Krívanie po očkovaní mumps, rubeola, osýpky

ela75
20. feb 2014

Ahojte, nas maly (17 mesiacov) dnes zacal doslova z hodiny na hodinu krivat. Este podvecer behal v pohode a teraz pred spanim som si vsimla, ze prejde iba styri kroky a potom sa tak akoby zapotacal a postoji, pripadne sa niecoho chyti. Chvilu predtym aj spadol tak, ze si podsadol nozicku, ale ci je to pricina fakt neviem. Ked mu chytame obe nozicky, nikde nic nema a ani sa pri tom netvari, ze by ho to bolelo. Ked mu chytame oba klby tak sa rehoce, co ho to stekli. Uz piaty den ma virozu so silnym zahlienenim a kaslom. Pred tromi tyzdnami sme boli na ockovani MMR a citala som, ze aj po tom deti mozu krivat, ale nikde nepisu, preco, co to sposobuje a ci to prejde. Nemate niekto podobnu skusenost? Teplotu nemal, iba je stale taky zahlieneny, ale uz sa mu to lepsi.

klaopatra
20. feb 2014

Moja mala tiez zacala z nicoho nic krivat a vtacat pravu nozicku dovnutra, proste sa zobudila z poobednajsieho spanku a bolo to. Leteli sme k pediatricke, zobrala jej kadejake odbery ale nas aj hned poslala k ortopedovi na Kramare ( tam ze nic zvlastne na tom nevidia, dost ma nastvali) tak som sa obj. k sukromnemu ort. Medzitym prisli vysledky od pediatricky vsetky ok len jeden pozit. na zlateho stafylokoka, S vysledkom som isla k ort. vysetrenia vsetky v poriadku a povedal ze ten stafyl. evidentne "sadol" na klbiky a preto kriva. Nasadil liecbu a preslo to. Je dost mozne ze ta viroza mu sadla na klbiky.

kveta
20. feb 2014

@ela75 Okamzite do nemocnice.

ela75
autor
20. feb 2014

@kveta Preco okamzite do nemocnice? Mas s tym nejaku zlu skusenost?

kveta
21. feb 2014

@ela75 Podobny pripad, ktory zacal takto po MMR, skoncil smrtou. Tam to bola tusim meningitida podcenena lekarmi, lebo sa strata pohyblivosti objavovala len chvilkami.

agnes28
21. feb 2014

meningitída sa hádam prejaví aj horúčkami. určite netreba nič podceniť ale takéto strašenie zakladateľky mi príde úplne mimo. mohli ste svoj príspevok aspoň inak formulovať... @kveta
@ela75 ako to s malým vyzerá? boli ste u lekára? ja by som pre istotu zašla, ide víkend...

hallie
21. feb 2014

@agnes28 hlavne ak sa ukazalo, ze je to nezmysel... Ak sa bavime o tom ceskom pripade, Adelka sa tusim malo to dievcatko volat. Aj Konik dal k tomu vyhlasenie, bol to vymysleny pribeh.

kveta
21. feb 2014

@agnes28 Napisala som jej nech ide okamzite do nemocnice.moze to byt x dalsich diagnoz.. A nie vsetky koncia dobre. Tak prepac, ze jej nevypisujem chlacholive hlasky, ze to nic nebude.. Na neurologii nas ucili nieco ine.

kveta
21. feb 2014

@hallie Nie je to Adelka. Hovorim o dcerke Miliharmi.

ela75
autor
21. feb 2014

Ahojte, maly ked sa zobudil trosku plackal, trosku mu trvalo kym sa rozhybal, ale teraz uz aj pobezka si trosku. Chodi uz viac menej normalne po celom byte, este nie tak rychlo ako predtym, ale uz sa nezastavuje po styroch krokoch. On sice taku kacickovsku chodzu, ale to ma odvtedy co sa ucil chodil. Inak je dost tazky na 17 mesiacov ma 13,5 kg. Mozno ho este ta nozicka trocku boli, lebo ked stoji, tak nema obe nohy spolu, ale tu pravu ma trosku predsunutu, asi aby na nej mal menej hmotnosti.

