Odmeriate mi vašu autosedačku vajíčko?

katkatt
23. nov 2011

Hladam co najvacsie a najpriestrannejsie vajicko, ale hlavne ide o dlzku. Syncek ma 4 mesiace a je v nasom vajicku nadoraz. Hlavicka mu uz zachvilu bude trcat von. 😒 Prosim napiste: znacku autosedacky a dlzku od zhybu po vrch v centimetroch a od zhybu po spodok (aj ked to nie je az take surne, lebo nozicky trcat trosku mozu). Autosedacku triedy 0-18 kg kupovat nechcem, lebo mame 9-18 kg a tam by som ho rada dala az na jar, ked bude ako-tak sediet (aj ked vahovo uz na to zachvilu bude). Rada by som bola, keby este tych par mesiacov vydrzal vo "vajicku". Dakujem.

aliza
23. nov 2011

velmi ti nepomozem, ale ja som mala PP primo viaggio, vraj je to jedna z najvacsich autosedaciek, je az do 13kg, ale je dost tazka a aj velka. Pomeriat ti ju neviem lebo som ju posunula dalej kamoske 😒. Ak ju tu niektora mamicka ma, nech pomeria.

renatka100
23. nov 2011

odporucam Britax first class 🙂 🙂 🙂 . Je určená pre deti od 0 mesiacov. Pre najmenšie sa vkladá vložka akoby bolo dieťa vo vajíčku. Otočená môže byť aj proti smeru jazdy aj po smere jazdy. Sedačka sa dá sklopiť akoby v polohe vajíčka a taktiež sa može dať aj na sedenie. Mali sme podobny problém, malá sa nám v zimnom oblečení už nezmestila do vajíčka a plakala. Na tvojom mieste by som o vajíčku už absolútne nepremýšľala.

mandragora22
23. nov 2011

davat dieta do "sedacej" autosedacky v case, ked bude "ako-tak" sediet, je velmi nebezpecne, ale uz ako uznas za vhodne. netusim, kolko meria tvoj chlapcek, ale my sme mali vajicko v-max, netusim, ake bolo dlhe, ale bola v nom do svojho 11.mesiaca, hlava jej mierne trcala von, ale tak, ze sa stale vedela opriet, merala tusim medzi 78-82 cm v tej dobe, ale presne ti to neviem povedat. ale ak mu bude hlavka trcat tak, ze sa stale pohodlne oprie, teda tak, ze nehrozi zalomenie vazov, tak je to v poriadku. nasej ku koncu trcala takmer polovica hlavy a stalo sa par krat, ze sme museli velmi prudko zabrzdit a slo tam o to, ze ta hlava sa potom "buchla" nazad o vajicko a nie kamsi zan, kde uz hrozi zlomenie vazov samozrejme. dalsia vec je, ze asi nemozes predpokladat, aky bude syncek dlhy, ked bude mat 10-11 mesiacov, ono je to velmi tazko urcit. na tvojom mieste bud ty alebo muz zbehnite niekam do obchodu, pokukajte si vajicka ake su dlhe, alebo na nete, ak sa docitate priamo od vyrobcu a potom typ, ktory sa vam najviac zapaci, jednoducho kupte. 😉
@renatka100 tak toto pocujem prvy krat, ze vajicko v smere jazdy, lebo co ja viem, tak je to proti predpisom. a zakladatelka otazky ma syna, ktory ma necele 4 mesiace, musi uvazovat o vajicku. dat ho do klasickej sedacky by sa rovnalo zabitiu!!!

jendralka
24. nov 2011

moj ma 5 mesiacov a uz sme tiez museli vajicko odlozit a kupit od 9-18 kg .... kupili sme chicco, ktora sa da polohovat do takej polohy, ako keby bol vo vajicku, len je otoceny v smere jazdy ... podotykam, ze uz mi lukas sam sedi ... a rozdiel je teda riadny - vo vajicku bol doslova natrieskany, vzdy mrzuty, trcala mu z neho hlava cca 3 cm ... teraz ma uplnu pohodu, pozera von oknom, ani nemukne 🙂

katy1979
24. nov 2011

skus sa opytat priamo predajcov. teda cez internetove obchody a najlepsie tie co maju vacsinu znaciek aby ti poradili. alebo ak mas moznost tak ist osobne aj s drobcom popozerat.
my sme mali maxi cosi a prvy v nej bol do 8.mesiacov a druhy do roka.
a deti do jedneho roka vozit v smere jazdy by sa nemalo nehovoriac o 5mesacnom drobcovi 😖 pri havarii to nedopadne dobre. a o sedeni si radsej kusnem do jazyka