Dobrý deň, mám 21 rokov, 0 detí, slobodný a žijem u rodičov. Mám čistý príjem 1100€. U firmy pracujem momentálne teraz prvý mesiac. Niekedy v júni by mi vychádzal koniec skúšobnej doby. Úverový aj nebankový register mám čistý. Mám 8000€ brzúčelový úver v 365 banke a 7000€ kreditnú kartu u home credit. Spolu teda mám dlh 15000€. Mesačnú splátku 260€ home credit 140€ 365 banka.
OTÁZKA NA VÁS:
Dnes som sa bol v 365 banke sa spýtať, či sa dá refinancovať a dať do plusu ešte 15 tisíc eur k tomu s výhodnejším úrokom. nevedeli mi dať jednoznačnú odpoveď, kvôli tomu lebo tam nerobím 3 mesiace. Takže otázka na vás schvália mi po tých 3 mesiacoch tú žiadosť? ďakujem.
@sisa_s Veru netreba brať ďalší úver, keď už je 15000 a čo keď prídeš o zamestnanie a nebudeš si vedieť hneď nájsť nové alebo PN. Ja by som toto synovi nedovolila.
v banke to nevedia a ty hladáš odpoveď na koňovi??
21 rokov,15000 dlzoba na krku a ešte chces ďalšiu🤦 ... Môžeš prezradiť, na čo to je dobre? Lebo každý pricetny človek sa chce dlžôb zbaviť a nie si ešte nakladať viac ...
21 roční žijúci u rodičov a toľko dlhy. To čo bolo také súrne že si si vzal toľko pôžičky. Takýmto tempom za 2 roky dôjdeš k osobnému bankrotu. A čo ak TI zmluvu nepredlžia čo budeš robiť potom. Tvoja finančná gramotnosť je 0.
@adamb77 nájdi si prácu v zahraničí...setri si 5 rokov aby si mal základ 20-30% na branie hypoteky. Žiješ u rodičov načo máš dlhý......investuj do vzdelania aby si mal lepší základ na uplatnenie na trhu
V 365 banke pri sume 27400e mam splatku 435e...len pre porovnanie
@adamb77 odporucam existujuce 2 uvery spojit do jedneho v institucii s najvyhodnejsimi podnienkami (potrebne prepocitat, zohladnit poplatky - ci a kde sa ti to oplati). uver nenavysovat uz takto davas 36% zo svojho prijmu len na splatky. zobrat spotrebny uver na 30tis (+dalsich 10tis zaplatit na urokoch) je najhorsie financne rozhodnutie a velmi rizikove. skor sa sustred na co najskorsie splatenie existujucich uverov, setri a osamostatni sa od rodicov. ak potrebujes viac penazi zameraj sa na karieru a snaz sa zvysit svoje príjmy.
Aké auto chceš kúpiť?
Dobry ja sa chcem opytat ze kedy sa da navysit nakolko som uz navisil 3800 neviete mi povedat preco mam furt zamietnute
Zobral som uver v home kredit dali mi ponuku 1400 a potom navisenie 3800 splatka je 160 a chcem este jednu pozicku ale furt mi ukazuje zamietnute nakolko mam neurcitu zmluvu nevuete mi poradit kolko musim cakat na dalsiu pizicku to asi po troch splatkacha asi nie ??
@adamb77 v 21rokoch s platom 1100e mas 15000e dlhy? A chces brat dalsich 15000?? Na co mas tolko uverov preboha...