Reflux a spánok

lucretia7
23. sep 2013

Ahojte,
mam 5-mesacneho syna, ktory ma diagnostikovany reflux (GER). Kvoli tomu sme ho od malicka museli nosit na rukach, akonahle lezal, plakal. Vedel spat iba na nas v polosede, uspavat sme museli chodenim po byte. ☹
Teraz je to uz lepsie, ale napriek tomu maly slabo papa, vypyta si aj kazdu 1,5-2 hodiny a pije 3-4 min. (je plne dojceny). So spankom je to este horsie, v noci spi sice dlho, ale kazdu hodinu je hore. Cez den spi vzdy len pol hodinu.
Lekarka nam kazala natahovat interval krmenia na 3 hodiny, ale vtedy nielen place, ale celkovo vypije za den menej a prestal priberat. Vsade citam, ze deti s refluxom by prave mali jest casto a malo. Tak som trochu zmatena.
Potrebovala by som poradit, ak ste si to zazili, co je spravne pre take dieta? A ako dosiahnut, aby aspon trochu lepsie spal? Som uz dost vycerpana, vstavat 6-7 krat za noc je narocne. Niekedy ani nie je velmi hladny, len sa zobudi a zacne plakat.
Budem vdacna za akekolvek rady.

dejka77
23. sep 2013

Pri refluxe sa odporuca kojit casto v malych mnozstvach, toho by som sa drzala. Je to urcite preto aby nevracal. Predstav si, ze by si kojila kazde 3 hod., on by spapal vela, ako by to asi dopadlo?
Ked sa v noci budi, to este neznamena, ze je hladny. Skus ho nechat chvilu plakat (podla placu vydedukovat co mu asi je), pokojne sa moze stat, ze chvilu poplace a zaspi znova. Teraz mas sancu to zistovat a ovplyvnit, v neskorsom veku to bude uz neskoro.
Ako je to s grganim? Moj syn sa budil hlavne kvoli tomu, ze mu trebalo odgrgnut.

karin1234
23. sep 2013

ahoj, moj maly mal reflux ale skryty, mlieko sa mu vracalo nazad a potom ho palila záha a plakal stále, bol nervozny, nespal.... myslela som si ,ze su to koliky. nam pomohlo vypodloziť matrac vyššie v postielke aj v kociku polohovať vyššie, po papani som dala adama do zvyslej polohy aby si poriadne odgrgol, davali sme po kojeni sirup gastrotus na zahustenie mlieka, ten bol dobry na travenie a aj proti kolikam, na zaludku zevraj vytvara akusi vrstvu a mlieko nejde nazad. ale tvoj maly ma uz 5mesiacikov a ked budes prikrmovat a davat hustejsiu stravu tak sa to zlepsi. aj u nas to tak bolo.

alami
23. sep 2013

@lucretia7 rozhodne v malých dávkach a častejšie papať. Pred spaním by jesť nemal, ale to zas u takého malého dieťatka sa asi nedá. Noc máte ťažkú (poznám to dôverne) lebo sa mu potrava vracia a páli ho. Ako základ mu zvýš polohu(podvihni celú postieľku do šikmej polohy)Skúsila by som mu gastrotuss, len neviem, od akého je to veku. Funguje to ako zátka, ktorá urobí pevnú vrstvu na hladine žalúdka a objem sa tak nevylieva smerom nahor. http://www.pilulka24.sk/gastrotuss-sirup-antire... Dole si všimni aj diskusiu, či poradňu, tam to dr odporúča aj malému dieťatku a ešte niečo tam odporúča - skús.

3kolka
23. sep 2013

No moj kojený nieje bol asi len mesiac...tiež má od narodenia reflux.Teraz má 3 a pol mesiaca a papá cez deň asi tak každú hodinku a pol až 2hodinky 120ml.Ale papáme nutrilon ar.
Máva sem-tam kyselinu.Večer sa napapá okolo 20:00,ked sa zobudí okolo 3:00 vypije 180ml a ráno okolo 7:00 zase fičíme na 120ml...Ja neviem ale poznám ho už podľa pohybov viem či ho bolí bruško,či je hladný či chce popestovať,či pomasírovať ďasienka....
nemôžu to byť zúbky?mne sa prvá budila kôly tomu a skoro stále..tak cca každé 2 hodky bola hore.
Cez deň mi spí hodinu a hodinu je hore.Prvá zase bola hore hodinku a spala 10min.

alami
23. sep 2013

sorry, píšem to isté čo
@karin1234 , nečítala som 😀 😀 😀 No ale teda, radíme ti po skúsenostiach to isté 😉

luba41
23. sep 2013

@lucretia7 ak si nečítala tento článok http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro... . Už ked má 5 mesiacov už to bude len lepšie..nám sa osvedčilo-cez den veľa nosiť v nosiči / v šatke/-tam si aj pospí..kočík sme do polroka použili párkrát..ak už dať spať do postielky, skús dať na brucho-už vie dvíhať hlavičku, tak si aj sám odgrgne a možno ešte zaspinká..dojči tak ako si malý žiada, žiadne predlžovanie a skúšanie nechať plakať / lebo môže sa Ti vypomstiť bojkotom dojčenia/. V noci spať v spoločnej posteli a môže na brušku- aj v noci ponúkni prsník hned ako si zapýta, nemusíš vstávať, len sa otočíš.. spoločné spanie je výhoda, že môžeš ukludniť hned a bábo v podstate ani neprecitne a Ty to budeš robiť automaticky a vyspíš sa tiež 😉

lucretia7
autor
23. sep 2013

Postielku mame podlozenu, aj sirup davame, ale nemam pocit, ze by sa to zlepsovalo. Praveze sa v noci budi coraz castejsie. Niekedy dokonca nechce ani papat, len ukludnit na rukach, ale aj to chvilu trva, kym prestane plakat. On place dost srdcervuco, takze nechat ho dlhsie by som nevydrzala, a manzel asi uz vobec nie. 🙂
Fakt uz sme skusali vsetko mozne. Este mi napadlo, moze byt nieco v strave, co mu vadi?
Alebo to budu fakt uz zuby 🙂, len to sa mi nezda, ze by trvalo tak dlho. To je skor len 2-3 dni, nie?

emkab
23. sep 2013

@lucretia7 ahoj, a napadli tiez zuby, my mame 10 mesiacov a polepsilo sa nam po zavedeni prikrmov po 6.mesiaci, ale akonahle zacali ist zuby, tak este teraz sa nam obcas podari nieco vygrcnut. A rozhodne to netrva len 2-3 dni, u nas to boli vzdy tyzdne, aj u starsej dcery- sprvu len nervozita, potom slinky a "ohlodavanie" vsetkeho, co bolo v dosahu. Mozno je to zatial len v takej faze, ze sa tam uz nieco hybe, ale este dlhsie nemusi ziadny zubok vyjst..a k tomu vstavaniu v noci- kazde dieta je ine, ale moja dcera nemala reflux ani koliky ani nic a v tomto veku som k nej bezne vstavala tak casto ako pises a niekedy aj castejsie...mozno ta len potrebuje citit...