Zápach z práčky

savanna
8. feb 2022

Prosim, poradte. V novom byte mi zostala pracka po predch. majiteloch, stala niekolko mesiacov bez pouzivania. Uz som davala prat cyklus s octom, prostiedok na odvapnenie, 2x cyklus s cisticom pracky z dmky, vycistila som rucne tesnenia aj bubon, vycistila som filter aj nadobku na prasok 😁.
A pracka stale zapacha, aj pradlo je po vyprani zatuchnute, vobec nie vonave. Uz si neviem predstavit, co viac by som mohla spravit. Mohlo by ist o nejaku
poruchu pracky? Neviem, ci mam kvoli tomuto volat opravara, ale uz neviem, co ine spravit.

pinkgirl
8. feb 2022

Ešte by som jej dala "šancu" - kúp v drogérii kryštalickú sódu na pranie, nasyp celé balenie do bubna a zapni práčku na najvyššiu teplotu (bavlna), nechaj celý cyklus. Snáď to pomôže. A po vyprati nechavaj otvorené dvierka práčky aby sa zvyškova voda sama odparila a netuchla dnu.

loliki
8. feb 2022

@savanna Vypustiť dole vodu (to nespomínaš), alebo kúpiť novú pračku.

savanna
autor
8. feb 2022

@loliki vypustat vodu som veru neskusala, moze to pomoct? Nie som v tomto nejaka zbehla a uz vrchol mojich zrucnosti bolo cistenie filtra 😀

pinkgirl
8. feb 2022

@savanna ak si čistila spodný filter tak si zrejme vypustila aj zostatkovu vodu z neho - byva tam 1-2dl. Veď napíš značku a typ práčky, možno sa bude dať viac poradiť.

sono2
8. feb 2022

@savanna chlor perex a áno na najvyššiu teplotu. Samozrejme nie na začiatku až bude práčka brat vodu
Zaručene pomôže

sono2
8. feb 2022

@loliki to kulminuje, to nepomôže.
Práčka je stále špinavá

pinkgirl
8. feb 2022

@savanna a prezrela si napajaciu hadicu na vodu k pracke - nie je zostarnuta? možno je chyba tam. Vymen hadicu.

savanna
autor
8. feb 2022

@pinkgirl ano, ak sa mysli toto pod vypustanim vody, tak ano, tu trochu vody z filtra som vypustila.

veronice
8. feb 2022

Vycisti aj odpadovu hadicu, tam vie byt tiwz dost sajrajtu. A presne ako pisu vyssie tak tu vodu zdola z pracky vypusti. Ja ked som kupovala pracku z druhej ruky, asi 10x isiel cjstiaci cyklus (95 stupnovy program) kym mi prestala smrdiet 🙈ja som ju cistila s euronou - cistic pracky a agent (agentom som cistila aj tu odpadovu hadicu)

miacik
9. feb 2022

mala som podobny problem. zarucene mi pomohlo dat do bubna tabletu, co sa pouziva do umyvacky riadu a pustit program s najvyssou teplotou. mne to pomohlo. opakujem 2x za rok.

marcela64
9. feb 2022

Žienky a spýtam sa, čo ten smrad alebo teda zápach vlastne spôsobuje? Lebo rovnako mám niekedy s tým problém, že raz to cítim riadne a inokedy nie a pritom nemám pocit, že tej práčke by niečo bolo a tie tablety do umývačky keby použijem priamo do bubna, to sa nič nestane hej? Pekne ju prepláchne?

nelca84
9. feb 2022

@savanna no zapacha vacsinou usadena mastnota, nie vodny kamen. Ja davam 2 tablety do umyvacky do bubna a pustim na vysoku teplotu. To dokonale vycisti mastnotu. Vyskusaj este toto.

pinkgirl
9. feb 2022

@marcela64 ak používač pracie gély, tak tie sú ťažšie vymývateľné a časom sa tvorí na vnútorných častiach pračky povlak, ktorý zosmradne. Ja používam len prášky na pranie a tetno problém nemám.

miacik
9. feb 2022

pracke sa nic nestane, krasne vycisti a odmasti. soda nieje moc dobra. ked je studena voda, urobi sa len husta kasa, ktora svetko zapcha.

sono2
9. feb 2022

Mne raz technik povedal kryštálicka soda a pohár sava ci do umývačky ci práčky a neprať len krátke programy na 30,40 ale aj 95 aj 60 3 hodiny
Ja bežné
Uteráky posteľné

anoma
2. dec 2022

Dobry den, prosim obnovujem tutu debatu - pouzila som na vycistenie pracky tablety do umyvacky, aku tu niekto odporucal, hodila som 2 do bubna a zapla pranie na 90. Odvtedy (je to asi tyzden) ide z pracky neskutocny zapach a neviem sa toho zbavit. Uz som nasledne skusala ocot, tie cistice z drogerky a nic. Trosku to smrdi menej ale nic moc. Ked vyperiem pradlo, tak ani nevonia, avivaz nie je vobec citit......predtym som ten problem nemala, vzdy som vsak pouzivala tie cistice z drogerky. Toto som chcela v podstate len vyskusat a som zhrozena:( Neviete poradit pls. Pracku som celu vycistila, ten odtok aj filter. Dakujem.

pinkgirl
2. dec 2022

@anoma kúp kryštalickú sódu v drogérii, celé balenie nasyp do bubna, púrihoď pár handier a nechaj celý cyklus s najvyššou teplotou. Sóda by mala odstrániť zvyšky po tablete.

anoma
2. dec 2022

@pinkgirl skusim este toto, ak nepomoze, kupujem novu pracku🙂🙂

grandzero9
2. dec 2022

daj tomu sancu, kamoska mala tiez obdobny probem a ta soda jej veru pomohla. no ak nie tak nic ineho ako kupit asi novu pracku ti neostane

haidi
18. apr 2023

@miacik prosím pekne dávate obyčajnú tabletu na umývanie alebo dáku špeciálnu na čistenie? A na akej teplote dávate program? Ďakujem

miacik
19. apr 2023

@haidi obycajnu tabletu a pustim pgogram s najvyssou teplotou. ale 60 staci

adrianka2606
19. apr 2023

Ja som tu raz v nejakej teme citala radu, ze pustit pracku prazdnu na 90st s tabletkou do umyvacky. Raz som to vyskusala a fakt ostala ako nova 🙂

miacik
19. apr 2023

ano. ja som posledne dala 2 tablety na 90 stupnov, na prazdno. vsetko krasne odmastene, vycistene a zapach zmyzol

haidi
19. apr 2023

@miacik ďakujem vyskúšam dávam sanytol na dezinfekciu práčky a nula bodov po chvíľke zase zapácha používam gélový práci prášok na pranie
Hádam zaberie ta tableta 😉ďakujem