Večerný kašeľ a hlieny u 2-ročného dieťaťa

mediana
4. dec 2022

Dobrý večer, prosila by som radu. Cez deň dieta (2r) relatívne ok, sem tam nejaký priesvitný soplik, minimálne kašeľ, ale ako ľahne do postele, samé hlieny, von ústami, nosom, až ju z toho dusí, kašle z toho bolestivo. Idu jej aj posledne stoličky, ale viem že z toho to asi nemá, len je to pridružená vec... ako jej pomôcť? Dala som teraz večer Stoptussin a Fenistil. Keď nemá teploty ani farebné sopliky, ma zmysel ísť k doktorke?

dzulli1980
4. dec 2022

Stoptussin vysaď ... u nás tento liek fungoval tak, že sme si išli vykašľať pľúca ... bola som v lekárni, zháňala som Tussin, ten má výpadok, lekárnička sama povedala, že Stoptussin je strašne nešťastná kombinácia, na jednej strane riedi hlieny, na druhej strane tlmí kašeľ ... dieťaťu nasaď Kalobu + Olynth HA, na noc antihistaminiká (Zyrtec/Zodac/Fenistil kvapky).
@mediana

mediana
autor
4. dec 2022

@dzulli1980 áno, zabudla som napísať, že ešte Nasivin som dala. No Stoptussin som dala až po tom záchvate kašlu, teraz už zaspala našťastie, ale bolo to desivé. Ďakujem za odpoveď.

frantisska
4. dec 2022

Podľa mna bez teploty nemá zmysel ísť k doktorke nachytať ďalšie bacily, ale ma zmysel zavolať doktorke a poradiť sa s ňou, radšej ako tu.

zuzkaa1991
4. dec 2022

@mediana dithiaden vecer dat po 2r skusania len davam dithiaden vecer (2 3 dni) max sirup stopkasel prospan len.do 16hod podat sprej do nosa ;) za 4 dni sme ok plus vitamíny

andreagartnerova
4. dec 2022

@mediana mne to teraz mala robila, spávali sme s nakrájanou cibuľou a bolo lepšie, ale aj tak som musela k lekárovi dal jej tussin a žltý trifed(nebola som nadšená, ale zabral).