ela75
autor
21. feb 2014

@kveta Myslim, ze meningitida by sa mu uz prejavila, ta sa nerozvija dni, ani hodiny, ale doslova z minuty na minutu sa zhorsuje stav, preto aj prve ATB sa maju podavat uz v sanitke pri akomkolvek podozreni na neuro infekciu, aspon co ja viem.

kveta
21. feb 2014

@ela75 A krvacanie do mozgu by sa prejavilo ako? Rob si co chces. Ale keby to bolo moje dieta, uz davno by bolo v nemocnici.

ela75
autor
21. feb 2014

Odkial by maly zobral krvacanie do mozgu?

srdiecko9
21. feb 2014

@ela75 mohlo by sa jednať o zápal bedrového kĺbu.

sorciera24
21. feb 2014

@ela75 poloz si otazku...je podla teba normalne, aby dieta po ockvoani krivalo?... podla mna nie.....je jedno, ze to bolo pred par tyzdnami, nasl. choroba (predpokaldam ako nasledok oslabenia imunity tiez ockom) + jedy z ocka v tele a mozu nastat vaznejsie komplikacie...ja ta enstrasim....ale ak yb mi dieta azcalo krivat po ockovani (tymto kentusom)....okamzite idem k lekarke.....nemusi to byt nic, ale moze to byt aj cosi vazne ....

agnes28
21. feb 2014

keby to bolo niečo vážne, tak by sa mu to pravdepodobne dnes nezlepšilo. podľa mňa to má z toho pádu, natiahol si nohu. každopádne ho radšej sleduj.

fuska
21. feb 2014

Ja by som utekala do nemocnice.

ela75
autor
21. feb 2014

@agnes28 Dnes uz beha (ano uz aj beha) v podstate normalne, asi to mal z toho padu, kazdopadne ho budeme este sledovat, ci ho ta nozicka nejak neboli alebo nekriva.

ela75
autor
21. feb 2014

@fuska Obavam sa, ze by mi v nemocnici povedali ze aby sme ho sledovali a keby sa to zopakovalo, aby sme isli k pediatricke. Uz mi parkrat na pohotovosti povedali, ze som prisla velmi skoro a oni zatial nevedia urcit co to je a ze treba pockat 2 az 3 dni, aby sa priznaky naplno prejavili. Ale jasne, ak bude treba pojdeme.

fuska
21. feb 2014

@ela75 A keby si aspon na poradensku pohotovostnu linku zavolala? Urcite by si bola aspon trosku kludnejsia...

ela75
autor
21. feb 2014

@fuska tam je ake cislo? To by som mohla skusit.

ela75
autor
21. feb 2014

@klaopatra Ako to prosim Ta funguje u ortopedov na Kramaroch, treba sa tam objednat, alebo su tam casenky?
Vdaka.

fuska
21. feb 2014

@ela75 Neviem, odkial si... Kazde mesto ma ine cislo.

ela75
autor
21. feb 2014

@fuska Bratislava

fuska
21. feb 2014

@ela75 Ak si z BA, tak tu je pohotovost pre deti a dorast na Limbovej: Od 19-tej su tam.
Kontaktné údaje
Limbová 1, 831 01 Bratislava
Telefón:
02 / 593 711 11

klaopatra
6. mar 2014

na kramaroch to funguje na casenky, cize treba dojst DO 7:00, dole pri registracii daju casenku a ides do cakarne...na den maju myslim max 30 pacientov cca... ja som tam isla na pohotovost a ked som zistila ze v ordinacii ortopeda nieco pocujem, zaklopala som, bola tam sestricka aj doktorka a vletela som dovnutra..dost boli neprijemne ale mne to bolo jedno