Malá dovolenka s 10 ročným a ročnou dcérou

kubkovamama
3. mar 2018

Ahojte, mám 10r polopuberťáka a 1r divú slečnu. Mame radi hory,sme turisti..J a deti sme pri mori nikdy neboli,muž viackrát.Zvazovali sme dovolenku Chorvátsko napr.ale muž sa nechce trepať busom,ani autom,ja by som zas autom v pohode.Lenze finančne s jednym platom a rodičákom..a neviem ako by mala zvládla cestu a ruch pri mori.Poradte nejaký kompromis,pozrala som Balaton,Štúrovo, najradšej by dom išla na 2t do Tatier,ale to pre malú je nanič,v krosne na chrbte celé dni

lilyianka
3. mar 2018

@kubkovamama 2 tyzdne v Tatrach ta tiez nevyjdu lacno...to uz mozete ist rovno do toho Chorvatska..

Ak chces lacnejsiu dovolenku, treba hladat ubytko za lacne peniaze, kde si budete varit sami....ale zase neviem ako pre teba, ale pre mna dovolenka, kde by som musela varit, nie je dovolenkou...to mozem ostat aj doma lezat na travniku a kupat sa v bazene

beky1813
3. mar 2018

A co Cesko? Okolie Prahy? Tam mozte aj hory, aj kupanie, pamiatky, zoo a tak

babulina
3. mar 2018

My sme podobne typy,viac turisti nez plavci.deti ale dost tlacili na dovo pri vode, tak sme sa rozhodli pre balaton,bola to skvela volba.Len okrem jednej ceskej rodiny tam boli len nemci a madari,tak zvaz ci sa polopubertisk nebude nudit ak bude sam.

pininka
3. mar 2018

Tak tie tatry ta vyjdu tolko ako more. My tiez zijeme z jedeno platu a rodicaku a mame tri deti, chodime k moru kazdy druhy rok, plus v zime lyzovat na tyzden, ziaden extra luxus,ale da sa najst v pohode ubytko.

ivanamyl
3. mar 2018

letecky Bulharsko?

mirage
3. mar 2018

Nam sa velmi pacilo v juznych Cechach.kupanie, uzasne cyklotrasy, dedinky, krcmicky, lanovy park, turistika, hrady Hluboka aj Cesky Krumlov.Pre 10 rocneho tolko aktivit ze az. Pozri Lipno..

hettinka
3. mar 2018

@kubkovamama v Tatrách sú aj iné veci, ako iba turistika. My tam chodievame na 3-4 dni každý rok a teda turisti nie sme, maximálne 1-2 prechádzky v nenáročnom terene, na Hrebienok lanovkou, alebo na Sklanaté pleso, pohráme sa, prejdeme na čerstvom vzduchu. Decká tam majú atrakcie, bobovú dráhu, Tricklandiu a večer do wellnessu, nech má aj maminka niečo z toho 😃

A čo Slovinsko? Majú termály aj hory, aj more a je to bližšie, ako HR (o kúsok, ale predsa).

katulienkax
3. mar 2018

Pre mna je lepsie more v Taliansku , autom z BA aj s prestávkou to máš za 8 hodin. Apartmány nie su až take drahe. Da sa aj za 500 dvojizbovy pokial si varite sami. Zavisí co od toho očakávate. Polpenzia su síce super ale pri mojich jedákoch nejedakoch by som im aj tak musela ňieco pripraviť. Takze by som sa varenie nevyhla. Ja im zvarim cestoviny s nejakou omáčkou, za ten tyzden od hladu neumru. Raňajky a večere pečivo s niečim, pripadne jogurty a kase. Ale ja mam male deti.

janinah
3. mar 2018

NIkdy si nebola pri mori ani deti-tak to by som sa tam trepala,stojí to za to.Niekde hore Cirkvenica a okolie,nemusíte až dolu na Makarsku.Autom v pohode,stojíte ako bud e reba.Ubytko si nájdite dopredu,nemusíte bývať meter od mora,trochu ďalej v uličke a bude to lacnejšie,ale hľadaj už teraz,nie v juni,to bude neskoro.Ja som na dovolenkách aj varievala,nič strašné,však urobiť praženicu či hranolky a zasterilizované mäso z domu je pár minút.Spíš si zoznam čo treba zobrať,nachystaj a vyrazte,uvidíš,deti budú nadšené.

