Vojtova metóda a nespavosť

aleksia
13. nov 2016

Rada by som sa opytala na Vase nazory a skusenosti : odkedy cvicime vojtovu metodu syn ma kazdu noc minimalne dvojhodinove zachvaty neutichajuceho placu. Moze to mat nejaky suvis? Mate s tym skusenost? Ma 5.5 mesiaca. Vojtovku sme cvicili asi mesiac, nespaval bohvieako, sli sme na ockovanie v piatom mesiaci, 10 dni podla odporucania sme necvicili, syn krasne spaval a bol kludby, dokonca sme badali lepsie motoricke pokroky. Na jedenasty den sme znova zacali cvicit, od toho dna ma v noci zachvaty placu.

adkala
13. nov 2016

Čítala som knihu o Vojtovke kedysi, tam také čosi vylučovali. Práve naopak písali, že deti lepšie spávajú. Môj syn cvičil Vojtovku, mával takéto stavy okolo 1 roka, teda 7 mesiacov od začatia s cvičením. Kamoška s dcérou necvičila a dcéra takto vyvádzala práve po očkovaní. Možno by som urobila ešte prestávku a pozorovala by som, či nastane zmena... Určite to obdobie pominie.

haimi
16. nov 2016

aj moje baby cvicili vojtovku a obidve mi plakavali v noci zo sna. Je to stimulacia mozgu, ale velmi nam vojtovka pomohla, takze sme to vydrzali. Este stale obcas placu, ale uz nie tak casto

babusik85
1. jún 2018

@aleksia
@adkala
@haimi baby a malo to nejaky vplyv aj na mentalny vyvoj?
Nie su vase deticky podrazdene,nepokojne?

adkala
2. jún 2018

@babusik85 On práve naopak pôsobil vždy pokojne. Neviem, či by to mohlo mať súvis, no je veľká citlivka.

babusik85
2. jún 2018

@adkala dakujem,ze si odpisala 🙂 teraz je uz citlivka? Ci ako to myslis? Pri cviceni bol pokojny? Moj dost place,a aj potom je taky plackavy,boji sa...

aleksia
autor
3. jún 2018

Ja neviem zhodnotit, ale my sme to prestali cvicit, lebo sa mi zdalo, ze je z toho dost nervozny, teraz ma uz dva roky a aj bez vojtovky je s nim vsetko ok.