Ročné dieťa má teplotu

evica17
24. nov 2021

Ahojte, co robit ak ma rocne dieta teplotu, cca to kolise od 37,5 az 38,5. Raz hori cely, inokedy iba hlava horuca a koncatiny studene. Ma hnacky, uz aj zvracal. Davam paralen, tekutiny pije, papat moc nechce. Ospaly, mrzuty, vela place.
Co robit ? Ako.ho.obliect ? Kedy ist k dr ? Poradte, prve dieta a prva choroba. Asi to zubky nebudu, mikdy noc take nemal. Moze to byt siesta choroba ?

diewcatqoo
24. nov 2021

Ahoj a ako dlho to trva? Pokojne to mozu byt aj zuby, nemusi byt na kazdy zub rovnaka reakcia. Aspon u nas jednicky a dvojky vysli v pohode, len s miernym nepokojom a zvysok kazdy zub poctivo odhoruckovany a odhnackovany.
Pokial ma hnacky a zvracia, tak hlavne davaj dostatok tekutin, aby sa nedehydroval. Teplota do 38,5 by sa nemala zrazat s liekmi. Pre istotu by som zavolala pediatrovi a skusila sa poradit s nim.
Inak, siesta choroba sa u nas prejavovala vysokymi horuckami trvajucimi 3-4 dni, vzdy to bolo nad 39, po poziti lieku sa horucku podarilo zrazit, ale neskor znovu 39 a vyssie. Ziadne ine sprievodne znaky ako zvracanie a hnacka. Ked na 3-4 den teplota nevystupila nad 39, objavil sa vysyp na tele a bolo po chorobe. Na druhy den bolo vsetko ok.

simona92101
24. nov 2021

@evica17 pri 6.tej teplote trvaju vysoke teploty (39 a viac) 3 dni,a nasleduje vysyp a teploty ustanu.ako dlho to trva? Btw,37.5 nieje teplota,cize by som sirupy na zrazanie nepodavala.skus zavolat lekarke,porad sa s nou ci treba prist na vysetrenie

ikissedagirl
24. nov 2021

lekarke po 3 dnoch teplot nad 38.
sirup na znizenie teploty iba ak bude stupat nad 38,5 a stale stupat. treba kontrolovat pravidelne aj v noci (daj si budik kazdu hodinku a meraj teplotu, ci nestupa). Ak vracia, tak asi lepsie cipky ako sirup. vela tekutin, klud a lasku.
zrejme je to viroza a prejde to za par dni. potom sa napapa a bude ako novy. a doktorke kludne volaj a usmerni ta.

lenka2710
24. nov 2021

@evica17 mne povedala dr, že mám k nej prist, až keď bude teplotovat aspoň 3 dni, že sa ešte môžu pridruzit iné príznaky! Zrazam teplotu až keď je nad 38,5 pripadne ak má večer nad 38 a dávam ho spat, tak mu dám cipok aby mu teplota rýchlo nevyletela! Nemá až tak vysokú teplotu, môj mal 4 dni 39 a potom zrazu nič a do týždňa dva zuby vonku! U nás každý zub poctivo teploty 39 a každé 4 hodiny dávam cipok 🤷‍♀️ hlavne nestresuj, zavolaj dr, môže mať len virozu! Keď zvracia a hnačkuje, tak mne dr poradila dávať čierny čaj a inak nič, potom skúsiť pár lyžíc dacoho dietnejsieho a keď to v ňom ostane, tak postupne pridávať! Drz sa ☺️

evica17
autor
24. nov 2021

Jasne este nedavam sirup na teplotu. Papat papa hlavne mlieko , to ovela viac ako bezne chce a obcas zje aj trosku ineho, ako piskotik, kukuricny chlebik, trochu polievky a tak. Zatial to trva den. K dr sa zatial nechystam, az v stbrtok/piatok.Ale pravdepodobne bude chciet test na kovid

@diewcatqoo som.zvedava ci to tie zuby budu ;) hadam nie, aby sme kazdy zub takto odtrpeli, je to narocne pre oboch. Jednotky a dvojky uz mame vyjdene

fiafia
24. nov 2021

@evica17 ja by som dala liečik od úľavy aj keď by teplota nebola nád 38,5. Ak je dieťatko mrzuté, nespí, plače nenechám trápiť. Hlavne veľa zavodnovat. Ak bude hnackovat, vracať treba to konzultovať hneď keď aj telefonicky na pohotovosti. Držím palce

nikpa
24. nov 2021

@evica17 keď ma hnačky vysad mlieko úplne, to je zaklad a nasad diétu. celozrnné pečivo, ryža, zemiak, banány, detsky čierny čaj, plus probiotiká. Môžeš dávať aj Hylak a živočíšne uhlie. Tráviaca sústava sa musí upokojiť. A znižuj teplotu, keď mu horí hlava a končatiny sú studené, znamená to, že teplota ešte pôjde hore, keď sa celý zahreje a začne sa už potiť, vtedy sa telo začalo ochladzovať. Keď začne stúpať nad 38,1 dávaj lieky na teplotu, ja vyššie nenechám stúpať lebo kým mu zaberu lieky, trvá to a u nás hrozia febrilne kŕče. A viac ako dva dni by som ho určite v takomto stave nenechala, treba zájsť k lekárovi. Môže mať črevnú virózu, zuby asi nie keď aj zvracia ale kľudne aj salmonelu alebo niečo podobné.

evica17
autor
24. nov 2021

@nikpa vdaka za rady, mlieko vysadim. Z probootik.staci hylak.ci ine radsej:biogaia ?

nikpa
24. nov 2021

@evica17 keď naši hnackovali a vracali pediatrička mi kázala dávať hylak, smectu a okrem toho aj klasické probiotiká (bio Gaia, infants dophilus, probiofix baby...) Ale okrem toho im robila aj vytery a vyšetrila ich, ja by som s ním išla aj k dr.