hettinka
3. mar 2018

@kubkovamama a ako by zvládla malá cestu a ruch pri mori? No ja myslím, že lepšie, ako vy 🙂 Dieťa cestu prespí a či je pri mori, alebo doma, to nerieši, ak je tam mamina, plienky a mliečko.

vroni
3. mar 2018

Ja som tiez za Taliansko. Chodim z detmi sama autom, za 5 hodin vratane prestavky je to pohoda - lahoda (dobre, chodim z Viedne, z Ba je to cca sest hodin vratane pauzy). Chodime do hotela s ranajkami, styri hviezdy, tento rok za 700€ na desat dni. Na plazi su ihriska (pre mensie), wifi (pre pubertaka) a predavaci vsetkeho mozneho (pre obveselenie rodicov. Kupovat netreba nic.) Atrakcii pre turistov na mraky, ak sa vam bude nutne ziadat kultury, Benatky su za rohom...

luliu
3. mar 2018

@vroni nedáš typ na miesto, hotel?

jankalukasova
3. mar 2018

no podľa mňa sú dva týždne v chorvátsku lacnejšie ako 2 v tatrách... keď sa ubytuješ niekde v súkromí a budeš si variť, more je zadarmo... ruch pri mori?? no ja neviem, chodíme na menšie pláže, kde je máličko ľudí, je tam pohoda a klud... žiaden ruch. Cestu neviem povedať, moja malá cestuje v pohode... to už Ty musíš vedieť ako je na tom v sedačke.
Máme už "svoje" miesta, kde je krásna turistika do kopcov a skál ale aj more... pritom to nie sú veľké strediská a človek tam je za 7h autom...

martina8888
3. mar 2018

Pokiaľ má dcérka rada vodu, tak by som isla k moru. My sme vlani boli S 18-mesačnou dcérkou pri mori A keď zbadala vodu, tak hneď topánočky dole A člap člap. Ale my chodievame aj na babyplavanie, tak je zvyknutá. A vybrali sme si hotel pri zátoke, žiadne otvorené more s veľkými vlnami.

vroni
3. mar 2018

@luliu, Hotel Marina Uno, Lignano 😉
My chodime vzdy posledny junovy/prvy julovy tyzden. Ceny su este nizke, cesty prazdne, v skole (u starsej) uz skapal pes, nic nevymeska a ona je nadsena, ako “blicuje“ (obvykle ide o posledne dva alebo tri dni)... Lehatka + slnecnik na plazi su v cene, hotel je asi 200 m od plaze a ma aj velky vlastny bazen. A robia super Aperol do obrovskych poharov (ehm, dufam, ze nie len mne s kamoskou.... 😀 😀 😀 )

luliu
3. mar 2018

@vroni a objednávas priamo hotel, či chodíte cez nejakú cestovku?

vroni
3. mar 2018

@luliu, nie, objednavam priamo, hovoria (a pisu) vyborne nemecky i anglicky (lebo ja po taliansky viem tak pat slov)

deti95060810
3. mar 2018

10 r. je už v puberte? A máte takéto problémy, tak potom radšej doma pri bazéne kým sa deti troška nedajú dokopy....nevyrastú.
Tiež snívame s mm o tom keď naše deti budú dospelé kde všade pôjdeme ....🙂

kubkovamama
autor
3. mar 2018

U nás je plus problém zosúladiť sa s mužom.On potrebuje behať,minútu neobsedí,ležať na pláži nevydrzi, zato by rád na také miesto kde to žije,čo zas nevyhovuje mne a deťom.Radsej by som varila,hlavne kvôli malej,on chce celý deň chodiť a obzerať,jesť po restikach.Hladam kompromis deti,ja,chlap,cena.😁čo je asi nemožné.

jankalukasova
3. mar 2018

@kubkovamama odpusti mi poznámku... ale keď to tak čítam.. nebude v puberte Tvoj chlap?? lebo autom sa trepať nebude, busom tiež nie, to, že on pri mori bol a rodina nie.. veď čo?? pohoda... má ročné dieťa ale chce chodiť po reštikách a tam kde to žije... typický rodinne založený muž... nemyslím to zle.. ale fakt by som sa na takú robotu mohla vieš čo.. zbal deti a choďte busom

mirage
3. mar 2018

@vroni no zo srandy som si dala nacenit ten hotel.pre 4 v juli 1800 eur. To mi na tento typ dovolenky pride moc.

