Dcerka mala v mesiaci april uz dvakrat zapal stredneho uska....ake mate skusenosti s liecbou? treba na to hned ATB ? lebo my uz tyzden chodime po lekaroch, stale teploty, boolestil, dvakrat nam to prepichovali..uz sa na to utrpenie nemozem ani pozerat... ☹ 😢
mamicky, a riesili u niekoho z vasich deti zapal stredneho ucha iba lokalnymi antibiotickymi kvapkami do ucha? (Uniflox, Tobradex a pod.?)...my sme od soboty iba na kvapkach podobneho typu a neviem, ci to staci...
aj ja si myslim ze skor nie
Zdravím,tak my sme prekonali v priebehu dvoch mesiacov zápal stredného ucha.Prvý krát bol taký silný ,že vytvoril pluzgieriky na bubienku a vtedy je naozaj potrebné prepichnúť ich a keď hnis vytiekol, v momente prestali horúčky a bolesti,samozrejme k tomu treba dodržať ATB per os a takisto predpísaný Uniflox kvapky do ucha a k tomu ešte Trifed na uvolnenie dutín,perfektne to zaberá a všetko sa uvolní a vytečie lepšie aj nosíkom,ak dieťa nevie poriadne vyfúkať soplík.Ten druhýkrát to bolo tiež zo dňa na deň, horúčky,ale našťastie sa to už nemuselo prepichovať,takže ten istý proces s ATB na 10 dní a všetky tie ostatné lieky,hlavne ten uniflox do uška aj 4x denne kvapkať do každého. Po tom všetkom sa treba aspoň dva týždne vyvarovať infekciám a chrípkam,takže počkať aj so škôlkou treba,iná prevencia nie je,už len počkať,až dieťa vyrastie a vyvinie sa tá eustachova trubica, alebo ak sa to často opakuje,tak zvážiť pri zväčšenej nosnej mandle jej vybratie alebo inak tie drenážne trubičky...tak asi tak
a hlavne pri akútnom nečakať, neskúšať žiadne pochybné domáce recepty a nevkladať nič do uška...
Ja ako prevenciu používam probiotiká, zameraná na prospešné baktérie pre uši a hrdlo. Od kedy užívame, žiadne problémy neboli. Potlačie telu neprospešné baktérie a je to 🙂
Vrele odporúčam
ja asi ani nepoznam dieta ktore by si zapalom stredneho ucha nepreslo :(
@bweissova ahoj, ako sa prosím ťa volajú tie probiotiká? ďakujeem 🙂
@bweissova velmi pekne ďakujem, vyskúšame 🙂
Mozem vam odporučiť na zápal uši sprej z aloe vera je velmi účinný ja trpím zapalmi uši od narodenia a vzdy mi museli dat antibiotiká uz rok si striekam sprej z aloe vera a k usnej som ani nemusela ist co som tam posledné 3 roky chodila každé 3 mesiace . Ak by ste mali záujem o viac info o tom spreji kontaktujte ma na barpet@centrum.sk rada Vam pomôžem tak ako to pomohlo mne
Ahojte, nám pre opakované zápaly ušiek lekárka ORL odporučila probiotikum do pusy, ktoré zabíja zlé baktérie. Tie stále spôsobovali zápaly ušiek. Volá sa to Bactoral, kúpili sme v lekárni 🙂
@andreycaaa napísala by si mi prosím názov tých probiotik-viem,že stará téma...dakujem
@klaudi86 ahoj, mam tento link uz dlhsie, ale teda neskusali sme ich. Ani neviem, ci na slovensku ich dostat kupit. https://naturesplus.com/products/productdetail....
@andreycaaa ďakujem veľmi pekne
prekonali sme zapal stredneho uska a lekar to riesil s ATB, dvoje po sebe a vycistili nam ho, to bolo placu, v tej chvili som mala pocit, ze horsi problem neexistuje, vsetko ubolene, dieta podla mna ani nevie, ze co ho boli ale ze vsetko, ani po hlavicke som nemohla polaskat, polubit :(
hned ku druhym atb som nasadila probioka actibax, lebo z toho mozu byt zasa ine problemy, jedno sa vyriesi druhe nalepi