Šípkový olej na ekzém

denka3008
29. nov 2013

Ahoj mam 3 mesacneho syna a stale ma egzem ktory ma na rucickach nozickach aj hrudi uz sme skusali kadeco najnovsie som citala ze velmi dobre zabera sipkovy olej mate niektora skusenosti ?

denkaajejdeti
29. nov 2013

Ahoj
@denka3008 , skúšala som, ale nenastalo výrazné zlepšenie, tak aby nevyšiel nazmar, tak vždy pár kvapiek zamiešam do krému (alebo ho pridám do mandľového oleja) a natierame sa ním celá rodinka - najmä v takomto mrazivom, sychravom období sa mi zdá, že pleť tak netrpí a je vláčnejšia. Vyskúšaj, ale zázraky nečakaj. Je to však dobrý olejček (i keď trochu drahší, keď kupuješ v bio kvalite) a nespravíš žiadnu chybu, ak ho zaradíš do bežnej hygieny.

denka3008
autor
29. nov 2013

Tak to ma moc nepotesilo aj si pouzivala nieco co naozaj zabralo lebo my sme uz vyskusali vsetko :(

denkaajejdeti
29. nov 2013

@denka3008 Zaberá more a zdravá strava, resp. čo najdlhšie kojenie (ja som syna kojila bez dvoch mesiacov päť rokov, čo mi dnes už príde absurdné, ale v tom období som chcela pre neho len to najlepšie, tak som to vydržala - keby to bolo na ňom, tak by som ho musela kojiť až doteraz 🙂 ), kortikoidy zaberali, ale je to svinstvo a má to viac vedľajších účinkov ako pozitív - tak sme to veľmi rýchlo vylúčili. Ekzém sme spomínanými opatreniami v pohode zvládali a teraz keď je v puberte mu ekzém zmizol a nemá žiadne kožné problémy. Ešte som zabudla - umývame sa olejovými mydlami s prídavkom kozieho mlieka a sem-tam sa syn "nakrémuje" zmesov mandľového + pár kvapiek šípkového olejčeka (po sprchovaní, do vlhkej pokožky). Imunita je alfa omega, preto si naštuduj ako zlepšiť imunitu a urob všetky opatrenia (strava, pohyb, spánok, otužovanie, more, jaskyne,.....).

salome123
29. nov 2013

kojis? ak ano, tak si daj pozor na svoju stravu. skus na 2 dni vylucit mliecne vyrobky a sleduj dieta, potom vyluc vajicka a tak dalej. ak kojis, tak ten ekzem moze byt reakcia na to co jes ty.

aelinka
30. nov 2013

ekzém= narušená imunita= narušená rovnováha medzi orgánmi tráviacej sústavy. 80% imunity je v našich črevách. Medzi orgány, ktoré súvisia s imunitou patrí aj pečeň a slezina. Veľmi dobré sú prírodné produkty od f OKG, ktoré pôsobia vnútorne a úplne prirodzeným spôsobom. Ak kojíte, je vhodné, aby ste výrobky pila vy a cez mliečko sa dostanú aj do tráviaceho systému vášho dieťatka. Doporučujem Emulips , OK Omegu+ a OK gel, ktorým sa potierajú postih. miesta..., pre viac inf - http://www.okg-fit.cz/zdravieapriroda, pekný večer

22janka22
31. jan 2014