Utekanie oka u dieťaťa

12. sep 2022

Ahojte, zdá sa mi ze mojej štvorročnej občas ujde oko. Bežne sa pozerá rovno, ale raz za čas keď mi niečo hovorí tak sa mi zdá ze jej ide dovnútra. Manžel ako malé dieťa tiež nosil chvíľu okuliare kvôli skuleniu. Ako prebieha vyšetrenie u očného? Ak sa to potvrdí, bude to automaticky znamenať ze bude nosiť okuliare aj keď to urobí len raz za čas?

viestta
12. sep 2022

Dôvod skulenie môže byť rôzny, aj neurologických, takže až podľa výsledkov sa nasadí liečba. A ak bude potrebovať okuliare, tak ich bude nosiť. Nie je to pohodlné, ale žiadna tragédia. Zvykne si.

kabba
12. sep 2022

Cim skor sa to u deti potvrdi, tym lepsie! Ak bude potrebovat okuliare, treba jej ich davat a dohliadat na spravne nosenie. Skulenie u deti sa da velmi pekne napravit, ak rodic spolupracuje s doktorom a dodrziava jeho rady. Aj keby potrebovala dioptrie, aj z toho vie pekne vyrast, ak rodic to nezanedba. Naopak, pri zanedbani sa to len zhorsi. Aj skulenie aj dioptrie.

sojorez
12. sep 2022

Niektore druhy skulenia sa daju zoperovat, pri inych sa nasadzuje korekcia dioptriami. Radsej nosit okuliare a prip.cvicit, ako pri nerieseni ziskat tupozrake oko. S takym sa uz neda robit nic. Manzel tiez ako dieta skulil, dcera to (mozno) zdedila po nom. Okuliare nosila od troch rokov, v siestich bola zoperovana. Teraz skuli minimalne (napr.ak ma organizmus oslabeny virozou). U ocneho popozeraju obrazky, rozkvapka jej oko, aby videla pozadie oka, popozera na pristrojoch. Nic dramaticke.

erickatt
12. sep 2022

K dr. Ocne, pripadne neurologia

autor
12. sep 2022

Ďakujem za odpovede