Zápcha u 2 ročného dieťaťa

natalia2285
1. máj 2019

Dobrý večer. Chcem sa spýtať. Dcérka má dva roky a dva mesiace a už týždeň nekakala, pred tým kakala ale tak, ako keby ju to bolelo no aspoň sa vykakala ale teraz nič 🙄 bojím sa či nieje chorá alebo čo.. Skúšali sme ovsené vločky, slivkové presnídavky, nejedla sladké, píla len čistú vodu, kúpili sme jej aj čipky no nič nezabralo. Dnes som ju nechala dlhšie vo vani a potom ukazovala na ritku, tak som ju vybrala aby som jej dala plienku ale aj tak sa nevykakala, myslíte že je to vážne a mám s ňou utekať k Dr?. ďakujem

sapetka
2. máj 2019

@natalia2285 no myslim ze by ste mali ist ku dr. Ked 2r tyzden nekaka to asi nebude v poriadku

ivka232
2. máj 2019

@natalia2285 urcite ist k doktorovi!!!! To sa netreba ani pytat ale hned ist chudiatko male

sta0
2. máj 2019

@natalia2285 tiež by som zbehla k lekárke, nech jej prehmatá bruško, aby tam nebol nejaký problém. Zmenila si jej nejako stravu? Nášmu sa toto stalo, keď začal dostávať viac príkrmov. Treba aby dcérka veľa pila tekutín počas dňa, ale naozaj často ju ponúkaj vodou alebo čajíkom a pri každom prebaľovaní jej môžem pomasírovať prstom konečník, zober si na to buď sudocrem alebo inú mastičku proti zapareninám alebo čistý olej a normálne jej ho trošku pomasíruj, niekedy to pomôže a spustí aj kakanie, každopádne, po týždni už bude mať tú stolicu veľmi tvrdú, takže toto mastenie jej aj pomôže, aby sa jej nenatrhla riťka. Keď sa Ti už vykaká, tak je možné že ju bude riťka bolieť, tiež jej ju natri sudocrémom alebo bepanthenom, alebo čo máš doma.

Na zápchu určite odporúčam čučoriedky. Najlepšie je v lete, keď je ich sezóna, zohnať si naše domáce horské čučoriedky a tieto si buď namraziť alebo zavariť do zásoby. Ver mi, že neoľutuješ. Čučoriedky sú na všetky tráviace problémy skvelé. Či už máš zápchu alebo hnačku, oboje vedia skvele vyriešiť. Len pozor mali by to byť horské čučoriedky, určite nie tie kanadské a pod. ktoré zoženieš bežne v obchodoch, nehovorím, že sú zlé, ale ani zďaleka nemajú toľko účinných látok ako horské čučoriedky. Len sa potom nezľakni, zvyknú zafarbiť stolicu do tmavej farby.
Píšem Ti aj IP.

candii
2. máj 2019

Easylax kúp v lekárni. My sme si užili s týmto

ajuga
2. máj 2019

Symbiolac odporucam, na vecer na lyzicku, zapit veeela vody za tym, pipripade mliecko. Uzili sme si s dcerkinym nekakanim, zistili jej nakoniec lakt intoleranciu. Kazdy radil vodu, jablka, vlakninu, ľanové semiacka, slivky, atd... Vyskusala som hadam vsetko, uz som bola alergicka na rady typu slivky si skusala?...... 🙄 Nakoniec po navstevach dr jej zobrali krv a zistila sa intol. Teraz sme po uprave stravy, dcerka kaka kazdy druhy den, ale stale tvrde. Uvidime, co bude daleh.odporucam aj nejake probiotika, ja malej sice nedavam nic, ale kazdy vecer dostale trosku bezlakto kefiru a trooosilinku sa to zlepsilo. Drzim palce. Urcite chod k lekarovi, nech zoberie vytery, vzorky, prip krv. Porad sa s dr.

sta0
2. máj 2019

@candii
@ajuga ahojte, môj syn mal s týmto tiež veľké problémy, tiež veľmi tvrdú stolicu, skúšali sme vlákninu, ľanové semienka, probiotiká (tie sú vraj vhodné skôr pri hnačke), len všetko zabralo iba na chvíľku. Nám veľmi pomohol čučoriedkový narosan od Justu, ale mali sme aj problém s imunitou, tiež je vynikajúci na presne tieto problémy ich Bodliakový olej, synovi dávam kávovú lyžičku a ide sa aj 2x za deň vykakať, predtým mi tak každý druhý deň, občas keď som neodsledovala koľko vody vypije, tak až na tretí deň išiel. Každopádne ja radšej odporúčam toto, je to prírodné a lepšie než preháňadlá a pod. Ak treba viac info, píšte IP.

lorela
2. máj 2019

@natalia2285 K lekárovi, určite!

liubov
2. máj 2019

Utekat k doktorovi...nam na pohotovosti povedali ak sa nevykaka na 3den, hned ist k nim..

marya2
5. máj 2019

Mne detská lekárka povedala, že po týždni bez stolice treba ísť k doktorovi. Dcéra mávala dlhodobo problémy s vaprázdňovaním a keď sa nám ju raz týždeň nepodarilo vykakať, hneď nás hospitalizovali v nemocnici. Mala vtedy 2,5 roka.