Letenka, poistenie storna

17. feb 2024

Chcem sa spýtať, objednávam letenky na október. Co v prípade, ze nebudeme môcť letiet zo súkromných dôvodov, keďže je to ďaleka doba.
K letenke je aj poistenie za 50 EUR na osobu, sme piati, čiže plus 250 EUR navyše. Len nerozumiem v pripade stormovania leteniek, ci nám vrátia všetko aj bez udania dôvodov, alebo musí byť len zdravotný vážny dôvod. Je tam.spoluucast pri nenastpeni 10% ale ci treba dokladovat liečbu, alebo hospitalizáciu.

Ďakujem.

lenkakoc444
17. feb 2024

Precitaj si poistne podmienky. Neviem co myslis pod sukromnymi dovodmi. Vacsinou je to uraz ,choroba, strata prace atd. Detaily si precitaj. Ja som raz mala toto storno poistenie cez Pelikan a preplatili mi 90% ceny leteniek, ale ja som bola v case odletu na pn a to som musela dokladovat do poistovne, aj so spravou od lekara.

petamich
17. feb 2024

neda sa priblizit ta fotka a je rozmazana, takze tazko povedat, precitajte poriadne poistne podmienky, vsetko by tam malo byt uvedene

lindus_esterka
17. feb 2024

Neviem co je tych špecialnych 17 storno dovodov, v každom prípade je štandardne na storno potrebný relevantny a preukázateľny dovod + pozor, koho storno zahrna, to ze ty si PN nemusi znamenat, ze letenku vystornuju aj muzovi a detom, ktorí realne prekazku v ceste na dovolenku nemaju

mane01
17. feb 2024

Je rozdiel, ci ide o seriozne aerolinky alebo o nizkonakladovku. Kolegyna mala nedavno letiet nizkonakladovkou. Mala zaplatenu poistku. Aerolinky zmenili casy letov o cca 4 hodiny, cim vlastne nestihala to, preco tam letela. Chcela letenky zrusit a kupit ine, cez ineho prepravcu. Dostala naspat asi 2/3 ceny, aj to az ked narobila cirkus a obvolala ‘pol zemegule’. Vraj to nebol dostatocny dovod 🤦🏼..

kacusik69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz