Zležaná hlavička

3. sep 2022

Bambule tie čo ste mali detičky so zležanou hlavičkou, kedy to začal pediater riešiť? Prípadne ak bola v zdeformovanom stave, kedy sa dáva dieťatku tá prilbička?? Kedy sa chodi na tie merania a kam?

anavixy
3. sep 2022

Ja len viem z toho co som citala v skupine mamiciek, ze pediatri to dost casto neriesia a riesili si to mamicky na vlastnu past. Najviac odporucali Plagio (neviem odkial ste ani kde vsade je plagio), kde hlavicku naskenuju a zhodnotia, a najlepsie je to riesit medzi 4.-7. mesiacom. Poistovna vraj preplaca helmicku ak mate “recept” od ortopeda, neurologa ai.

snehulak77
3. sep 2022

Mňa vystrašila fyzio kvôli uzavretej fontanele (úplne zbytočne), neurologicka, že je to v poriadku, tak pre pokoj v duši som išla do Protea a tam ju naskenovali a povedali, že všetko úplne v poriadku ☺️. Platili sme 20 alebo 30€, ale za pokoj v duši to stalo

ilene22
4. sep 2022

pozrite stranku plagio.sk
scanovanie hlavicky sa robi od 4.mesiaca a pracoviska maju v Bratislave a v Martine..na zaklade toho sa rozhodne, ci treba helmicku (kranialnu ortezu)

autor
4. sep 2022

@ilene22 mate s tym osobnu skúsenosť, tyka sa to aj vas? Ma vase dietatko zlezanu hlavicku? Na vyšetrenie sa treba telefonicky objednat alrbo staci len prist a cakat?

veve16
4. sep 2022

Ahoj,na vyšetrenie je potrebné sa objednať.