Jedlo na dlhú cestu

solange7
20. jún 2018

Dievcata a chlapci, chystame sa na dlhu cestu, co poradite okrem rezna v zemli? Chcela by som inspiraciu 🙂 pecene masko (aké?), co davate do oblozeneho chlebu? Niekto si nepotrpi ale berieme svokrovcov aj mojich aj mm a dohodli sme sa ze kazdy par nieco pripravi. Nejako na mna neprichadza kulinarska muza.

lulu2
20. jún 2018

My si nosime fasirky, celozrnne pecivo, nakrajanu zeleninu (paradajky, papriku, uhorky...) a vela ovocia.

beky1813
20. jún 2018

Zase tie rezne a pecene maso na cestu? Ja som asi divna, ale na dlhsie cesty beriem len vodu, ovocie, nejake tycinky, bebe keksiky. Vzdy cestou stojime, kde sa najeme tepleho jedla

dskjhfdlkdjhl
20. jún 2018

@beky1813 presne a obzvlast, ked je takto teplo. Aj tak treba urobit pauzu.

sissy27
20. jún 2018

A to idete cez púšť alebo takou nejakou opustenou trasou, že nie je kde zastaviť a kúpiť si jedlo?
Som myslela, že tieto pojazdné bufety sú už dávno preč, ale ako vidím, mýlila som sa. U nás na cestu voda, nejaký keksík alebo podobná prkotina ako núdzovka a radšej trochu peňazí navyše a zastavíme a najeme sa normálne.

tropkica
20. jún 2018

@solange7 pizzove slimaciky alebo rozteky - vyborne na cestu autom, su chutne aj na druhy den a ked zemla, tak najradsej mam s kuracim maskom len udusenym, syrom a zeleninku nakrajat do misky

fokuska
20. jún 2018

@solange7 My ked sme nemali moznost po ceste stat, alebo bola moznost len predrazen abageta na benzinke, tak som robila zapecene toasty - sunka, kukurica, syr, je to fajne aj za studena. Alebo pizzove kysnute slimaciky, alebo aj pizzu - tiez to bolo v pohode na studeno ;) A vzdy mame nakrajane ovocie a vodu.

lulu2
20. jún 2018

@sissy27 aky pojazdny bufet??? Ked ideme velka partia, nie je nic lepsie ako sa zastavit na odpocivadle pri ceste, kde je wc a ihrisko a spolocne sa najest a deti sa vybehaju cez prestavku pocas dlhej cesty.

lilyianka
20. jún 2018

@solange7 ja by som nerobila rezne ani pečené mäso..ak by už bolo potrebné niečo pod zub urobiť, tak by to boli obložené bagety... piť vodu a plus nejaké ovocie, ale tiež by som potom určite niekde zastavila, oddýchla si, ponatahovala telo, nejedla sa (restika, salaš, pumpa) a pokračovala ďalej..
Kam cestujete?

fokuska
20. jún 2018

Je rozdiel urobit pauzu na odpocivadle na 15-20-30 minut a zjest jedlo, ktore mame so sebou, ako odbocovat z dialnice a hladat dobru restiku, kolibu a pod. (myslim v zahranici, kde sa da cela cesta urobit po dialniciach, nie na Slovensku 😃 ) a motoresty priamo na dialniciach co mam skusenost su bud fast foody a/alebo riadne predrazene, takze si radsej vezmem jedlo so sebou. Najma ked mame natesno casovy plan a to co je na dialnici je stale riadne plne.

zara0201
20. jún 2018

My cestujeme ako kultivovani ludia a jeme po ceste v restauraciach. Ziadne dlabanie reznov z krabicky a vytahovanie uhoriek z flase na parkovisku. Casz kedy sme sa dusili vajcom na tvrdo z hlinikoveho obedara su nenavratne prec.

