Od akého veku môže ísť dieťa do podsedáku?

koliesko14
23. apr 2023

Ahojte od koľkých rokov nemusí mať dieťa autosedačku iba podsedák? Ďakujem

anjelicek26
23. apr 2023

@koliesko14 Podla ADAC to 7rokov/125cm/22kil... zakon dovoluje od 15 kil, ale tam je vela "ale"

yanni
23. apr 2023

@koliesko14 ked das dietatu podsedak, tak to uz fakt nic ndemusis cavat. Podsedak nezarucuje nijaku bezpecnost. Zakon na to nie je len norma. Cize podla starej este platnej normy su podsedaky od 15 kg. a to możu mat deti v roznom veku. Novsie sedacky uz su tak robene, ze vydrzia az do uplneho konca, cize do tych 150 cm. Takze koli bezpecnosti co najdlhsie sedacka.

mimisk
25. apr 2023

@koliesko14 podsedak podstate nie je autosedacka. Je to len navysenie ak dieťaťu su ešte pasy auta vysoke
Nie su tak ako maju byt. Doporucila by som sa orietovat podla vysky. Radsej by som uprednostnila na dlhsie trasy autosedacku od 15kg

yanni
25. apr 2023

@mimisk preco len na dlhsie trasy? Len na dlhsich trasach sa stavaju nehody? Praveze aj hned za rophom domu moze niekto do teba napalit. Tam ti uz nepomoze, ze ved to mala byt jazda len na 5 minut. Zial, m tu sme mali pani, ale tie podsedaky uz davno mali zrusit. Uz su super sedacky az do 150 cm, da sa vybrat z vela modelov a druhov podla proporcii dietata. Ale jasne, 200 E je viac ako 10 za podsedak.

mimisk
25. apr 2023

@yanni ja som napisala ze podsedak nie je autosedacka. A neutoctena mna napisala som svoj nazor

yanni
25. apr 2023

@mimisk a kto utoci. Ja som tiez napisala svcoj nazor, ze nehoda si nevybera. Tak preco odporucas sedacky len/hlavne na dlhe trasy? Ked ides len do obchodu na 5 km, tak tam ma nehoda dovolenku? Podsedaky su jednoducho nezmar a ked uz menili normu, mali ich jednoducho zakazat. Ale vyrabaju sa veselo dalej, aj ked kazdy vie a je odbornikmi a testami dokazane, ze je to na nic. Ale jasne, stoja pra drobnych a rodicia nerozmyslaju,. Hlavne usetrit.

mimisk
25. apr 2023

@yanni vy sa musite strasne nudit a mat posledne slovo

mimisk
25. apr 2023

@yanni citajte co pisem nic nepdporuca.

yanni
25. apr 2023

@mimisk nie je to nuda ale jedna sa o bezpecnost. A tu budem mat aj to posledne slovo. Ocividne tu autorka nema anu ponatia o tak vaznej veci, ako je zdravie dietata a bezpecnost, ked sa pyta taku vec. Pyta sa taku vec, na ktoru sa ani neda poriadne odpovedat. Od akeho veku? Podsedaky su podla kg dietata, nie podla veku. Cize 15 kg moze mat dieta j 2 rocne aj 6 rocne. Ale ani pre jedno nie je podsedak vhodny. A cim viac budeme o tom pisat a ludia si to precitaju, tak dufam, ze casom zmudreju aj ti najnevzdelanejsi. Ty si autorke na jej otazku vobec neodpovedala. Ona chce vediet od AKEHO VEKU.

mimisk
25. apr 2023

@yanni a zase 🙄