Kvasinkový ekzém u 9 mesačnej dcérky pod bradou

littleloves
28. máj 2021

Dobrý deň. Prosím o radu, čo vam zabralo na ekzem kvsinkoveho pôvodu 🙏 dcéra 9 mesiacov mala najprv iba na licku, no potom už aj pod bradou červene mapy, aj ju to svrbelo. Boli sme u kožnej, ta zhodnotila, že to vyzerá na kvasinku a nasadila fucicort, ten zabral, no ako ho prestala brat, hneď sa to vratilo. Nezaberá ani imazol, sudocrem, zinková masť…stále to má červene, bezo zmeny.

janinka84
28. máj 2021

@littleloves my sme si týmto a dcérkou prešli, keď mala 5 mesiacov. Zabral Imazol. Ale možno hlavne zo, že som veľmi dbala, aby sa píš krkom vetrala a nemala tam vlhko. Hrozne často bola na brušku, aby mala hore hlavu a voľný krk. Imazol aby dobre uschol. Aj na rukách sme ju nosili dolu bruškom. Po Imazole to mala také suchšie, tak po vylieceni sme ešte nejaký čas natierali tenkou vrstvou Bepanthenu.

sara07
28. máj 2021

holtov krém najskôr skusit na kusku , a ked sa to vylieči niečim pretriet kremom a vetrat

madla60
28. máj 2021

vnuk mal, dcera este kojila, lekarka odporucila vynechat zo stravy vsetko z hydiny a vsetko od kravicky a uplne to zmizlo. Postupne potom pridavala z hydiny, bolo vsetko v poriadku, len mlieko pouziva ine. Natierala sudokremom.

martina1201
28. máj 2021

@littleloves Kojis ešte? Alebo ste na umelom mlieku? Moja mala to mala v roku. Dlho sme sa trápili rôznymi krémami mastili. Myslela som že ekzém. Nakoniec kvasinka. Tak diéta ona aj ja. Žiadne mliečne výrobky a ak tak jedine bez mliečnej bielkoviny. Pečivo len cereálne. Vynechať mäso bravčové a všetky sladkosti. a jesť veľa zeleniny. Zaradila som chlorellu a ja na večeru grepfruit. Po týždni sa začalo liečiť po 2 mesiacoch sme takmer bez fľakov.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
29. máj 2021

@littleloves u nás zabral baneocin masť ale je na predpis

janage
29. máj 2021

@littleloves ahoj a nepomylila si sa? fucicort čo ja viem sa nepoužíva na hubovité infekcie je to antibiotikum s kortikoidom. Je to aj v pribalovom letáku, že sa nemá používať. Pri podozrení na kvasinku bol Lotriderm. Aj jej brala stery na kultivaciu?

littleloves
autor
29. máj 2021

@martina1201 nekojim, mala je od mesiaca na um Sunar ar, je pozorovana na gastre kvôli refluxu..pečivo dávam len cereálne, masko morčacie alebo kuracie z farmy..

littleloves
autor
29. máj 2021

@janage určite nie, bol to fucicort, ešte ho mám..stery jej nebrala vôbec..len ak to do dvoch týždňov s fucicortom neprejde, mám prísť znova.. 2 týždne bolo včera..

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
29. máj 2021

@littleloves tak určite choď a požiadaj o ster. U nás sa po stere miesto kvasinky potvrdila MRSA napr.

janage
29. máj 2021

@littleloves zdá sa, že každá kožná má svoje postupy. Ja som už za tie roky zažila vselijaký prístup. Ku koznej nepotrebuješ výmenný lístok tak ak nepochodiš skús inú kožnú.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina8995
10. okt 2022

@martina1201
@martina1201 Dobry vecer. Prosim Vas my mame tiez kvasinku od 7.m a dcerka ma 20 m. A stale hore dole vystreluje ekzem-kvasinkovy beada a krk. My sladkosti nepapame. Prosim Vas ake maso ste teda varili? A cerealny chlieb prosim aku zbacku kde kupovany? Malej vadi aj drizdie asi kvasnice. Jej vadi uz aj hocijake ovocie. Vibec neviem co na ranajky desuatu a olovrant a veceru.

martina8995
3. dec 2022

@madla60
@madla60 Dobry vecer. Dcerja sa tiez trapi s kvasinkou. A ake masko jedla Vasa vnucja ked nemohla hydinu ani hovadzie? Dakujem

martina8995
3. dec 2022

@martina1201 Dobry vecer moja dcerka ma tiez kvasinku ekzem Candidu potvrdenu aj z vyterov. Aku Chlorellu znacku ste jej davali prosim? My uz mame z kvasinkiek aj histamin ☹ reaguje ba ovocie zeleninu. Len varim a varim yz to nechce oaoat ☹ som nestastna

martina1201
3. dec 2022

@martina8995 dobrý večer. Chlorella Green ways.

madla60
4. dec 2022

@martina8995 , dobrý večer Martina, jedla bravčové, králika, mlieko ryžové