Trojročný syn ťahá do seba sople

14. nov 2022

Odkedy chodí do škôlky skoro stále má nádchu.Nevie ešte vyfukat nos,ťahá do seba sople.Darmo ho hovoríme že to sa nerobí,že má skúšať vyfukat.Nic nepomôže.Ako mu uľahčiť toto soplave obdobie a odnaucit ho aby ťahal do seba sople?Plus ako ho naučiť vyfukat nos?Ukazovali sme všetci doma ako sa to robí,skúšali s ním s nosom fúkať,aj ježka robiť.No nevie to.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. nov 2022

@brrrrrciatko Odsavam mu keď má také silnejšie sople.No jemu stačí keď len malicko my tece z nosa a už taká nos do seba.Skusala som aj to slabulinke vytiahnuť s vysávačom no to mu nevysalo nič.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
14. nov 2022

Ked mal necele 2 roky, nechcel si uz dat odsava, tak sme mu jednoducho vysvetlili, ze ak nechce odsavat, musi fukat, ze musi mat zavrete usta a silno fuknut, kym mu drzime servitku. A s tym vtahovanim sme vysvetlili, ze ked nepojdu tie xle sople von, ale dnu, tak mu zatecu do priedusiek alebo na plucka a bude z toho este viac chory. Tak fuka

janinah
14. nov 2022

nakresli nejaké potvorky,že toto prebýva v soplíkoch,síce to to nezje,ale ani mu to netreba,ak chce byť zdravý chlapček.Fúkanie sa učí tak....urobíš guličku z vaty makkej,dáš ju na stôl a on si upchá jednu dierku prstom a druhou fúka,aby guličku posunul,ukáž mu to najprv ty.Aj potom sa správne fúka najprv z jednej dierku a potom z druhej /tá jedna je vždy stlačená prstom,ked máš vreckovku pri nose.