Znamienka/šošovičky u 7-ročného syna

6. júl 2023

Ahoj maminky. Syn 7r ma veľa malých sosoviciek, stále sa mu tvoria, na tvári už má 7 a vidím ďalšie 4 maličké, ktoré sa určite zvýraznia lebo aj tie predtým boli maličké jemne a teraz sú to také tie klasické hnedé bodky. Aj na krku ma asi 6, na chrbte tiež do 10. Kožná vraví, že to je v poriadku. Majú aj vaše deti tak veľa znamienok? Ja mam teraz tiež už veľa, ale ako dieťa si pamätám ze som mala 3 a ze som sa za to hanbila. Dúfam ze sa synovi za to v škole nebudú smiať lebo na tváričke to má dosť a už to sk on rieši, že prečo to má

hradnapani
6. júl 2023

riesis to ty, riesi to aj on. Ja mam tiez milion znamienok od detstva a nikdy by mi nenapadlo, ze by z toho mohol byt problem, nikto sa mi za to nikdy nesmial. Ono je to tak, ze to co povazujeme my sami za problem, tak si ho vsimnu aj druhi a ti jednoduchsi sa aj "vyjadria". Moje deti su po mne, z roka na rok im pribudaju a okrem kontroly na koznom neriesim ani ja, ani oni ci ich okolie.

autor
6. júl 2023
autor
6. júl 2023

@hradnapani neriešim to vyslovene pred malým, že čo a koľko toho má 🤦‍♀️ na koženom sme boli kvôli inému a ona mu hneď kontrolovala a počítala koľko má na tvári, odvtedy o tom vie tak sa ma raz za čas spýta, že prečo. Ja som skôr chcela vedieť, či to bežné tak deti majú, lebo ja som toľko nemala a áno za tie co som mala som sa hanbila lebo sa mi smiali za jedno znamienko na tvári v škole, posmievali sa a trápilo ma to. Ale teda ide mi o to ci je to bežné a neškodné, lebo naša kožná nerieši vlastne nič, tak ci sa mam spoľahnúť ako povedala, že je to ok.

simona20201309
6. júl 2023

Na tvári to nie je prijemne, určite sa to dá odstrániť. Mala som v škôlke 4r dievcatko ktorému odstranivali znamienko z tváre. Opýtaj sa kožnej, či sa to dá odstrániť. Ak áno, dajte to von.

hradnapani
6. júl 2023

mozes sa na koznu spolahnut, su proste ludia s takouto kozou. Len to treba trochu viac sledovat, inak je to uz len esteticka zalezitost a aj to sa da poriesit.