Stretli ste sa s opuchom očí a viečka u dvojročného dieťaťa?

betina1
27. aug 2014

dvojrocna dcera opuchla najprv na cele a neskor sa ten opuch rozvinul okolo oci, opuchli jej viecka, koren nosa, pod okom; zdalo sa mi ci to nie je sposobene napr stipnutim komara prip. ineho hmyzu, stipanec som si ale nevsimla, pediatricka nezistila pricinu, posiela nas k imunologovi na vysetrenia; zabrali fenistil kvapky asi po 4 dnoch uzivania odpuchla; za dva mesiace mi takto druhy krat opuchla; stretli ste sa s tym? alergia na jedlo by to nemala byt kedze jeme priblizne dokola tie iste jedla; ocka mala take male po opuchu, ze ledva videla; dakujem za prispevky

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cessy01
27. aug 2014

ahoj moj drobec takto opuchol tiez zabral fenistil do 24 hod. bol odpuchnuty. Od vtedy sa to nastastie nestalo a je to uz 2roky mne sused primar povedal ze pravdepodobne kvet kukurice bol nas alergen kedze to bolo tiez v auguste a dovtedy sa s tym jeho telo nestretlo 😒 a nasa detska povedala ze asi neumyte ovocie kedze ho mame plnu zahradu tak mohol spapat aj tam nieco.. zelam vam nech to prejde ako u nas

demo
27. aug 2014

Môže to byť alergicka reakcia na pesticidy a rôzne chemické látky použitie pri skladovaní potravín. Skús porozmýšľať, čo ste vtedy jedli a aký bol pôvod potravín, hlavne zelenina, ovocie, orechy, mak. Či tam nenajdes spoločného menovateľa. Napr. z maku kupeneho u pestovatela jej nemusí byť nič, z maku kupeneho v bille áno.

ajka30
27. aug 2014

Mne moj syn opuchol po orechoch. Nejedla orechy? Alergia je zaludna v tom, ze moze vzniknut az po opakovanom kontakte s alergénom. Skore uzdravenie.

drobcek26l
27. aug 2014

Je to alergia na niečo. Ja som to mala presne pred týždňom. Vyzerala som ako syseľ bez očí. 🙂 No teda nebolo mi to všetko jedno. A vôbec neviem z čoho. Nezmenila som jedlo ani prostredie. mohla som akokoľvek rozmýšľať neprišla som na to z čoho to mám. Odpuchla som asi po 3 dňoch vďaka injekciám u doktorky a to ma už chceli šupnúť do nemocnice na infúzie

rendiz
11. okt 2014

Tiež sa nám to stalo dcérke opuchlo oko a aj nad spánkom. Na druhý deň spánok odpuchol ale oko ešte viac a aj pod okom. Zda sa mi že sa to aj trochu sfarbilo. Bola som u očnej tá mi dala kvapky uniflox že sa jedná o zapal oka. Aj keď tiež sme si mysleli že je to od komárov poštípané. Ale ani po natieraní obklade a fenistil kvapkách to nie je lepšie. Nebolí ju to nesvrbí neštípe oko nereže nemá výtok z oka. Fakt neviem čo by to mohlo byť. Bola trošku chorá kašlala a mala trochu sopel.

nikita002
7. jún 2017

Dobry mamicky maly sa mi stazuje ze ho boli licko a troska ma opuchnute pod ockom sme bez teploty ...mame aj sopliky ale davam sinupret a fenistil kvapky ....co to moze byt???lekarka neordinuje zajtra ..

maykaaa1122
7. jún 2017

Mne moj syn opuchol po orechoch. Nejedla orechy? Alergia je zaludna v tom, ze moze vzniknut az po opakovanom kontakte s alergénom. Skore uzdravenie.

mama3015
23. nov 2017

Aj ja pridavam cerstvu skusenost, tak ako pisala tanapeta, aj u nas signalizoval opuch ocneho viečka (iba na jednom oku, najprv horneho viečka, potom aj spodneho) zaciatok infekcnej mononukleozy. Ak je očko len opuchnute bez viditelneho zapalu a nezaberu antihistaminika, moze ist o tuto diagnozu.