Prednison pre 6-ročné dieťa

alofinka
9. feb 2023

Moja 6 ročná dcéra už pár dní kašle, bola som s nou u doktorky dnes a že dýchanie čisté len sa jej vrátila astma, alergia dala mi ventolin a ešte jeden sprej od alergie a Sirup od alergie, a zabudla som si vypitat prednison lebo ma záchvaty kašľa ale kamoška ma a chcem jej ho dať len sa mi marí ze to len tri dni môže užívať a celú večer?

julka828
9. feb 2023

@alofinka zohnali ste ventolin ? Ved teraz je vypadok na celom slovensku

alofinka
autor
9. feb 2023

@julka828 hej zohnala

kacena4
9. feb 2023

na kaslovy zachvat mas ventolin, ten roztiahne priedusky pri zachvate kasla. ak vam dala aj sprej na astmu uzivajte ho kym kasle najprv ventolin 2-3 min. cakat a dat sprej na astmu lepsie sa dostane do pluc a lieci, prednison je len pri tazkych akutnych stavoch lebo je to silne kortikoidum (ventolin je lahsi) a treba pri nom brat aj lieky na zaludok. ak to zvaldate ventolinom nedavala by som ho. som astmaticka takmer 40r. a deti mam tiez takze taktko fungujeme my

jeanne14
9. feb 2023

Prednison cipky sú v lekárni urobene podľa váhy dieťaťa, a majú spotrebu tuším 6 týždňov. Tak na toto pozor ak by si sa rozhodla použiť tie od kamošky.
Jedna cela večer.
Ale ventolin je na roztiahnutie priedušiek.

letter
9. feb 2023

Zajtra je piatok, zavolaj lekárke. Prednison by som sama nedávala dieťatu, kortikoidy sa dávajú na kašeľ až v krajných prípadoch.