Pozeranie trojročného syna do boku

januska1211
29. jan 2017

Ahojte, syn bude mat v máji 3 roky. Už asi rok mame problém, keď pozerá televízor tak pozerá doboku (hlavu má otočenú buď na pravú alebo ľavu stranu). Boli sme aj u dvoch očných doktoroch, ale nič nezistili. Stále ho upozorňujeme, nachvíľu otočí hlavu tak ako má , ale pochvíľke znovu pozerá doboku.
Máte s tým prosím niektorá skúsenosť? Ďakujem

ivanafb
30. jan 2017

Ahoj, akoby si pisala o mojej dcerke. Ma 5,5 roka a vzdy pri pozerani TV dava hlavu na lavu stranu. Ked ju napomenieme, da ju normalne a zachvilu opat. Zacala to robit, ked mala nieco vyse roka. Boli sme u ocnej aj na neurologii. Vsetko v absolutnom poriadku. Zaver - zlozvyk. Takze ta nepotesim, stale len napominat. A na neurologii nam odporucili plavanie, ktore podporuje spravne drzanie tela (s ktorym inak nema problem). Dufam, ze ked bude vacsia, bude si to sama uvedomovat a davat si na to pozor. Inak tento zlozvyk ma aj dost dospelych ludi. V kazdom pripade je vsak vzdy potrebne sa uistit, ze je dieta zdrave, nema problemy so zrakom, ani s oslabenym drzanim tela.

naja94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naja94
24. mar 2021

@januska1211 ahoj, smiem sa opýtať, už to synček prestal robiť? A prišlo sa na príčinu?

januska1211
autor
24. mar 2021

@naja94 ahoj, no my sme to riešili rôznymi vyšetreniami u očných.
Nakoniec až jedna súkromná doktorka zistila, že má vrodenú chybu, ostala mu nejaká biela bodka v sietnici (ktorá sa mala počas prenatálneho vývinu stratiť) a že preto ma potrebu dávať hlavu do boku, lebo mu tá bodka zavadzia.
Ale je to čím ďalej tým lepšie a lepšie, neustále sme ho upozorňovali a už málokedy sa mu stane, že má hlavu nakrivo.

naja94
24. mar 2021

@januska1211 vďaka za odpoveď 🙂 tak to je asi nález, ktorý sa nebude zhoršovať... A je super, že Tvoj chlapček to vytáčanie hlávky koriguje... Môj syn to začal robiť, keď mal jeden rok (z ničoho nič, zo dňa na deň) , teraz ma sedem a robí to stále... Je pravda, že sme už dlhšie neboli na očnom, tak ho budem musieť objednať... Uvidíme 😉 pekný zvyšok dňa

julka989
26. mar 2021

Ahojte, my mame podobny problem. Nas maly bude mat o mesiac dva roky. Asi tak pred pol rokom to zacalo...ked pozeral TV, tak ju pozeral z boku ...proste nie priamo, ale oci smerovali do jednej strany(nie vzdy to bola ta ista strana, striedal to). Teraz sa to zhorsilo, lebo to nerobi uz len pri pozerani TV, ale aj ked nieco sleduje...vyslovene je sustredeny a zahladeny, tak pozera z boku. Ked sa hra a bezne funguje....je uplne v pohode...na zemi zbada aj to najmensie smietko a s motorikou tiez nema ziadny problem. Preto sa chcem opytat, ak mate nejaku podobnu skusenost a niekam ste sa pohli....tak kde zacat, Ocne? Neuro? Dakujem krasne za radu. Ked ho upozornujeme, zatial nechape co od neho chceme, ale ked mu otocim hlavku chvilu pozera TV normalne a potom opat ten pohlad...ach....

petronela415
12. nov 2022

@julka989 ahoj prisli ste na to co to sposobovalo?