Protismerná autosedačka

marazuza
4. máj 2023

Ahojte!
Vyberáme protismernú sedačku do vyššieho veku.

Máte, prosím, niekto autosedačku Joie i-prodigi? Zaujala ma, ale je pomerne nová na trhu a veľa recenzií som k nej nenašla. Podľa výrobcu má ale absolvovaný Plus test, čo mi príde super.

Uvažujem ešte nad sedačkou Britax Römer Max-Way. Rozdiel je, že nie je na isofix, ale na pásy. Obe formy pripojenia nám v aute vyhovujú.
Príp. existuje sedačka od cca 19kg-22kg v protismere alebo sú iba sedačky od cca 9kg-22kg?

Ak by ste mi prípadne vedeli poradiť, budem vďačná za každý postreh.

cookie29
4. máj 2023

Ak ma Plus test, tak nevahaj, je to jeden z najprisnejsich testov. Max way som mala, repsektive mam ale teda za mna :( Syn ju mal do cca 5.5 roka ale ma nic moc sklon, teda aspon v nasom aute aj napriek tomu, ze sme mali wedge. Ako dennodenne pouzivanie by som nechcela. Len pozor pri tej Joie na miesto, ja som na podobny sposob mala Besafe Izikid a ked bolo dieta vacsia tak na predne sedadlo niekto normalny nevliezol na dlhsiu trasu

marazuza
autor
4. máj 2023

Ďakujem za reakciu
@cookie29 . Joie sme skúšali, máme mierne šikmé sedadlá, a maximálny sklon sme namerali na nejakých cca 30° plus niečo. Malo by to byť ok, pokiaľ viem ideál pre väčšie dieťa je sklon práve 30° - 45°, ale preto sme rozmýšľali ešte nad pásovým putanim autosedačky, či by to nešlo viac pre lepší spánok. Ak píšete, že Britax sklon nič moc, tak zrejme bude Joie fajn voľba pre nás.
Miesta na nožičky máme s Joie dosť, aj spolujazdec v predu v pohode sadne.

bluemoon24
4. máj 2023

@marazuza @evkao ti urcite poradi. Na sedacky (a protismerne hlavne!) je expert 🙂

banalu
4. máj 2023

My mame Joie, nie i-prodigi, ale i-spin 360 ako pokracovanie po vajicku a s Joie som mega spokojna, vhodna aj na sikme sedacky.
V anglictine najdes plno recenzii, vyjadruju sa o nej (prodigi) ako o jednej z top autosedaciek ci uz odbornici alebo uzivatelia, nebala by som sa novej znacky na svk trhu, ak je v europe uz pomerne rozsirena a odskusana mnohymi uzivatelmi, top test len potvrdil moje rozhodnutie ist do Joie.

evkao
4. máj 2023

@marazuza a mate na sedacku aj nejaky rozpocet? my sme teraz kupovali Axkid One, ano, cenovo je o dost vyssia, ale ma regulovatelne miesto na nohy a vyborny sklon, momentalne sa v nej vozi moj 6 rocny syn, potom do nej pojde dcera

bruni55
4. máj 2023

@marazuza my mame tiez Axkid Minikid - je do 25 kg a bez isofixu. Konzultovala som ju s centrumautosedacek.cz, kedze sme chceli protismer a isofix nemame kam dat. Napisala som im mail, pan mi volal spat, vysvetlil a ponukol riesenie. Sedacku sme kupovali inde.