fokuska
20. jún 2018

@zara0201 Ja so sebou beriem toasty alebo pizzu a pritom tiez cestujeme ako kultivovani ludia. A nie nedlabeme uhorky z flase na benzinke ako sedlaci. Najeme sa pekne kultivovane na na to urcenom odpocivadle, alebo take snacky v pohode aj cestou v aute ;)

sissy27
20. jún 2018

@lulu2 no asi som fajnová, ale niekoľkohodinový rezeň alebo lepeňák mi proste nechutí, môže byť partia aká chce. Stačilo mi toho za socíku keď sa inak nedalo. Občas sa takýmto veciam nevyhnem, napríklad cesta na súťaž / zápas, kedy nie je iná možnosť, takže to mi bohate stačí, dobrovoľne to robiť nebudem.

anabeth
20. jún 2018

tiež nie som ochotná krmiť rodinu bagetami a lístkovým cestom z benzínky
na slovensku sa najeme tam, kam ideme- ak je cieľom zraz s niekým, tak často práve na salaši- do auta oriešky, jogurtové nápoje, kúpené smooty, ovocie, zelenina, kneckebrot
- taliani, rakušania, chorváti majú inteligentné parkoviská zo stolmi- ja mám aj obrus 🙂 a chladnička v kufri dnes už nie je problém- grécky šalát, pečené kuracie stehná (urobia sa samé), nejaká celozrnná bublanina, strukovinový šalát, údený losos, graham pečivo, syry, zdravé nátierky, zelenina, ovocie
na benzínkach si robíme pauzu a dáme si čerstvú na kávu, fresh

lulu2
20. jún 2018

@sissy27 pozri, zakladatelka temy sa nepytala kto je fajnovi a kto nie...je v situacii kedy sa pravdepodobne viac ludi dohodlo na takejto forme stravovania, takze sme jej poradili. Urcite je pohodlnejsie ist do restiky ak je taka moznost, zbytocne sa tu neurazajme.

truthy
20. jún 2018

Vacsinou na cestu robim pizzu. Je to chutne aj studene a da sa to lahko zabalit... Oblubene jedlo na cesty a aj celkovo u nas...

solange7
autor
20. jún 2018

@fokuska wooow tak to s tymi toastami je skvely napad, mnam tie som nejedla 100 rokov, dakujem 😊

solange7
autor
20. jún 2018

@sissy27 ja nemam o peniaze nudzu, mame pred sebou 15 hodinovu cestu a ide nam o cas 😀 Nechapem tieto spiatocnicke reakcie, co si myslite ze mam rozpocet 10€ na den alebo co... Keby nebola ina moznost, dali by ste si ten vyborny reznik ci toast aj vy. 8 ludi v aute, rozne generacie, kazdy ma ine biologicke potreby, ked pride hlad, kazdy si da kedy chce.

eeffka
20. jún 2018

@solange7 ja robievam chleba vo vaicku. Da sa to jest studene aj teple.

bosorkabb
20. jún 2018

Ja len vodu a bebe. Inak mame pauzu na obed niekde. Nemám rada studené žemle, bagety, tousty a rezne už vôbec nie. Ale každý podla seba.
Svokra robí zeleninový šalát.

zuna89
20. jún 2018

My cestujeme, tak 4x do roka tam a spat z Nemecka na Slovensko. Mame to 1000km, cize 8-10h cesty. Po restikach sa nezastavujeme, lebo v nasom meste vyjdeme na dialnicu a zideme z nej v meste u nasich rodicov, cize zastavovanie a hladanie nejakej restauracie nam vyrazne cestu predlzi. Ja na cestu robim toasty a pribalim nejaky keksik a synovi kindervajicko (musi byt ;) ). S tym si vystacime a u rodicov nas vacsinou caka hostina - stvrtroka nas rodicia nevideli, tak chcu dobehnut zameskane ;) U nas je to otazka pohodlia, nie penazi. Je pre nas 1000x pohodlnejsie zjest tousty z plastovej misky ako si zbytocne predlzovat cestu o viac ako hodinu zbytocnym hladanim tepleho jedla. Nevravim, zastavime sa na pumpe na kavu, pripadne si syn nieco kupi (vacsinou predrazeny praclik), ale stravovanie pocas cesty robime iba v pripade, ze ideme dva dni , teda niekde cestou prespime a pozrieme mesto.

