Zápach z úst u deti

13. dec 2022

Ahojte, máte skúsenosti zo zápachom z úst u deti ? Konkrétne 2,5 ročne dieťa. Jedlo asi príčina nebude, a ani to nieje vyslovene zápach len keď otovri ústa a ovoniam cítim, pri normálnom rozprávaní necítiť keďže je tam vzdialenosť. Hovorím nieje to extrém ale cítit. Z dvoch umývaní zubov sme prešli na 3x pre istotu ale cítiť to aj keď sa umyjú zuby (aj jazyk nie stále) a nič neje nepije atď. Trvá to krátko zatiaľ. Napadlo ma ešte či to môže byť z mlieka kt. v noci vypije ?
Teda zhrnutie 😀 pýtam sa či to niekto zažil u svojho dieťaťa a ci to prešlo ?

adamadent
13. dec 2022

Ak sú zuby v poriadku bez kazov tak ďalšie príčiny môžu byť nedostatočný pitný režim, reflux, mandle časté infekty ak býva často chorá....

autor
13. dec 2022

@adamadent no práveže nič z uvedeného nieje problém myslím. Pitný režim má dostatočný, chorú bol asi vážne len raz v tomto roku nič vážne, reflux nič. Mandle myslím tiež nie 🤷 preto píšem či mal niekto skúsenosť že či to prešlo samo ? Lebo fakt neviem pricinu zistiť. Ale je to zatiaľ asi len 5 -6 dni

jane1987
13. dec 2022

Tiez sa priklanam k mandliam, zapalu v ustnej dutine alebo zaludocnym problemom. Co sa tyka toho zapalu v du- zubny kamen, nejaka fistulka pri zube na dasne? Afty?

ciernysokol
13. dec 2022

Velmi casta pricina byva helikobakter.bezny u deti,aj dospelych.antibiotika isto nie.pomaha masticha.

autor
13. dec 2022

@jane1987 no to že ja sama žalúdok nezistim. Škoda :D . Nie v ústach nič nemá afty nič také aspoň som si nevšimla ale tak to by som si všimla 🙂 . No uvidím keď to neprejde zájdem s tým k dr. nech nám s tým pomôže. Ale ďakujem aspoň tak za rady.

ivangeline
13. dec 2022

Moja ma skryty reflux a tiez jej smrdi z ust. Cervene hrdielko viac. Pred spanim by nemala velmi jest a pit.. mlieko na noc teda nepomaha..

autor
13. dec 2022

@ivangeline smrdí mu z ust ale že fakt keď otvorí a musím zanuchat :D ja len sa aj bojím aby sa to nedajbože nezhoršilo. Viem že mlieko nepomáha preto som to písala aj ako príčinu.
Akurát som dala aj kamoske nech mu ovonia úst tak sa smiala že nič necíti tak ja už nevieviem. Asi to nechám ešte tak a uvidím čo povie viac ľudí, či len nejaké moje ,,vymyslí,, 😂
Ďakujem dievčatá nemusíte už písať príčiny zatiaľ to nechám tak. Vďaka vážne ;)