Môže ísť dieťa von, keď má prvý deň ovčie kiahne?

silvus1
1. jan 2016

ked sa mozem spytat ci dieta moze chodit von ked ma ovci kiahne dakuejm za odpoveds

moni244
1. jan 2016

to sa pýtaš vážne??????? to je infekčné ochorenie, v žiadnom prípade von

spoony
1. jan 2016

je to infekčné ochorenie, ktoré dá dieťaťu aj zabrať. Ak ho chceš na chvíľku zobrať von na vlastný dvor, tak asi aj áno, ale určite nie medzi ľudí. Aj k doktorke ak s ním pôjdeš, tak treba zavolať, ohlásiť sa a u nás berú hneď a cez vedľajšie dvere nie cez čakáreň.
Liečenie trvá tak 10 dní. takže pekne sedkať doma a ono to čoskoro prejde.
Pri kiahňach je dieťa infekčné do odpadnutia posledného pľuzgierika.

charity
1. jan 2016

Nie.

pribinak
1. jan 2016

Nie, dieta je infekcne, az ked vam zacnu schnu chrasticky

janinah
1. jan 2016

nie,a ani v ďalšie dni,je to choroba,organizmus oslabený,treba brať ohľad na choré dieťa aj na okolie,normálny človek /aj dospelý/ ak je chorý,tak nechodí bacily svojej choroby roznášať vonku, a zároveň nechodí zbierať bacily inej choroby / keby teraz tvoje dieťa chytilo napr. črevnú chrípku,tak? 😒

k_a_j_k_a
1. jan 2016

V zime by som to asi neriskovala. Co som citala, kiahne nemozes zachladit. :-/
Moje deti mali kiahne v lete cez prazdniny, akurat boli u svokrovcov a cely cas pobehovali po zahrade. Neviem si predstavit, ze by som ich mala drzat doma takmer mesiac (najskor jedna, potom druha). Ku koncu sme isli na dovolenku, dr. mi dokonca odporucila, aby sa poriadne vykupali v mori.

meluela
1. jan 2016

@silvus1 nie, lebo tym mozes niekomu aj zabit dieta (novorodenec, po chemoterapii a pod.) ... aj kebyze pojdete k lekarke, treba vopred zavolat aby boli pripraveni, priapadne na pohotovosti hned povedat a daju vas do izolacky
a aj ked uz bude lepsie, netrepte sa s tymi vyhadzanymi detmi von na miesta kde je vela ludi, je to fakt priserne, minule total bodkovane dieta vo foodcourte avionu, iq a eq rodicov asi v minusovych hodnotach

annazozelenehodomu1
1. jan 2016

Ak má dieťa ovčie kiahne musí byť v teple,nesmie byť v chlade. Inak môžu nastať veľké komplikácie a kiahne sa môžu rozšíriť na sliznice vo vnútri tela. Je to veľmi nebezpečné.

xevulax
1. jan 2016

Ovcie kiahne nesmu von- vravi ss tomu, ze mozu zachladnut. Dieta ma byt doma kde je teplo! Nehovoriac i tom, ze je to infekna choroba a tie patria do izolacie a nie an verejnost

katarinka1981
1. jan 2016

Nechapem ako sa može niekto takuto blbu otazku pytat.....

katka1981
1. jan 2016

Ked zachladnu ovcie kiahne, mozu sa vyrazit dovnutra, aj v mozgu hocikde. V zime by som urcite von nesla.

nanulik
1. jan 2016

Urcite nie! Za prve je zima a kiahne nesmu zachladnut (ako tu uz bolo pisane) a za druhe, pokial sa neurobia chrasty je to vysoko nakazlive ochorenie. (My sme u dr. ani neboli, opisala som jej telefonicky priznaky a len povedala co treba, boli sme az na kontrolu) a za tretie, je to ochorenie ktore oslabuje orgsnizmus. Moj bol doma takmer tri tyzdne, dva tyzdne sme liecili kiahne a potom este prechladnutie.

betka239
1. jan 2016
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

určite nie!!!

godyna
1. jan 2016

Kiahne v zime môžu udrieť dovnútra... Tak urcite nie von na chlad - ja som to zažila ked som mala kiahne a bol to pekny masaker

jjeliska
1. jan 2016

urcite nie.my sme tiez u lekarky neboli nakolko zbytocne dieta ohrozuje druhe deti.castokrat po vaznych chorobach.treba vydrzat doma niekedy aj dva tri tyzdne...

jurinecka125
1. jan 2016

Nie, mozes ohlrozit svoje dieta aj ine deti.

ingrida123
1. jan 2016

Urcite nie my sme mali prave pred tyzdnom musite byt v teple...

jana_eyre
1. jan 2016

NIE, takuto mamicku som raz stretla a naozaj som sa jej cudovala.. nie len ze jej dieta nieco moze chytit od okolia a pridruzit si komplikacie ku kiahnam, ale aj ostatne deti ohrozuje..

ta mamicka prisla s kiahnovym chlapcom vklude do piesku, ja som ale uz v tom case vedela, ze moje deti asi kiahne mat budu.. totiz sa stretli s bratrancom den pred jeho vyhadzanim, ked je riziko nakazy najvyssie, ale este to bolo len nejakych 9dni od stretu, takze som ocakavala ze na 14ty den sa mozu vyhadzat.. od 11teho dna ked som ocakavala, ze by deti mohli byt uz infekcne som von uz vobec nesla, iba na zahradu a to sme s mojimi detmi na prechadzkach zavisli.. dcera sa vyhadzala na 14ty den a syn na 17ty den od stretu s bratrancom.. mali ich ale v maji.. v zime je to este rizikovejsie..

kiahne totiz mozno vyzeraju ako bezna detska choroba, ale nie kazdy ju tak v pohode zvlada - najma starsi ludia, tehotne zeny ktore este kiahne neprekonali, imunitne oslabeni ludia - ti vsetci su dost ohrozeni, treba mysliet aj na okolie..

cerez
2. jan 2016

NIE, NIE, NIE!!!!
JE INFEKČNÝ!!!
Kiahne dokonca nesmú ani ZACHLADNÚŤ!!!!!!!
Dieťa má pri a po kiahňach oslabenú imunitu, netreba riskovať napr. ZÁPAL PĽÚC!!!!
A v neposlednom rade, myslieť na druhých, ktorí ešte nemali kiahne a na tých, ktorí kiahne už prekonali a je tu riziko PÁSOVÉHO OPARU!!!!!!

horana
2. jan 2016

Kiahne nesmu prechladnut, riskujete komplikacie.

vcielkamaja007
2. jan 2016

V zime urcite nie , kiahne nesmu zachladnut. V lete kludne ano , resp. Ked je teplo.

susan2010
19. jan 2019

@godyna zdravim, ako sa to vyhadzanie do vnútra prejavilo prosím. Ďakujem