Môže mať 4ročná dcéra zápal močovych ciest ak sa sťažuje na štípanie?

otavova
13. okt 2019

Maminy mali ste to s dcerkamy ,mala 4 ročna,dnes po kupani sa mi stažuje že ju štipe šušulka na to akoby zapalene cele červene😖a stale ma potrebu škriabat,samozrejme ideme k lekarke ale je tam az v poobednych hodinach,co to moze byt?😕

pininka1
14. okt 2019

Môže to byť aj mykóza, ak ju to skriabe. A áno majú to aj deti.

andrea_82
14. okt 2019

Zápal močových ciest by ju nesvrbel, skôr by ju pálilo pri cikaní.

veronnica080
14. okt 2019

@otavova to vyzerá skôr na mykózu a nie na zápal močových ciest, aj to začervenanie aj svrbenie tomu odpovedá, nič príjemné, hlavne nech sa neškriabe, kúp si canesten alebo nejaký iný krém na to a natieraj jej to zvrchu, uľaví sa jej po prvom použití, môže to mať z čohokoľvek, ja to zvyknem mať keď doberiem antibiotiká alebo keď si kúpim lacnú aviváž :/

lenadka
14. okt 2019

Ak máš doma sudocrem alebo inú zinkovu mastičku čo sa používa pri prebaľovaní umyť a jemne natrieť do ďalšieho dňa bude ok.

telusikk
14. okt 2019

@otavova áno, kľudne to môže mať. Niektoré deti mávajú zápaly už od malinka. Choď isto k lekárke!

nikpa
14. okt 2019

@otavova môže to byť kľudne aj zápal močových ciest, v detstve som to malava často, ukludnilo sa mi to až v puberte. Určite čo najskôr k lekárovi, ak je to naozaj zápal, potrebuje ATB a najlepšie ak tam pôjdete už s močom v skúmavke.

zuzkamp
14. okt 2019

@otavova jasné že môže - sesternička mala prvý tiež asi cca ako 4 alebo 5ročná... močové cesty sú u dievčat veľmi háklivé a prechladnú tak rýchlo, že ani nezbadáš...

sama som s tým mala od puberty dosť problémy - stačilo ísť ráno na jeseň bicyklom do školy na studenej sedanke (a oblečená som bola primerane)... a odvtedy mi veru nehrozilo sa v lete na kúpalisku okamžite neísť prezliecť z mokrých plaviek...

otavova
autor
14. okt 2019

Dakujem,tal boli sme u dr.sla som tam aj z9 vzorkou moču,je v poriadku,nema zapal ,povedala nam len že natierat s imazolom ,