Zápal priedušiek a vyrážky u dieťaťa

zuzka565
28. aug 2020

Chcem sa Vás opýtať mamičky ci ste sa s týmto stretli. Malý začal mať sopliky ktoré mu prešli nižšie na priedušky. Včera sa mi takto vychádzal a stále ma toho viac. Ale iba na tvaricke. Mal 2x teplotu 39. Bola som s nim dnes u lekárky. Naša ma dovolenku tak u zastupujucej. V noci mi ťažko namáhavo dýchal( nemal vtedy horúčku) Doktorka tomu nevenovala pozornosť aj ma začala presviedčať že nemá zápal priedusiek a pekne mu počuť ako mu vrzga a píska. Tak ho dlhksie počúvala lebo som sa nedala odbiť tak počula potom aj ona. Len neviem ci tie vyrážky co sa vychádzali mu môžem niečím ošetrovať. Ak máte skúsenosť poraďte prosím. Rozmýšľam aj ze večer s nim zbehnem na pohotovosť lebo stále tak ťažko dýcha. Viem ze je to aj pri prieduskach bežné. Ale dala mu len ATB. Keby aspoň nejaký ventolin mu dá.

sapetka
28. aug 2020

@zuzka565 v ustach alebo pri slabinach nema? Moze to byt sarlach.

mogaa
28. aug 2020

a tie vyrážky nemá z ATB?

zuzka565
autor
28. aug 2020

@mogaa ATB začal iba dnes o deviatej ráno jest

zuzka565
autor
28. aug 2020

@sapetka nie v ústach ani v slabinach nemá nič. Iba na tej tváričke

sapetka
28. aug 2020

@zuzka565 hm. Nemoze to byt na nieco alerg reakcia?

zuzka565
autor
28. aug 2020

@sapetka neviem ci také neuzival. Začal soplikmi tak som mu len dávala nasivin. Iné nič. A nasiv už mával aj pred tým a nič.

brita7777
28. aug 2020

to vyzera skor z jedla, mlieko, cokolada..zavisi co jedol tie dni
ak si mala podozrenie na sarlach mali mu okamzite robit vyter z hrdla a to sa ukaze, vyter mu mali robit tak ci tak, robili mu ? bez toho ani atb by som len tak nedala. crp mal kolko ?
Inak taketo dychanie co vravis, to moze byt skor ako laryngitida, co najviac zvlhcit izbu, spat na vyvysenom vankusi, mat otvorene v noci okno, dychat chladnejsi vzduch - co je v lete narocne, tiez zabal na priedusky na malu plienku kusok barscoho a na to bravcovu mast prihriatu na noc je to fajn to vzdy zabere

zuzka565
autor
28. aug 2020

Nedalo mi to a bola som s nim v nemocnici na detskom. Mam tam známu. Urobili mu komplet vyšetrenia krv, vytery, rtg. Ma dosť vysoké crp skoro 50. Doktorka ma podozrenie na zápal pľúc 😔. Dúfam že mu záberu všetky lieky co mu dala. V pondelok budú zvyšné výsledky ale dúfam ze do vtedy bude už lepšie.

brita7777
28. aug 2020

@zuzka565 No suoer, ze ste sli. A co rtg, ved zo snimku to musia vediet. Chudacik. Zelam skore uzdravenie.