Posilnenie imunitného systému

andrbeata
7. nov 2017

Ahojte, čím posilňujete imunitný systém u dieťaťa, príp. aj ten svoj? Už vyše 2 týždňov sme chorí a to na striedačku s manželom. Od nedele je to ešte horšie, takže sme malého zverili starej mame len, aby bol fit. On už má prvé jesenné prechladnutie za sebou, našťastie za pár dní, takže nechceme riskovať opätovnú infekciu. Ja som pravdepodobne prechladla s malým na plávaní.
Takto, to však ísť nemôže, takže hľadám riešenie ako posilniť imunitný systém nás všetkých. Vyskúšala som zázvor, citróny, Actimel, dokonca na manželovi aj Wobenzym a zatiaľ stále ten istý kolotoč. Uvažovala som, že vyskúšame kolostrum, ale mám pomaly manžela za pokusného králika. Jedná sa o vírusové ochorenia, nie bakteriálne, tie boli laboratórne vylúčené.

siska53
7. nov 2017

@andrbeata vitaminy C a D, mslo by sa otuzovat..detom sme.kupili hlivacika.. Zvlhcujeme nosnu sliznicu..a mame aj nejake tie esencialne oleje na inhalovanie( potieranie,ak uz clovek prechladne)...tie nam dost pomohli tie,treba hladat ale kvalitne..

Onak nam robili aj testy a vsetci mame imunitu ok,len prosto tym,ze skolkari,tak to tak uzavrela.. Deti musoa vyrast.. My sme to znasali vzdy horsie,oni na 90%v pohode.. Uz to byva lepsie o nieco aspon u muza a deti na tom tiez uz boli o dost lepsie,ja len trochu,no hlavne tie oleje pomohli..

andrbeata
autor
7. nov 2017

@siska53 Ďakujem. Náš ešte nechodí do MŠ, ale manžel je proste typ, že "musí" dostať každú chorobu a prechladnutie 4krát do roka a tak to ide pekne dookola.
Môžem sa spýtať, kde kupuješ tie oleje? Myslím, že som ich videla aj v obchodoch so zdravou výživou a aj v kvetinárstvach, ale zrejme nie sú rovnaké.

malina20061
7. nov 2017

jednoznačne Celaskon, to bohate postačí a je po probléme

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindusss2016
7. nov 2017

A ja zas odporucam 100% rakytnikovu stavu, urcite lepsie je uzivat prirodne produkty ako celaskony... od jedneho roku je ten hlivacek, vytazok z hlivy a rakutnika a pre vas dospelych napr. Rakytnik Tvrdosovske zlato. Je to slovensky produkt, pestuje sa to tu, vyraba sa to tu, ja mu doverujem

malina20061
7. nov 2017

@lindusss2016 súhlasím aj s rakytníkom, ale pestovanom na záhradke, samozrejme musí byť samec a samica, ale ak sa to dá kúpiť vo forme šťavy, je to na 100%?

lindusss2016
7. nov 2017

@malina20061
Tak viem, ze sa predava aj v dm nejaky nemecky, ale tomu napr.ja nedoverujem.
Tvrdoaovce mam tu pod nosom, poznam to tam a ich pestovaniu aj spracovaniu doverujem na milion. Tento rakytnik pouzivam uz zopar rokov, samozrejme sporadicky, nie kazdodenne po cely rok, ale napr.v obdobi, ked citim, ze treba posilnit imunitu a urcite ho mozem odporucat. Skus si vygooglit, maju aj stranku s ich produktami.
Vlastne pestovanie nie je moc pre mna, aj ked som uz nad tym uvazovala. Ale nvm, co by som potom s tymi bobulkami robila. Takto ako stavu som pila 0,2 ml denne a to sa da do seba kopnut

malina20061
7. nov 2017

@lindusss2016 môžeš si z bobuliek urobiť normálnu domácu výživu, takú ako pre bábätká, samozrejme aj s nejakým iným ovocím v kombinácii, alebo si ich dáš do mrazáka a po troškách vyťahuješ do chladničky, lebo by sa ti v chladničke dlhšiu dobu pokazili a jednoducho si dáš pár bobúľ len tak s medom, samozrejme nie kilo ho

lindusss2016
7. nov 2017

@malina20061
No hej, ale to este stale neriesi moj hlavny problem, ze nedokazem nic dopestovat a vsetko mi zdochne 😂

malina20061
7. nov 2017

@lindusss2016 ale no

lindusss2016
7. nov 2017

@malina20061
No bohuzial, zatial vsetky moje dlhorocne pokusy takto dopadli. Preziju len kaktusy a sukulenty a aj to nie vsetky 😀 takze kupovana stava je pre mna istota

anketkarka
7. nov 2017

@andrbeaona ked mala nastupila do skolky, tak bola stale chora a nakichala to aj na mna...v poslednom case aj ked mala nieco donesie, tak neochoriem....a aj ked ona ochorie sem-tam, tak vyzdravie skoro. Pouzivame dlhodobo hlivu s rakytnikom. Malej davam od immunitu Jacka Hlivaka a ja beriem od Terezia company.

