2 účty - každý v inej banke

30. júl 2020

Ahojte.
Mám otvorený účet vo VÚB banke a chcem si otvoriť účet aj v inej banke, aby som si tam mohla šetriť peniaze pomimo (potrebujem niečo našetriť, aby som mala na štart po rozvode- manžel je zákerný človek a všetky peniaze by najradšej minul pre seba).
A moja otázka znie, že či vo VÚB uvidia, že mám otvorený účet aj v inej banke?
Máme ísť riešíť s manželom spoločne niečo skrz hypotéku do banky a nechcem, aby o tom druhom účte vedel, tak že či to tam náhodou pracovníčka banky neuvidí a nespomenie to.
Ďakujem za každú odpoveď.

11mirka22
30. júl 2020

Pracovníčka v banke to nevidí, pokiaľ ten účet je v inej banke vedený. Nemaj strach.

jancazvalova
30. júl 2020

Nie to nema ako vidiet toho sa bat nemusis. Ale skvely napad si dostala, klobuk dole

alenah31
30. júl 2020

pracovník v banke č. 1 nevidí či máš otvorený účet v banke č. 2. Je síce fajn, že si chceš našetriť na dobu po rozvode. Ale treba si uvedomiť, že pokiaľ nemáte rozdelené BSM všetko čo tam našetríš bude z polovice patriť manželovi. Kľudne šetri - ale na účet založený na iné meno (mamu, otca, dieťa, niekoho komu veríš.....s tým, že len ty budeš mať dispozičné právo - to vie osoba, na ktorú účet otvoríš nahlásiť). Pretože - pracovníčky banky nevedia kde všade máš účet či vkl. knižku....ale pri vysporiadaní BSM sa oslovujú všetky inštitúcie - súd má na to právo (ostatne máme prepojené systémy takže im to veľa roboty nedá) - spočíta sa hnuteľný a nehnuteľný majetok a pôjde to pol na pol (pokiaľ nepreukážeš pôvod peňazí na účte ako získaný napr. zdedením, darovaním a pod.).

maria1678
30. júl 2020

síce ťa chápem, ale skvelý nápad to určite nie, kým máte bsm

autor
30. júl 2020

@maria1678
@alenah31
Áno aj skrz BSM som uvažovala nad tým, že to spravím cez člena rodiny...ale napr.ak by som peniaze vybrala a účet pred rozvodom zrušila, nedá sa to nejako takto obísť?

alenah31
30. júl 2020

veľmi okaté.....aj keď zrušíš účet jeho evidencia niekoľko rokov zostane. Píšeš, že je to zákerný človek - rozhodne by som to riešila inak - účet na inú osobu alebo šetri "do ponožky" na bezpečnom mieste. Kým nemáte vysporiadané BSM... resp. minimálne do rozvodu nikde neinvestuj, nič hodnotné nekupuj a ak aj založíš účet na inú osobu neprevádzaj peniaze bankovým prevodom...vyber a osobne vlož. Ak o účte nebude vedieť nebude riešiť osobné vklady. Bankový prevod je ľahko dohľadateľný a ako vysvetlíš pravidelné prevody peňazí? Ešte popremýšľaj.

ajka0207
30. júl 2020

Určite by som šetrila "do pokožky" hotovosť doma. Účet v banke na tieto účely má viac mínusov ako plusov. Aj keď neviem s akým dlhým časovým horizontom pocitas

hettinka
30. júl 2020

Nie nevidia. Daj si nejakú internetovú banku, ja mám MBank bez poplatku bežný aj sporiaci účet. Pripadne zaloz účet na dieťa a ty sa daj ako spoludispondent.

simca06022011
30. júl 2020

este cisto teoreticky, si mozes peniaze skryvat v hotovosti. Ja som takto setrila doma, lebo vacsinu veci platim uctom a bolo to pre mna vyhodnejsie. Cize ak ti manzel nelezie do veci, nehrabe sa atd... a ani bsm to nepostihne, lebo o tom nik nebude vediet. Peniaze si vybra a minula v obchode,v ybavene.. ;)

macik34
30. júl 2020

@hettinka ucet na dieta - robnake prava rodicov! Otec moze vybrat aj sam