Zápal dutín u 3 ročného dieťaťa

lagatta
22. dec 2018

Chcem sa opýtať. Dcéra má od včera horúčku. Mala do 38,5. Dnes sme s ňou pre istotu išli na pohotovosť, keďže pred mesiacom brala atb kvôli angíne. Robili jej crp z prsta a vyšla hodnota 29, takže sme dostali ďalšie atb. Vraj má zapálené dutiny. Prišli sme domov, poriadne jej vyčistili nos, išla spať a teplota jej krásne klesla sama. Ja som na vážkach či jej dať ďalšie atb alebo by som to mohla podchytiť aj nejako prírodne. Snažím sa riešiť tieto veci čo najprírodnejšie. Keďže jej kašeľ mesiac neprestával, tak som sa bála, či náhodou nemá niečo s prieduškami, preto sme išli na tú pohotovosť. Dr. nám predpísala Zinnet a nepáči sa mi práve to v zložení, že obsahuje aspartám. Plus pre jej imunitu neviem či je dobré, aby mesiac čo mesiac brala atb. Ďakujem za odpovede.

renatka100
22. dec 2018

@lagatta 29 nie je vysoke crp - mate domaci test? Maju ho v lekarni - kupila by som ho a otestovala zajtra. Ja by som ich urcite nedavala - oni sa musia istit a preto vam ich dali - ak klesla teplota, pockaj do zajtra a prip. Skuste kupit ten crp test.

renatka100
22. dec 2018

@renatka100 kupte solmucol 100 mg a davaj cumlat 3 krat denne. Je na hlieny a ich riedenie ale rreba pit viac vody. Je to super liek rokmi vyskusany.

lagatta
autor
22. dec 2018

v pondelok jej robili aj stery a všetko vyšlo negatívne, preto uvažujem či v tomto prípade je ozaj nevyhnutné používať atb. Ďakujem za rady 🙂 Zajtra kúpim ten solmucol a aj crp test a uvidíme. Ale vidím, že dieťa je inač už v poriadku. Asi fakt stačilo len nos vyčistiť

pininka
22. dec 2018

@lagatta zápal dutín nieje sranda, z niečoho tu teplotu má a crp tiež nieje najnizsie. Môžeš ešte počkať, ale aby to nebolo potom cez Vianoce ešte oveľa horsie.

aristka
22. dec 2018

@lagatta dutiny u 3rocneho ....hm,su to obyv.sople a dieta moze reagovat teplotou ,29 crp a atb,vtip storocia ....takze rieste toaletu nosovej dutiny ,inhalujte vincentku ,kludne cez den kvapni do toho ambrobene ,nasad sinupret ....atb ak by do 3 dni sa stav nezlepsoval.

renatka100
22. dec 2018

@lagatta moja dcera byvala takto kazde tri tyzdne do 6 rokov chora - keby sme mali zakazdym chodit lekarovi tak sedim len tam. Mozte este davat d vitamin aj preventivne a c vitamin. Kvapky do nosa su tiez dobry zaklad a fukanie nosa s morskou vodou - pozor ale to neprehanat.

lagatta
autor
22. dec 2018

Joj mamičky, ďakujem za rady 🙂 Ďakujem 🙂 fakt ste ma ukľudnili.
@renatka100 áno preto nechodím s ňou normálne ani k dr. Proste to musí prejsť. A s morskou vodou som opatrná. Maximálne 3x denne, inač jej vyfúkavam s fyziologickým roztokom, keďže vincentka je fakt moc silná. To mám čo robiť aj ja, keď si tam jednu šupnem do nosa :D

bibistec
23. dec 2018

Inac nam.lekarka vzdy aj celkovy krvny obraz berie nie len crp to je len taky doplnok. Mali sme uz aj crp 54 a bola to viroza. Ja by som pockala ak by sa stav zhorsil vtedy by som.nasadila atb ale ked puses ze sa zlepsilo uvidis ak nebude uz teplotovat nedavala by som celkove atb. Inac lokalne nejaky pamycon alebo uniflox vam nedali? Mozno vy stacil ak ma farebne sople. A nejake antihistaminikum. My sme tiez dutinovi ale celkove atb na to napr dcera nikdy nedostala. A na farebne sople pomaha namiesto atb kvapiek.koloidne striebro
Ale my vzdy konzultujeme s lekarkou. A dost prirodne vzdy ideme lebo dcera je aleegicka na vacsinu chemikalii co su v liekoch.

aristka
23. dec 2018

@lagatta vincentka sa inhaluje .

lagatta
autor
23. dec 2018

Aha, mam davat aj fenistil? Nema praveze sople, je to tam upchate, tak iba vystriekavame a striekame morsku vodu. Ak vychadzaju sople, tak su biele, nie farebne.

pininka
23. dec 2018

@lagatta nechcem posudzovať rady báb ale ja mám roky upchaté dutiny, strašne bolesti hlavy, mám to chronické práve preto,že sa to v detstve zanedbalo. Na poriadne preliecenie dutín nič z toho čo píšu nestačí. Ostáva to tam a ďalej sa to usádza a usádza. Ale rozhodnutie je na tebe.

renatka100
23. dec 2018

@lagatta naparovat nad hrncom s teplou vodou? U nas to vzdy pomoze a urcite ten solmucol

lagatta
autor
23. dec 2018

@pininka lenze to je ten problem, ze ja ozaj nie som si ista ci diagnoza je spravna, takze ozaj tazko povedat.

lagatta
autor
23. dec 2018

A hlavne teplotu fakt uz nema iba kasle ako taky dinosaurus co vravia, ze ma dychanie ciste, takze iba z toho som na vazkach. Davame jej stopkasel, ale asi budem davat aj sinupret na uvoľnenie dutin

lagatta
autor
23. dec 2018

@pininka a este dodam, ze ani atb nie je riesenie. Mozno ste mali zapal dutin a napriklad chodili ste vonku. Ono je zase aj dolezite dodrziavat nejaky kludovy rezim. Ono atb nie je jedinym riesenim a liecbou vhodnou v zivote, nehladiac na obrovske mnozstvo neziaducich ucinkov, ktoré nechcem riskovat, kedze mame problém s atopickym ekzemom a mame za sebou skaredu zihlavku po sirupe nurofen.

@renatka100 naparujeme ju tak, ze jej zapneme zvlhcovac vzduchu s defuzerom. Pusta to tepku paru. Dnes sme jej dali vincentku na naparovanie

pininka
23. dec 2018

@lagatta aby si ma spravne pochopila,ja vobec niesom zastancom atb, moje deti ich mali minimalne, maju vybornu imunitu. Lenze zial viem co su to tie hnusne dutiny. A hlavne ked sa nepreliecia. Ak sa ma uz lepsie, tak drzim palce,nech sa jej to neopakuje.

aristka
23. dec 2018

@pininka nemozes porovnavat dutiny u seba a dietata .je to markantny rozdiel ....dieta je anatomicky ine ...

pininka
23. dec 2018

@aristka lenže ja s tým nemám problém rok ani dva

aristka
23. dec 2018

@pininka to je jedno trojrocne dieta nemozes porovnat ani s napr.10 rocnym dietatom ...tie dutiny .ktore robia problem hlavne dospelym u takto malych deti nie .kedze su este len vo vyvoji.