majdalenka23
8. nov 2017

Čaj z Echinacea na imunitu a úžasná je tinktúra z kapucínky. O kapucinke si niečo prestuduj je toho a o jej účinkoch dosť. Mame ju odskusanu 😉

lindusss2016
8. nov 2017

@majdalenka23
Kapucinka je ale prirodne atb, nie? Nepouziva sa, az ked nastupi realna choroba? Ci aj preventivne?

majdalenka23
8. nov 2017

@lindusss2016 aj ako prevencia alebo než choroba vypukne pri 1. príznakoch. Má široké využitie máme ju odskúšanú 🙂

katarinamarkova
8. nov 2017

@andrbeata čo presne znamená laboratorne vyšetrené? robili vám všetkým výtery? z hrdla, nosa atd?? brali krv?

2týždne je na vírus veľa. Ono aj keď na začiatku mohlo ísť o banálneho jesenného viruska, tak sa to po pár dňoch boja s ním mohlo zvrhnúť na bakteriálnu infekciu - stačí ak máš telo oslabené....
K doktorovi - ty, manžel.

Ak je niekto soplo kašlavý a po cca 3. dňoch sa mu stav zlepšuje, tak je všetko OK. Ale 2 týždne??

katarinamarkova
8. nov 2017

@andrbeata posielnenie imunity
- otužovanie
- pohyb
- čerstvý vzduch ( nie nákupné centrum, či prechádzka po meste! )
- ovocie, zelenina
- vitamíny
- cibula
- cesnak
- klinčeky
- bylinky
- med

= pohyb, otužovanie, strava

andrbeata
autor
8. nov 2017

@katarinamarkova Ďakujem, on je fit 2 - 3 dni a potom začína odznova. Keď je na dovolenke, tak je zdravý, ale akonáhle sa vráti do práce, tak začíname odznova. Ja som na tom podobne. Manžel má ale oslabenú imunitu a to poriadne, nakoľko nemá slezinu. Dlho sa liečil na stafylokoka, ale teraz je bez neho. Malý zatiaľ odolal, akurát na to jedno prechladnutie, ktoré ho prešlo po 4 dňoch, ale bojím sa, že to tak vždy nebude.
Áno, výsledky máme komplet v poriadku.

bazoskaa
8. nov 2017

my berieme celá rodina echinaceový sirup od Justu robím kúru 2 krát do roka na striedačku s čučoriedkovým narosanom...v čese viroz striekam deťom na svetrík eukasol pekne ochráni pre vírusmi fungujeme už takto viac ako rok a rok bola tá doba kým sa nám podarilo vypestovať ozaj dobrú imunitu...deti zatial choré neboli od septembra ja som už bola ale ovela rýchlejšie som sa chrípky zbavila ako pred tým..nebolo treba atb.dala som si len tannen sirup na vykašliavanie, tymianový krém na dutiny a hrudník vela čaju a za tri dni mi bolo dobre...

jarmilafilova
8. nov 2017

Strava pestra 5x denne, veľa ovocia este viac zeleniny kvalitnej. Neoplatí sa šetriť na tom. Obliekať vrstvene, aby sa dalo odobrat oblečenie ked je tteplo. Otuzovat. V obdobi jesen zima jar pit vitamíny. Mam jedny super pre dcerku su to tablety zo sušeného ovocia a zeleniny prírodné.

lenka9512
8. nov 2017

@andrbeata u nas najlepsie funguje obycajny rybi olej. Kazdy den, celu zimu. Nic ine nepomahalo. Stale bol chory. Skusili sme rybi olej a super. Je dobry aj na kosti, zuby ale aj na imunitu. Ten obyvajny bez dochucovadiel...chemie.

siska53
8. nov 2017

@andrbeata my sme objednavali bud od dottery alebo aj hanusu.

karolos
9. nov 2017

Ja odporúčam colostrum.

andrbeata
autor
9. nov 2017

@karolos Tiež sme nad ním uvažovali, len neviem od akého veku je ho možné užívať, príp. či ho môžu užívať aj osoby s oslabenou imunitou (t. j. bez sleziny)?

secretadmirer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz