Výlet do Londýna

michaelanova
14. apr 2024

Ahojte,plánujem s deťmi v lete výlet do Londýna,zatiaľ sme výletovali len autom,teraz by sme prvýkrát leteli.Chceli by sme tam byť na týždeň, viete mi poradiť - letenky,ubytko,strava - aby sme si to uzili a nezbankrotovali,ak máte nejaký konkrétny tip, kde bývať,atď, ale aj čo vidieť, chalani sú už veľkí-11,15,ďakujem krásne🤗

vsadeviem
14. apr 2024

@michaelanova letenky: skyscanner
ubytovanie: airbnb
čo vidieť: big ben, westminsterské opátstvo, buckinghemský palác, london eye, briticke muzeum, narodna galeria, tower of london, hyde park, camden town, oxford street, vyuzite najviac bezplatnych aktivit🙂

andrea112255
14. apr 2024

@michaelanova odkiaľ budete letieť?

michaelanova
autor
14. apr 2024

@andrea112255 chceme z BA

simsalabim
14. apr 2024

V Londyne je vela muzei zdarma, to by som vyuzila. Ak su fanusikmi Harryho Pottera a chcete ist do studii, listky treba kupit dllllllho dopredu.

Ak mas znamych, co boli v Londyne a maju doma este Oyster kartu, pozicala by som si ju - akykolvek pracovnik metra na nu nahra 2 tyzdnovu 50% zlavu na cestovne Young Visitor´s Discount. Inak Oyster uz stoji 7 libier a suma je nevratna, ale stale sa moze oplatit, podla toho, ako dlho budete v Londyne. Ty mozes platit debetnou kartou. Ak dobre pozeram, ak by ste sa pohybovali iba v zone 1, teda v ramci Circle line, tak denne by to stalo 8.50 na dospeleho. Deti s tou zlavou 4.35. Zlavu ale uplatnia iba na Oyster kartu, na bankovu kartu nie.

V Londyne je stale co robit, takze aktrakcie by som vyberala podla zaujmov chalanov. Chalanov vie velmi zaujat Science museum, ktore je v centre a zdarma. Moj bol nadseny aj Victoria and Albert Museum, ktore je sice muzeum umenia, ale bola tam cast venovana Leonardovi da Vinci a to ho oslovilo. Tiez je tak velka cast venovana architekture... Co maju chalani radi? Napr. aj Greenwich stoji za navstevu, jedno z muzei - tusim National Maritime Museum - je zdarma, ostane sa platia. Ak nie su moc na umenie, National Gallery a pod. by som sa vyhla. Co sa tyka ubytovania, hladala by som v zone ohranicenej zltou trasou na mape metra - Circle line, aby ste neminuli vela na cestovnom.

michaelanova
autor
14. apr 2024

@simsalabim dakujem krasne a cca kolko dopredu musim kupit listky na hp?tam sme chceli ist

simsalabim
14. apr 2024

@michaelanova hned, ako vies, kedy idete. Listky su vypredane mesiace dopredu a na mieste sa kupit nedaju. A kupuj z oficialnej strany, nie cez sprotredkovatelov, co ta tam odvezu busom, toto stoji strasne vela a listky su same o sebe velmi drahe a zaroven ta limituju v case, kolko tam smies byt. Z Euston station sa vlakom rychlo doveziete do Watford Junction a odtial ide studiovy autobus s listkami cene. Toto je oficialna stranka https://www.wbstudiotour.co.uk/ a ak idete toto leto, je najvyssi cas listky kupit. Najprv pozri, kedy je volne a podla toho prisposob pobyt.

queen_mary
14. apr 2024

@simsalabim to si dobre zhrnula.

Akurat autorka, nevien ci si uz pozerala ceny ubytka v londyne,.. aby ta potom neprekvapila ta cena no.

sissy27
14. apr 2024

@michaelanova letenky ryanair, ziadny skyscanner ani ziadne ine tretie strany, nic ine tam z BA nelieta.
Ubytko - airbnb, booking - a citat recenzie. Pripadne co este ludia velmi chvalia je na fb Ubytovanie u Alenky alebo tak nejak.
Co vidiet - no zalezi od vasich preferencii. Za mna napriklad London eye zbytocne vyhodene peniaze (cca 30€ na osobu za 5min pozerania na spinavu Temzu), ak mate radi Harryho Pottera tak urcite studia (listky kupovat vopred online), technicke muzeum a dalsie - tie by mali byt zadarmo (pred par rokmi boli, snad sa to nezmenilo) a su super. Klasika ako Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Tower Bridge (na nete je aj rozpis kedy sa dviha kvoli lodiam, mozno budete mat stastie v case navstevy), Tower of London sa mne pacilo, Camden Town je taka nekonvencna stvrt a dobry streetfood za nie vela penazi.
Je tam toho strasne vela, pripadne hod do googlu “what to do in London” a vyhodi ti kopu veci, my sme tak nasli aj kopu zaujimavych a nie uplne turisticky preflaknutych veci kade-tade po svete.
Ale priprav sa na to, ze Londyn rozhodne nie je lowcost destinacia, hlavne ubytovanie.

simsalabim
14. apr 2024

@michaelanova co sa tyka ubytka, ak chces hotel, skusila by som budgetove hotely Travelodge,Ibis, ci Premier Inn. Paradu nenarobia, ale prezit sa daju. Navyse vacsinou deti budu mat ranajky zdarma. My chodievame do Londyna relativne casto a budgetovo aj co sa jedla tyka. Ranajky na hoteli, jedno jedlo si kupujeme supermarketovy Meal Deal a druhe vraj zdravy fastfood Leon. Sem tam daky pub alebo kavairen v muzeu.

simsalabim
14. apr 2024

A ozaj, ak sa ti da, zvazila by som letiet z Viedne na Heathrow. nebudes musiet kupovat listky z letiska Stansted, ale sa dovezies metrom. Ak predsa pojdete z BA na Stansted, ja preferujem vlak Stansted express. Cim skor kupis listky, tym su lacnejsie, vies si zvolit aj variantu viac ludi a pod., takze to vyjde vyhodnejsie ako samostatne listky.

michaelanova
autor
14. apr 2024

@sissy27 dakujem pekne

michaelanova
autor
14. apr 2024

@simsalabim dakujem pekne,ide mi hlavne o to ubytko,aby sme nevyhodili majland,aj tak sme zvyknuti cely den chodit po vyletoch,cize nepotrebujem luxus,aj skromnejsie,ale ciste

andrea112255
14. apr 2024

@michaelanova z BA lieta Wizzair aj Ryanair. Odporúčam Ryanair ktorý letí na Stansted a odtiaľ sa viete dostať Stansted expressom do Londýna. Wizzair letí na letisko Luton a odtiaľ neviem presne ako to je s dopravou do Londýna ale pravdepodobne len nejaký autobus. Ja preferujem Stansted. Heathrow je priamo v Londýne a ide odtiaľ metro ale neletí tam nič z SK.

Žijem v Anglicku a Londýn poznám. Ak niečo budeš chcieť vedieť môžeš mi napísať.

bambicka
14. apr 2024

my ideme v july do Londyna, ubytko som zajednala v Holiday Inn express, na 3 noci s ranajkami, a Harry potter studio uz mam listky veru kupene. Este chcem booknut akvarium

cawes
14. apr 2024

@michaelanova Harry Potter Studio treba kupit naozaj ze dopredu. Ja som bola minuly rok v aprily a listky som kupovala v septembri a mali uz len par poslednych ze som musela menit svoj program a plan.

kaktusik007
14. apr 2024

@michaelanova ja som bola s detmi tak minuly rok - precitaj si v blogu, celkom som sa tam rozpisala a nechce sa mi to opakovat ;) My sme robili okruh Vieden - Pariz - Londyn

michaelanova
autor
14. apr 2024

@kaktusik007 dakujem,mrknem

genialitka
14. apr 2024

Ja idem s deťmi(13 a 7) do Londýna v máji, treba mať podpísaný súhlas od druhého rodiča na vycestovanie, kedze je to uz mimo eu?

michaelanova
autor
14. apr 2024

@genialitka tak to netusim,ja som rozvedena a deti mam zverene,muz nema ani vikendy

krevetka
14. apr 2024

@michaelanova my sme boli v Novembri v Londýne, ubytovanie napriamo cez stránku hotela. Hotel King Solomon v časti Golders Green . Recenzie zodpovedaju skutočnosti, čisto ako doma tam nebolo, ale postele boli každý den prezlečené, uteráky vymenené, povysávané. Izby sú s kupeľnou. Hlavne nám vyhovovala cena 1 izba , trojposteľová nás na 9 nocí vyšla 811 euro. Boli sme pár a jedno dieťa. Chladnička bola v izbe takže sme si tam aj suché ranajky urobili ako doma na Slovensku. Lokalita Golders Green je super.

krevetka
14. apr 2024

@michaelanova letenky kupuj napriamo od Ryanair ak z BA. Ináč do Londýna lieta aj Wizz air z KE a PP

krevetka
14. apr 2024

@michaelanova a možno ešte aj skús na FB stránku Slovenské a české mamičky v Londýne - možno sa Vám podarí s niekým aj výlet spojit a bude vačšia sranda, plus si navzájom poradíte.

simsalabim
14. apr 2024

@michaelanova a nezabudni, ze uz musite mat vsetci pasy

michaelanova
autor
14. apr 2024

@krevetka super,dakujem za tip🙏

swety1
18. apr 2024

@michaelanova planujem aj ja ...

margareta15
21. apr 2024

@simsalabim ako je to prosím s elektrickými zásuvkami v UK, budeme vedieť pripojiť naše nabíjačky na mobilné telefóny? Treba kúpiť redukcie? Londyn mame kúpený na jún.

simsalabim
21. apr 2024

@margareta15 tak ako pise
@niekto2hy
Niektore hotely maju v stene uz priamo urobene zasuvky na nabitie telefonu, potom adapter netreba, ale lahko ich kupis aj u nas.

margareta15
21. apr 2024
monikapalo
21. apr 2024

@andrea112255 Ahoj, tiež sa chystám v lete do Londýna, ko môžem otázku...lístok na vlak Stansted expressom je lepšie kúpiť z domu online , alebo až na stanici. Letím z KE.