Červené fľaky pod bradou u malej. Je to ekzém?

pastelka99
23. apr 2011

Ahojte 🙂
neviem si rady, moja 4 mesačná dcérka má už asi vyše týždňa po bradou červené fľaky, je to celé zliate a vyzerá to hrozne...dosť sa sliní a aj keď vygrcne tak jej to steká po brade, utieram jej to do sucha, umývam, suším, no nepomáha, najnovšie začala pluť, veľmi ju to baví, snažím sa jej to natierať, skúšala som holtov krém, calciovú masť, infadol, no nič nepomáha :( teraz sú sviatky, no hneď po sviatkoch chcem zájsť na kožné...AKO VYZERÁ EKZÉM?? ja som ho nikdy nemala a dúfam, že to nie je ekzém...poraďte mi čo s tým ... ďakujééém 🙂))

cmulinko
23. apr 2011

neviem ci ti takto na dialku niekto poradi spravne...hlavne,ked ani nevidi ci ide naozaj o exem.na to by sa musel pozriet lekar.ja by som zatial uz ziadnu masticku na to nedavala a ani to nestriedala...radsej by som pockala na toho lekara.vo vyhladavaci si mozes najst nejake obrazky o exeme a mozno podla obrazkov zistis si sa to na ten exem podoba alebo nie....ale zas exem nie vzdy u kazdeho vyzera rovnako.

azarijka
23. apr 2011

@pastelka99 ahoj, my mame tiez pod bradou zliate cervene flaky ... nam raz dr. povedalaa ze je to ekzem druhy raz len extremne sucha koza, tak si vyber 😒 ale podla mna je to ekzem lebo ked zjem paradajky alebo cokolodu strasne sa jej to zhorsi, a sucha koza predsa nereaguje na alergeny ale ekzem ano.... ale vsak si skus dat do googlu ekzem a pozri si obrazky ci je to presne to, ja som to tiez na zaklade obrazkov identifikovala 😉

tunylyk
23. apr 2011

@pastelka99 ahoj,skus si tu v diskusiach najst temu o atopickom ekzeme,mozes ak sa ti da aj odfotit a baby ti urcite poradia 😉

girl2013
1. aug 2013

Viem ze toto bolo pridane davno ale mozno moj prispevok niekomu pomoze. Ked mala dcerka pol roka tak tiez mala pod bradou cervene flaky. Potom sa to spojilo a vyzeralo to ako keby mala celu bradu a krk zaliate jednym velkym cervenym flakom. Islo jej to na tvar a na hrudnik. Potom ruky aj nohy a cely chrbat obsypany. Kazdy tyzden sme boli u lekara a nic nepomahalo a ked aj tak len na tyzden. Mala slm foma v skrini trn obycajny BEPANTHEN na zadocek. Zacala som jej tym natierat cele telo aj tvar a uz na druhy den s to zlepsilo. Od vtedy len BEPANTHEN, nic ine. Urcite vyskusajte. Neskodi. A nebojte sa to dat aj na tvaricku. Nevyhodou je len to ze je strasne mastny a ked sa dcerka hra na koberci tak hned je oblepena so vsegkymi smietkami na tvaricke 🙂 🙂 🙂 co je nic v porovnani s tym hnusnym ekzemom.