Nečistoty v práčke

8. sep 2022

Ahojte, práčku som čistila asi pred 2 týždňami. No stále sa v nej nachádzajú malé nečistoty - niečo také ako vlákla, prach alebo bordel z vreckovky.
Práčku máme po jednej pani, ktorá tu bývala predtým v podnájme. Práčku som pred používaním vyčistila, vydenzifikovala, no neviem sa zbav týchto drobných nečistôt, možno sa jej podarilo vyprať tie vreckovky alebo neviem...
Zakaždým, keď periem tmavé prádlo, tak mám z toho nervy lebo je nachytané týmto sajrajtom. Vzala by som si tu svoju práčku, ale nie je to možné dispozične.
Poraďte mi ako sa zbaviť tej nečistoty?
A ani prádlo tak pekne nevonia ako som zvyknutá. Práčku som vyčistila dôkladne.

alexka89
8. sep 2022

A vyčistila si aj odtok a ten priestor za tesnením ?

autor
8. sep 2022

@alexka89 áno, vždy čistím práčku dôkladne.

alexka89
8. sep 2022

Možno či niečo neostáva v tej trubici kde steká prášok,gél a aviváž...nejaké staré usadeniny zakalene a tie sa pri ďalšom spúšťaní odlupuju a miešajú s novou dávkou prášku ..skús sypať prášok rovno na veci

xxmariankaxx1
8. sep 2022

Calgon si neskusila? Ten tiez ma zabranit necistotam usadit sa

marty_4
8. sep 2022

@alexka89 ja som tak zacala avivaz priamo do bubna davat, lebo sa mi ten suflik zaniesol a ostala v nom avivaz. Teda asi ani nie, ze ten suflik, ale niekde tam dalej vovnutri tie hadicky. A nechcem do davat cele rozoberat, lebo inak pracka funguje dobre.

janikk54
8. sep 2022

@marty_4 este som nepocula, aby niekto daval avivaz priamo do bubna, nie je to pradlo potom take "prilis" vonave? 😀

marty_4
8. sep 2022

@janikk54 tak ina moznost nie je, okrem rozoberania pracky :D akoze vonave je myslim rovnako. vsak davam tam avivaz tesne pred pranim, takze to sa z pradla vyperie.

autor
8. sep 2022

@marty_4 S tou avivážou priamo do bubna by som bola veľmi opatrná, niektoré sú také agresívne, že dokážu vytvoriť také škrvny na oblečení, že ho môžeš rovno vyhodiť.
Občas, keď môj muž dal prať, tak som sa čudovala, čo sa stalo s tým prádlo až mi to nedalo a zaujímal ma jeho postup. A tam bol kameň úrazu. Také fľaky, že občenie sa stalo nenosyteľným.

marty_4
8. sep 2022

dakujem za radu, ale pouzivam taku avivaz, ktoru mam uz overenu a ta mi flaky nerobi 🙂

marticka85po
8. sep 2022

Skus pouzit obrusok do prania napr.z Dmky, mali by sa tie necistoty nachytat na neho. Ja bezne davam k pradlu,hlavne po tom co periem biele plienky a tiez teda z toho ostavaju take biele necistoty na ciernych veciach

viestta
8. sep 2022

Vyvarila si ju so sódou?

ctrl
9. sep 2022

Agent aktívny kyslik , vycisti ti všetko aj hadicu , plus k tomu čistič pracky. Všetko kúpiš na stránke Eurona cesky Eco výrobok. . Dostal ocenenie na pražskom hrade.
Pozri si videá na yutube ako čistiť hadicu a pracku .
Ja to mám za sebou pred rokom a žiadne problémy možno aj preto že používa len jejich prášok a gély .
Prasku sa dáva len 30 ml a gelu 20 ml .
A vydrží veľmi dlho

zeldia
12. apr 2023

Je nutne dávať avivaz? Ja používam kapsule a mne sa zdá že prášky sú teraz tak veľmi agresívne a navoňane že avivaz je zbytočná. Mala som aj puella vône ale to smrdel z toho pomaly celý byt.