Pľuzgieriky na prstoch malej. Sú to kurie oká?

frauakbari
11. okt 2011

Prosím poraďte mi niekto čo mám robiť.Malej sa na prstíkoch na rúčkach urbili také tvrdé pľuzgieriky o veľkosti špendlíkovej hlavičky.Keď na ne trochu pritlačím sčervenajú.Mne to príde ako kurie oká. ☹ Ale kde to mohla dostať?Čítala som že kurie oká sú vlastne zhluky odumretých buniek,ktoré sa ale správaju priveľmi živo.Myslíte,že sa to mohlo preniesť dotykom?Možno ju niekto kto kurie oká má pohladkal po rúčke 😒 Som z toho smutná a neviem ako sa mám teraz tej pliagy zbaviť.Čo mám robiť?

vejinka
11. okt 2011

vyskusaj tie kadejake naplaste malej to neuskodi ale ci pomoze neviem..ja sama mam kurie oka uz roky rokuce neda sa im zbavit ani naplaste nepomahaju kazdy vecer si ich sucham pemzou v sprche ale vysledok ziadny..mala som aj na ruke ale tak z nicoho nic zmizlo neviem ako ale nemam ho..a bolo to dost velke a tvrde sama by som rada vedela ako sa toho zbavit takze ostatne kocky piste...a ja to budem na sebe testovat a potom napisem ci nieco zabralo 😅
ozaj este ma napadlo nebolia ju? lebo ja ked sa toho dotknem necervena to ale boli jak slak ako keby mi ihlou pichli niesom si ista ci to co pises ty su kurie oka..kludne to moze byt nieco ine..hadam skus najprv nejaku masticku sudocrem alebo indulonu proste nieco na zmakcenie a potom by to malo ustupovat ja to mam jak beton tvrde a masticky mi na to nepomohli..no citajme co napisu ostatne kocky

vejinka
11. okt 2011

@frauakbari alebo zajdi za koznou..urcite poradi viac nez my tu 😉

katarinasifrova
11. okt 2011

ja mam taku vodicku od scholl a ta mi velmi pomohla.

monalisatko
11. okt 2011

@frauakbari
@vejinka no ja neviem presne či to bolo kurie oko, ale mala také niečo ako opisujete aj moja dcérka a potom som to od nej dostala aj ja (to mi povedala kožná) Ja som bola u kožnej a ona jej dala na to také akože lepidlo. Už sa nepamätám že ako sa volalo, ale keď ma napadne, tak napíšem. Mala som to s tým natierať denne viac krát a potom tú vrchnú usušenú vrstvu odlúpnuť. Začalo sa to zmenšovať a nakoniec to úplne zmizlo. Je to už asi 3 roky a niet po nich ani stopy. Skús sa na to opýtať kožnej.

frauakbari
autor
11. okt 2011

Pamätám sa,že ako dieťa som mala raz na chodidle kurie oko a babka mi ho celé leto natierala šťavou z lastovičníka.To je taká rastlinka čo rastie v polotieni a keď ju odlomíš,tak z nej vytečie taká žltá šťava.No a tú šťavu mi ona natierala na to kurie oko.Teraz je už ale po sezóne a lastovičník už nekvitne.Ale tebe vejinka odporúčam to vyskúšať,len musíš počkať teraz do leta.

bosoriak
11. okt 2011

@frauakbari Je rozdiel kurie oko a bradavica. Ja by som zasla za koznou, pokial ide o bradavice a je to v takomto zaciatocnom stadiu, ich odstranenie nie je ani bolestive ani casovo narocne. Pokial vyrastu vacsie, potom ich odstranenie aj boli (neviem, ci sa to tak este robi, ale mne ich vypalovali tekutym dusikom a potom vystrihovali a nic prijemneho to nebolo. tiez som ich mala ako dieta).
Kurie oko sa robi skor na miestach, kde je staly tlak, teda na chodidlach.
Ale odborne ti urcite poradi len kozny lekar, asi by som velmi neexperimentovala. Drzim palce, nech sa to vylieci.

frauakbari
autor
11. okt 2011

@bosoriak no to máš pravdu,že je rozdiel medzi bradavicou a kurím okom.Jej sa tie pľuzgieriky museli urobiť v priebehu niekoľkých dní (3-4) Bradavice sa nezvyknú urobiť tak rýchlo...či ano?

vejinka
11. okt 2011

@frauakbari neni problem..ked som vydrazala x rokov jeden rok ma nezabije 😅

bosoriak
12. okt 2011

@frauakbari Uz si to presne nepamatam, ale tiez sa mi vyhadzovali na rukach bradavice a to celkom casto. Takze 3-4 dni podla mna uplne stacia. Je to virusove ochorenie, takze kludne.

frauakbari
autor
12. okt 2011

Tak som sa rozhodla, že zájdem k lekárovi,už som sa aj objednala a hneď na zajtra.Som zvedavá,čo mi povie na tie pršteky.Len dúfam, že si o mne nepomyslí, že si zanedbávam dieťa,lebo ma asi šlak trafí,alebo sa pod zem prepadnem od hanby