hettinka
3. mar 2018

@mirage za 4* na pláži s plážovým servisom a stravou to veľa nie je, ale záleží od toho, aké veľké deti máš. ja mam 2 pubišov a platíme už ako 3dosp.+ dieťa, tento rok už cez 2000 v júli + ešte cesta.
Veľký rozdiel je platiť dovolenku pre 2+1 a 2+2, rodinné izby majú hrozné príplatky.
Minulý rok sme letecky v Albánsku dali skoro 3000, aj Bulharsko tak vychádzalo - tak to proste stojí.
Výrazne lacnejšie je to v júni, ale ja "blicovanie" nepodporujem, ani ja nemôžem ísť (som učka). Vlastne moje decká ani nechcú ísť skôr, prišli by o tie "voľné dni" v škole, keď už sa nič nerobí a chodia na výlety a tak.
Alebo treba ísť do apt. a variť ... ale to ja ee.

pininka
3. mar 2018

@mirage v taliansku je malo takychto hotelov, oni su skor na ine typy, na to ze je to s ranajkami je to dobra cena a suita je tam fakt pekna. Navyse pocasie tam byva stalejsie ako v chorvatsku.

hettinka
3. mar 2018

Inak, keď sme mali malé bábo, za ktoré sa ako za "infant" neplatilo nič, išli sme do hotela, kde dávali dieťa zdarma, platili sme len my 2 dospelí a vyšlo nás to týždeň na prelome jún/júl na nejakých 800 aj s cestou, 3*, polpenzia v HR na Krku. Jáj, kde tie časy sú... Teraz sa už tak nedá, to až ked budeme sami s manželom, budú takéto lacné dovky.

0silvia0
3. mar 2018

@kubkovamama skus bibione. Tam to zije, kopa ludi, piesok pre malu aj ked pre niekoho masovka...

vroni
3. mar 2018

@mirage, moze byt, lenze ja mam podobne zlozenie deti ako autorka, cize za skriatka neplatim, za dceru mam zlavu a staci nam normalna dvojka. A prvy julovy tyzden este byva mimo sezony.... A na priamu ponuku zvykne hotel poskytnut zlavu (u mna to bolo prvy rok 15% ... Ale zase by ma nikto nedostal do apartmanu a ani do Chorvatska 😉
@hettinka, byt ucka, nepodporujem ani ja blicovanie... 😃 Nie, hlupo vtipkujem. Moje dieta nebyva chore, do skoly chodi fakt poctivo, ale oni posledny tyzden nerobia fakt nic. Mozu behat po dvore, nosia si mp3 ci hraju pocitacove hry... A ked vidim, ako sa puberta vytesuje, ze si blicne, tak moje materinske srdce ustupi rozumu a ideme... (a nie, inak blicovanie fakt neuznavam)

kubkovamama
autor
3. mar 2018

@jankalukasova bol,za slobodna.😁Každý rok chodíme do Tatier, posledné dva roky nič..keďže sa narodila malá.On je proste živel,akčný,ale na rodinu zas 100%.Bohuzial, prispôsobiť sa ohľadom dovolenky nevie,voľno preňho znamená konečne byť ešte akčnejší ako bezne.Ja som skôr pokojná povaha.Ale asi to tak spravím,niečo vyberiem a postavím ho pred hotovú vec,ideš alebo nejdes

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
3. mar 2018

@kubkovamama ja som bola na dovke aj tehotná (pri oboch tehotenstvách), s malinkým synom 3-mesačným na predlžený víkend v Tatrách, s polročným na dovolenke na Liptove a so 16-mesačným sme šli už k moru ...pokiaľ je dieťatko zdravé, niet čo váhať.
Radám ti, využite možnosti, kým sú ešte malí a nemusíte platiť horibilné sumy.

@tanapeta chápem, však som aj dala do úvodzoviek 😉 Však aj nie je škola, ako škola. Z našej nemajú problém pustiť, ale syn ísť nechce. Teda raz bol (so starými rodičmi) týždeň preč v júni a už nechce. A tiež, ja mimo školských prázdnin nedostanem absolútne dovolenku, v júni fakt bez šance, aj prvý júlový je ešte problém. A školákom tiež potrebujem vykryť hlavne prázdniny, nie že pojdem v júni a cele prázdniny budem rozmýšľať, čo s nimi.