Ročná dcérka má horúčku bez iných príznakov choroby. Poradíte?

belkare
29. apr 2015

Mám ročnú dcérku, od včera večera horúčky okolo 39C, podávam len paracematol, na pár hodín klesne teplota, potom zas stúpne. Nemá žiadne soplíky, nekašle a ani vyrážky nemá. Dočítala som sa tu, že vraj 6 choroba, ale vyrážky nemáme, mám ísť na pohotovosť, či vydržať do rána? Horúčkuje vyše 24 hodín, je malátna v kuse by spala, papá pomenej, ale na obed papala pekne, pije viac tekutín. ďakujem pekne

marcelatje
29. apr 2015

môže to byť hocičo, pri 6 chrobe sa teplotuje cca 3 dni ak sa nemýlim. Môže to byť aj zápal močových ciest. Treba sledovať moč, či je ho viac, páchne inak ako zvyčajne, či nie sú triašky.......ťažko takto radiť

kristinkahugo
29. apr 2015

My sme mali 5,6 naraz . Kým som to nezažila myslela som si ze to je vymysel. Dcéra to priniesla zo školy a syn mal 1a pól a to chytil tiez . Strasneeee. Mali sme vyrážky presne ako udávajú obrázky. Hlavne nech veľa pije . Neviem uz naisto ale mam pocit ze nám dali antihistaminika.

jaja1979
29. apr 2015

Siesta detska choroba je prave o tom, ze sa najskor teplotuje cca 3 dni a az potom su vyrazky. Treba len znizovat teplotu, vela pit a sledovat. Ak sa ti to nebude zdat, chod radsej k lekarke. Siesta choroba je virus a tym padom by mala nizke CRP, kedze to nie je bakterialneho povodu.

lucy125
29. apr 2015

My sme mali v novembri,tiež mu nič nebolo iba tri dni 40st teploty,čo sa len velmi ťažko zražali,ked sa aj zrazili,max na 39-38,5 a o dve hodiny horučka bola spat.Po troch dnoch zabalov,sprch,striedani nurofenu s paralenom horučka sama zmizla a jemne sa vysypal na celom tele a do dvoch dni bolo po vysype.A tiež mu nič nebolo,pil,papal nekašlal nič len horučky.

peneloppe
29. apr 2015

Siesta choroba. Ak nie su ziadne ine priznaky. Horucky niekolko dni a potom na konci sa vyhadze. Tiez sme to mali.

natali.83
29. apr 2015

Ja len tak pre zmenu, keďže väčšinou je tu písané o jednej diagnóze. U nás takto začínala brušná viróza. Dva dni len horúčky a na tretí začala hnačka. Aj to taká zvláštna, ale o tom nechcem. Tiež sme to dovtedy nevydržali, boli sme u dr. a keďže dcérka mala nízke CRP, tak usúdila, že ide o virózu. Skús počkať, čo sa z toho vyvinie, ak to bude s horúčkou a bez iných príznakov trvať dlhšie ako 3 dni, choď k lekárovi.

sisus22
29. apr 2015

Tiez som si zazila podobne teploty ked mala dcerka okolo 10mes.Vysoke teploty tyzden 2x sme boli na pohotovosti nevedeli preco az po tyzdni som sa dostala k lekarovi ktory urobil malej CRP zobral z prsta krv a mala dost vysoke hodnoty zapalu v tele nastastie to nemala este v moci inak by sme museli ist do nemocnice.Takze pomohli antibiotika.Treba ist hned k dets.lekarovi a necakat.Prajem vsetko dobre.

culia1
29. apr 2015

Nas mal rovnake priznaky, trvalo to tri dni, nakoniec to bol zub. Vyckaj tie tri dni, uvidis ci to neprejde.

januliku
29. apr 2015

Moze byt aj zapal obliciek, len teploty bez inych priznakov. Ak si nebola na pohot., tak rano zbehni k svojej dr, pre istotu by som vzala aj ten moc. Ja odporucam urcite k lekarovi a necakat 3dni, je este malicka.

stanulka27
29. apr 2015

ahoj,my sme maly taketo horucky teraz cez viken a boli sme s malym na pohotovosti.urobili nam aj CP ale bolo ok.aj dr. na, povedala ze su teraz vseliake virozy s vysokymi horuckami.nam klesli az ked sme dali zabali.takze dat lieky na teplotu pripadne zabal a pockat ako sa to vyvinie ked nie tak k dr.

shania31
29. apr 2015

Pri 6. chorobe trvaju horucky cca 3 dni, potom horucka klesne a objavi sa vysyp- na trupe, krku.....
Cize ak horucka bude trvat dlhsie ako 3 dni a bez iných priznakov, zajst k pediatricke.

stanka810
29. apr 2015

presne ako pisu baby....vyckaj tri dni ci teplota neklesne a nevyhadze sa....my sme tiez mali siestu chorobu....nci jej nebolo len tri dni horucky a potom upne zmizli a tri dni mala vysyp na telicku....davala som fenitil

tajka1986
29. apr 2015

Je este malicka,minimalne by som jej zavolala a odkonzultovala dalsi postup. Necakala by som ani tri dni 🙂

maminecka2
29. apr 2015

Ahoj, januliku má pravdu, netreba to podceniť, kľudne to môže byť aj zápal obličky (aj keď ti to ozaj neprajem), tam nie sú u malých detí iné príznaky, sestrin malý to mal. Ráno bežte k doktorke a vezmi aj moč, nech toto vylúči a potom sa dá čakať čo sa z toho vyvinie. Inak u nás pri 6-tej chorobe bola aj nádcha. Zo zubov nesmú byť takto vysoké horúčky, skôr pri prerezávanie zúbkov môže byť oslabená imunita a potom tam sadne infekcia. V každom prípade s takto malým dieťatkom treba ísť radšej k pediatrovi, a ešte idú 3 dni voľna.

zdeno8162
29. apr 2015

Toto je kopia môjho príspevku na otázku čo sa stalo nášmu synovi. Nechcem Vás nijako vyľakať, ale aj Maximko bol zdravý chlapček a v podstate dostal "len" teplotu./" Pár dni pred určením diagnózy dostal teplotu, sťažoval sa na bolesti nožičiek a hlavičky, bez iných príznakov. 10 febr mu diagnostikovali ALL na v DFNsP Kramáre. potom prišiel razantný zápal pľúc spôsobený RS vírusom. Tento boj už nezvládol všetko to trvalo len 27 dní "/

elen83j
29. apr 2015

radšej na pohotovosť nech spravia CRPčko

ivet1371
30. apr 2015

Môj mal keď mu išiel zub skoro 40 a 5 dní