Cestovanie vlakom s 1,5-ročným dieťaťom

3. apr 2024

Ahojte baby áno zajtra si budem volať na železnice. Ale chcem sa spýtať. Nie je tu nejaká kocka čo cestovala vlakom trebárs Bratislava Zvolen ? To je moja cieľová trasa ? Dcérku bez kočíka vziať nemôžem . V prepravnom poriadku je písané že dieťa do troch rokov potrebuje vlastnú autosedacku. V podstate na hocijakej trase. Ako funguje cestovanie vlakom s kočíkom bez autosedacky ? Ani si to neviem predstaviť ako by som na výlet mala ťahať kočík aj autosedacku. Moc ďakujem a krásny vecer

viestta
3. apr 2024

Nikto od nas ziadnu autosedacku nechcel. Kocik siel do batozinoveho vozna, kupili sme jednu miestenku navyse pre dieta a to lezalo na sedadle na deke a spalo.

nikiki29
3. apr 2024

Vo vlaku určite nie je potrebné a ani možné využiť autosedačku.

jazula
3. apr 2024

Vždy sme kúpili malej extra miestenku. Keď bola mini, bola tam položená vo vajíčku, v tom cca 1,5r tam už sedela sama a hrala sa. Kočík sme vždy odovzdali ako spolubatožinu, vyložili nám ho potom priamo von na nástupisko.

letfenixa
3. apr 2024

Sekunda googlenia:"Použitie autosedačky vo vlaku nie je možné. Vlaky nie sú vybavené bezpečnostnými pásmi, a preto nie je možné autosedačku správne upevniť."

autor
4. apr 2024

@letfenixa ahoj , ďakujem , tu prikladám čo mne vyhodilo - to som priamo zadala lístky pre nás troch

letfenixa
4. apr 2024

@autorka vieš čo, vygooglila som si prepravné podmienky priamo ZSSK, nie cp.sk, a nič také tam nie je.

betulinka1
4. apr 2024

Nikdy od nas ziadnu sedacku nepožadovali a to sme chodili pravidelne TT a KE. Ale za mna ak ti mozem odporucit kup si s dietatom prvu triedu vo vlaku, ak maju.