Preplach slzných kanálikov v celkovej anestézii NÚDCH

nessie_m
30. nov 2021

Ahojte, synovi 15 mesačnému idú robiť preplach slzných kanálikov v celkovej anestézii NUDCH a chcela som sa spýtať či si tým niekto prešiel a čo máme očakávať ( viac nám toho nepovedali, len nám dali papier, ktorý máme zaniesť pediatričke, kvôli "predoperačným" vyšetreniam)

Ďakujem veľmi pekne

ibajaanikiny
30. nov 2021

@nessie_m ja som si tym presla len teraz nedavno,ale s mensim babom a bez anestezy…bolo to pre mna hrozne,ked som pocula plac,ale preslo to a liecime dalej - masaze a kvapky a vyplach nozteka…uz to ma take zle,ze musi na preplach?ci sa neda este masazami predist tomu…myslim,ze pod anestezou to bude fajn,ved ta aj nechaju tam,ci?

lugie
30. nov 2021

@ibajaanikiny pridávam sa, tiež sme s tým prešli pred pár mesiacmi s 4 mesačným dieťaťom. Teda taký zúfalý plač som v živote nepočula. Tiež nám to prešlo hneď, mali sme antibiotické kvapky + masáž s Ocuflah a mame pokoj od augusta ✊🏼 Držím palce.
Neboli ste na prepláchlu kým bolo dieťa menšie?

jasminka22
30. nov 2021

@nessie_m my sme riesili slzne kanaliky od narodenia fo cca 5,5 mesiaca dietata a zabralo masirovat aj 50krat za den, v kuse masirovat. Ked sa da este skusajte. Neporadim sice s preplachom, ale drzim palce

nessie_m
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibajaanikiny
1. dec 2021

@nessie_m tiez sme boli na NUDCH par dni do zadu,cize pocas covid situacie…je to neprijemne,ale co narobis. Moje babo hrozne plakalo,mala som chut tam vletiet,preto pisem,ze mozno lepsie je aj pod anestezou. Podla mna ta pri nom nechaju,mali tam fajn pristup…mne tiez sestricka povedala,ze mala je asi chora,lebo jej vysplechli sople,no nebola chora,lekar mi potom povedal,ze mala upchate aj dutiny a aj kanalik,cize urobil aj sondaz dutin…ale ocna ti aspon mohla povedat,ze to treba aspon skusit masirovat a preplachovat aj nosik morskou vodou…asi to zanedbali ako vidim. Neboj sa toho,urcite to pomoze a bude v poriadku uz💪🏻 Drzim palce

nessie_m
autor
2. dec 2021

Ahojte, doktorka nám na NUDCH povedala, že bez anestézii robia max do 6-8 mesiacov a keďže náš malý má už 15 mesiacov a je dosť silný a vrtký, tak už je možné len v anestéze, aby mu neublížili.
Áno, očná a aj jej zástup nám dávali ocuflash + masáž, vždy to nachvíľku pomohlo a tvrdili, že to má kvôli rastu zubov a soplíku ( aj keď žiaden nemal). Po veľkom "boji" s očnou spravila kontrolu s takou hnedou tekutinou, ktorú nakvapkala do oka, avšak na základe toho, že tá tekutina nestiekla konečne zistila, že má oba slzné kanáliky upchaté a je potrebný preplach - bohužiaľ na jeho vek, už v celkovej anestéze.
Tak si dajte pozor a prípadne našu skúsenosť posuňte ďalej, aby sa iné mamičky vyvarovali preplachu v celkovej anestéze a naviac v tomto období (koronovom)
Ale ďakujem 🙂

zuzkau12
10. jan 2022

@nessie_m Ahoj. Prosím ťa, napísala by si mi, ako to prebiehalo? Nás to čaká koncom januára.