Strabizmus u 3,5 ročného syna

mirkatb
10. okt 2017

Ahojte mamičky, chcela by som sa poradiť tými mamičkami, ktorých detičky majú strabizmus. Mám 3 a po ročného synčeka, u ktorého som si pre dvoma mesiacmi všimla, že mu jedno očko "uteká", hlavne keď sa zapozerá napr, na telku. Nechcela by som niečo zanedbať, preto sa v najbližšej dobe chystám s ním k očnej lekárke. Chcem sa spýtať, či vám popri škúlení zistili súčasne aj problém s videním do diaľky? Ak vám naordinovali lepenie očka, aby sa to druhé posilnilo, tak sa vám stav zlepšil, prípadne dá sa strabizmu pi zachytení v takom útlom veku aj úplne zbavili? ďakujem

ciusinka
10. okt 2017

Ahoj, moj syncek skulil odmalicka, cca.od pol roka, najprv nam lekarka povedala, ze je to ok a je to len tzv.klamlive skulenie, ze to prejde same..Lenze neprechadzalo, tak sme isli k inej lekarke a ta nam hned povedala, ze to je jasne skulenie, prave ocko mal slabsie a ani ho nedotahoval do vonkajsieho kutika..Zacali sme prelepovat zdrave ocko, aby sa namahalo to slabsie, to mal cca.1,5 roka..Zlepsilo sa mu to, ale aj tak sme sa nevyhli operacii, na tej bol teraz v maji..Operacia velmi pomohla, ale stale mu tam ostala urcita odchylka, takze musime dalej na striedacku prekryvat ocka a plus nosi aj okuliarky, ktore ale nepotrebuje kvoli dioptriam, ale su bifokalne a maju za ucel prinutit ocka byt v spravnej polohe..Takze strabizmus nemusi suvisiet s horsim videnim do blizka ani do dialky..Lekarka nam povedala, ze uvidime ako sa to bude vyvijat ked bude rast, ci bude treba este jedna operacia alebo sa to upravi same, tym ako sa mu bude mozog vyvijat..Urcite sa toho da zbavit uplne, aspon nam tak povedali, ze sa to bude riesit kym to nebude uplne v poriadku. Maly ma teraz 2 roky a 8 mesiacov..

mirkatb
autor
10. okt 2017

@xxxxxnnnnn ďakujem

mirkatb
autor
10. okt 2017

@ciusinka
A ako ináč prebieha vyšetrenie takého maličkého dieťaťka? Synček je už starší, ale neviem si predstaviť, či bude pri vyšetrení spolupracovať, keďže je dosť neposedný.

ciusinka
10. okt 2017

@mirkatb Najprv chodime vzdy do ambulancie na meranie, tam pozera do takeho pristroja alebo mu ukazuju obrazky alebo mu hybu takou palickou pred ocami aby ju sledoval a potom v samotnej ambulancii tiez mu takto ukazuju a prekryvaju ocka a pripadne vysetruju ocne pozadie - tam treba oci rozkvapkat, no a moj maly pri tom strasne vzdy bojoval a reval, ale tak vysetria to aj nasilu vsetko ked musia..

silverrko
10. okt 2017

@mirkatb Do 6 veku ak sa to nezanedba sa to da vraj napravit.

deti95060810
10. okt 2017

moja jedna dcéra má aj okuliare - ešte k tomu aj zle vidí....Už nás mali operovať niekoľkokrát a vždy pre niečo sa operácia neuskutočnila.....V súčasnosti má 9 r.

mirkatb
autor
10. okt 2017

ešte sa chcem spýtať, či sna vyšetrení ste boli u detských očných lekárov

emilia25
10. okt 2017

Ja mam uz 7rocneho a ked si neda pozor jednym okom sa diva tam a druhym inde.ale ked mu prejdem rukov alebo mu poviem pozri sem tak uz pozera pekne.zatial som to neriesila veru nikde nerobi to stale len sem tam.a co sa tyka lekara tak mi povedali ze do 5rokov je to v pohode ze to detom robi a ze sa to upravi samo.

bb84
27. apr 2020

@mirkatb ahoj prosim ta ako ste potom dopadli s malym,dakujem