Oslabená imunita nekojeného dieťaťa

1111111111111
10. dec 2016

Do roka pil nutrilon HA,na rok som.skusila kravske mlieko 7dnove,sucasne na rok aj ochorel a uz sa to taha druhy mesiac..prv bcil moraxela,potom zasa nejaky,teraz zapal priedusiek..moze byt oslabená imunita aj podavanim kravskeho mlieka? Poprosim.odpovede mamiciek s rovnakym alebo podpbnyn problem,nie odpovede od mamiciek kt.kojili,alebo nemali poodbny problem,dakujem

evittam
10. dec 2016

@1111111111111 Imunita dieťaťa nemá nič spoločné s podávaním kravského, umelého alebo materského mlieka.

tutu_1
11. dec 2016

@evittam Imunita ma nieco spoločne s imunitou dieťaťa v tom zmysle, ze pokial žena prekonala v detstve choroby ako čierny kašeľ, rubeola a iné je kojene dieťa po dobu kojenia chránené protilátkami od matky. Plati to len pri prekonaných ochoreniach, kedy človek získa doživotnú imunitu. Očkovanie takýto benefit neposkytuje.

Všeobecne by som pre malé dieťa nevolila mlieko ktorého bielkovina je kazein, tj kravské. Skor by som hľadala take, ktoré ma rovnaku bielkovinu ako materské tj albumin, a to je napr. kozie. Da sa tak vyhnúť rôznym intoleranciam, zaťaženiu obličiek a pod. Celkovo však na imunitu vplýva viacero činiteľov. Nie je to len strava. Na podporenie je dobrý betaglukan, ja som veľmi spokojná s imunoglukanom. Vyskúšali sme viac výživových doplnkov s betaglukanom ale ako som sa dozvedela v lekárni tento ma ako jeden z mala ma klinicky potvrdené účinky. U nas funguje a to sme boli každý rok v chrípkovom obdobi stále chorí.

evittam
11. dec 2016

@tutu_1 Ja nepodavam ziadne umele vyzivove doplnky. Len vit.C a v zimnom obdobi D. Dcera este chora nebola a syn naposledy ked mal pol roka. Teda okrem kiahni,ktore doniesol syn az zo skoly min.rok-obaja mali perfektny priebeh.
Od roka pili kravske mlieko. Momentalne nie je mlieko u nas nejak extra vyuzivane a pijeme aj rastlinne mlieka,kravske pouzivam do varenia. Takze toto su moje realne skusenosti.😉

tutu_1
11. dec 2016

@evittam my sme tiez dávali Ccko, ale u syna až taký účinok nemal. Chorý bol tak ci tak. Dávam mu cmúľacie 500mg každý deň. My dospelý preventívne 1000mg denne, teda hlavne ja, ale pred tehu. Manzel ma skvelú imunitu jemu stačí počas choroby.
Rastlinné mlieka su super. Ja som robievala aj konopné, mandlove, a neviem ešte aké. Na tom sme tiez fičali po roku. Potom sme skúsili kozie, to moc nechutilo, tak potom kravské, ale teraz uz pár rokov fungujeme bez mlieka, max tiez na to varenie.
Co sa imunoglukanu tyka, ja som zan vďačná. Toto je prvý rok co sme boli 1 krát chorí. To sa ešte nestalo. Ale tak je pred nami ešte zbytok decembra, január a február. No aj tak musím povedat ze mi tie jeho 40tky horúčky vobec nechýbajú.

maryah
11. dec 2016

Ja som synčeka kojila 1,5 roka a jeho imunita je zlá takže na to či je alebo nie je dieťa kojené by som sa nespoliehala.