oli18
20. jún 2018

@zuna89 veď práve popri diaľniciach sú pri každej benzinke aj reštaurácie rôzného druhu

solange7
autor
20. jún 2018

@zuna89 presne moj pripad, ja sa chcem co najrychlejsie dostat z bodu a do bodu b, a stravovanie na dialnicnej pumpe urcite nechcem riesit. uz tu niekto spominal toasty, normalne ma to potesilo, ja si na toast nespomeniem ako je rok dlhy, tak si pochutim 😉

jasminet
20. jún 2018

Berieme nakrájanú zeleninu, ovocie, nejaký sladký koláč, toasty alebo obložený chlebík, vody. Chodíme partia ľudí, zastavíme na parkovisku, urobíme si piknik a ideme ďalej. S deťmi zastavovať vždy keď niektorému zaskrka v bruchu by bolo o nervy - jeden je hladný hneď ako prekročíme hranice, druhý už vtedy spi, tretí ešte nechce... cesta by sa nám teda riadne predĺžila... Restiky si užívame v mieste dovolenky, nie na diaľnici. Tam si dáme kávu, nejakú mlsku a WC.

ukulela
20. jún 2018

@solange7 toasty v pohode - ale studene uz nemusia chutit. ak teda myslime teple toasty z toastovaca .... studeny so sunkou/salatom zas treba mat v chlade. ja by som mozno napiekla . pagace, lekvarove buchty, alebo moravse kolace? snicle/maso je haklive a clovek sa len umasti. taketo kusovky, ,ako pagace, zjes a oprasis sa, oplachnes ruky a hotovo 🙂 alebo aj bublaninu - k tomu plastovu vidlicku 🙂 ... okrem toho radsej daco lahsie, kvoli cestovaniu ....

nela007
20. jún 2018

Ja som raz upiekla v juni rebarborovy kolac, obycajnu bublaninu,ktory som nakrajala na kocky a ZA cerstva vo velkej doze dala do mraznicly. O mesiac pred cestou k moru som ho strkla do termotasky,kde Sa postupne rozmrazil,sucasne nahradil tie mraziace naplne. Po cca 20 hodinach sme Mali na ranajky super kolac. .. Inak balim male bagerky s listom ladoveho salata a tuniakom,to je u nas standard. Ovocie,zelenina,malym detom nesolene kukuricne chrumky. Uz som brala aj zeleninove rizoto,na studeno do dozicky... Cestou setrime cas,najeme Sa na odpocivadle a deti rada jedenim zamestnam aj v aute. Restauracie AZ v cielovej destinacii.

zuna89
20. jún 2018

@oli18 to je mozne, mna teda za tych 5rokov co takto chodime uputal len napis mc donald. Ale ako vravim, u nas je to bec naseho pohodlia, skratka sa cestou nezdrziavame. Teple jedlo si vychutnavame az v cieli. Inak si neviem predstavit akoby moj manzel soferoval s plnym bruchom.

jasminet
20. jún 2018

@nela007 aj ja, keď je čerstvé ovocie upečieme bublanina, nakrájanú zamrazim a potom z termo tašky vytiahnem, nestojí ma to žiaden čas navyše a cestou sa to vďačne zje

shades3
20. jún 2018

Ak ich chces ocarit, zavar si masko do flias a zober si prenisny maly gril a niekde im to po ceste urob... sa budu zalizovat 👍

shades3
20. jún 2018

@solange7 a este chlebik vo vajicku dat do alibalu, mne chuti aj studeny odlezany 😂

janickacrazy
20. jún 2018

Ja teda neviem, ale mne osobne nechutia ani studené toasty ani studená pizza ani tie klasické rezne v chlebe, na tie som priamo alergická, lebo vždy sme ich museli povinne jesť, ked sme boli deti a cestovali sme niekam dlhšie. My berieme len jablká alebo nektarinky a vodu, prípadne nejaké slané tyčinky, cestou sa vždy dakde stavíme, ked aj v tom neslávnom McDonalde, bežne tam nechodíme a raz za čas to neuškodí. A na benzínke sa dá kúpiť aj pizza a teplá, čerstvá.