Najskôr sama na dovolenku a potom s 10-ročným synom

lusche
21. jún 2023

Dobrý deň,
viem, že je tu viac podobných tém, prešla som ich, ale chcela som poprosiť váš názor či skúsenosti. Som sama, bez partnera, syn má 10r.
Chcela by som absolvovať "dovolenku" 3-5dní raz sama /nebude syn práve u mňa/ a potom so synom tohto roku na SK, budúci pri mori. Viete mi prosím poradiť mimo Vysokých Tatier kde ísť na 3 dni sama /aj to uvažujem či nie je hlúpe ísť niekde na wellness? nebudem sa nudiť? nebola som ešte tak sama, neviem si to predstaviť, isť večer na prechádzku sama v cudzom meste... chodievam sama na bicykel, kino, reštaurácia.., ale neviem či to využijem bez spoločnosti viac dní/ ako ste to riešili, aký program ste si urobili?
Odporúčate? a hlavne kt.mesto,či kupele by som zvladla , zvládli by sme so synom samy, bez auta, dobrá dostupnosť. Ďakujem za tipy.

hipuska
21. jún 2023

@lusche a chcete ležať či chodiť so synom? Moji majú radšej aktívnejšiu dovolenku. My ideme do Prahy vlakom, ideme regiojet, zážitok sám o sebe pre deti. A ešte máme v pláne Viedeň, tiez vlakom. Potom by som ešte dala dajaky víkend v aquaparku.

lusche
autor
21. jún 2023

@hipuska hm..dakujem porozmyslam ,aj nad tým aquaparkom som presne premýšlala,,, do Prahy neviem ci možeme, nema pas, len ten OP bez fotky ,neviem ci na ten mozme vycestovať

januska12323
21. jún 2023

Bez fotky nie je platný doklad. Daj spraviť pas alebo občiansky s fotkou, budeš mať viac možností cestovania.

hipuska
21. jún 2023

@lusche dajte spraviť občiansky s fotkou. A preukazku na vlak. My akurát v sobotu ideme do BA z Oravy- ráno vyrážame, večer sa vraciame a teda platim lístok iba ja (deti iba miestenku za 1€). Dá sa urobiť hocijako, že si dáte napríklad trasa-hrady a idete. My s deti máme v pláne navštíviť hlavne mesta susedných štátov (až na ten jeden teda). Všetko vlakom alebo busom.

maranco
21. jún 2023

@lusche pas pre dieťa do 30 dní 13 €, ale teraz pasy meškajú
občiansky s fotkou pre dieťa 4,50 € stíhajú do 30 dní

chcemradu
21. jún 2023

Sama choď do Afrodita Rajecké Teplice. Moja známa tak bola. Neplánovala sa tam zaľúbiť 😃 stalo sa.
A so synom buď Praha, zoo, alebo Maďarsko Budapešť. Daj mu hneď zajtra urobiť op s fotkou.

viestta
21. jún 2023

Sama mozes ist do hociktorych kupelev, tam so single hostami rataju, mozes si zaplatit samostatnu izbu a ked si vyberies nejaky relax balicek, kde su procedury, tak sa ti moze stat, ze ani sa nestihnes nudit. Dostupne su v podstate vsetky kupele, na trase PP - BA ich mas viacero dostupnych rychlikom a do kupelov autobusom.
So synom si vyberte nieco, kde budete mat viac casu na travenie spolocneho casu, bazen. Napriklad hotel Alexandra Liptovsky Jan.

petamich
21. jún 2023

co ja by som dala za vikend sama 🙂 kniha, wellness, lehatko, dobre jedlo, vela spanku a svaty pokoj a este dobre vino 😃 podla mna pokojne chod - ja napr. mam rada Zochovu chatu, je adult only a do mesta na skok a co sa Tatier tyka, moj naj hotel je Partizan alebo Permon krasny wellness maju

a so synom by som skusila Prahu, je tam aj aquapark paradny alebo napr. XBionics v lete maju aj animacny program a dostupnost do oboch dobra

lusche
autor
21. jún 2023

@chcemradu wau. To mali šťastie... skúsim pozriem

maranco
21. jún 2023

@lusche keď budeš vybavovať doklady urob si vopred rezerváciu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/... aby si tam zbytočne dlho nečakala. Tak ťa volajú do pár minút.

zorkahorka
22. jún 2023

Dala by som sama 2-3 noci. Nechces ist na moravu? Blizko hranic, vezmi bike, mas stale co objavovat

lusche
autor
23. jún 2023

@zorkahorka nechcem bike tahat sama.ale vdaka

sense
23. jún 2023

@lusche na Liptov.

majka99999
23. jún 2023

@lusche v tych Rajeckych Tepliciach je super, my sme boli s kamaratkou. Da sa clapkat sa, kupit si balicek (vstup do sauny, masaz...), aj priroda krasna. Vlakom sme sli BA Zilina a potom takym osobakom do Rajeckych. Osobne nemala by som problem sama ist, ona bola vtedy slobodna, ja cerstvo s buducim manzelom, planovali sme to dlhsie, sli sme na predlzeny vikend.