Kde dokážete ušetriť?

29. mar 2022

Baby ako šetrite? Ako dokážete ušetriť ?nakupujete v bazariku ? Potraviny v akcii?

h2
29. mar 2022

Nekupujem zbytočne blbosti, ktoré nepotrebujem.

deti95060810
29. mar 2022

v bazáriku som nikdy nič nekúpila. potraviny v akcii kupujem... a kde šetrím ? - všade...🙂

sandyan
29. mar 2022

Nakupujem potraviny v akcii,ved aj nato su predsa🙂 no a uz nekupujem zbytocne oblecenie,ktore si obleciem par krat a stoji mi v skrini, nekupujem zbytocnosti malemu,skusila son kupit oblecenie z bazarika ale to uz asi viac nekupim 😂

stastna17
29. mar 2022

obaja robime, takze ked pride vyplata urcita suma ide hned na sporiaci ucet a potom uz kupujeme vsetko tak aby sme na uspory nesiahali. V akciach ja osobne nenakupujem.

98
29. mar 2022

Potraviny : jedalny listok, v obchode kupujeme len mlieko, muku, maslo taky ten zaklad...
Sladke peciem doma a sem tam si daco kupime (kupujem cokoladu na varenie a susene ovocie (z grizly, raz za 2-3 mesiace nakup za cca 50€)
Usetrit sa da aj chovanim zvierat na maso vajcia (ak mas dom), pestovanie ovocia a zeleniny (to vies aj na balkon dat napr redkovka, salat, paradajky)
Umyvacka riadu, zastavovat vodu ked sa nepouziva (umyvanie zubov, sprchovanie)
Benzin toto je kapitola sama o sebe... sem tam pouzijeme autobus, my chodime do pl nemame to az tak daleko..
Nam pomohlo usetrit prejst zi zmluvy pzp, zivotiek, hypoteku refinancovat to sme v pluse mesacne 100€, pzp za rok 120€...

pribinak
29. mar 2022

Ako šetrím? Chodím viac MHD a menej autom.

janetinka27
29. mar 2022

pockam si na akciu - maslo, mlieko, potraviny kupujem vzdy v akcii viac kusov, kava ci prasok na pranie atd. je dookola v akcii, staci len vystriehnut. oblecenie aj topanky velakrat kupim vo vypredaji. a nekupujeme ziadne sladkosti, ked sa tak pozriem po obchode jednote alebo korune, tak polovica regalov su sladkosti a aj sa vela nakupuju. a tam sa da dost usetrit.

janetinka27
29. mar 2022

aha a pouzivame tesco kupony, mame blizko male tesco, chodime skoro iba tam, takze nam posielaju personalizovane kupony presne na to, co casto kupujeme. a tak sme teraz mali nakup za 24e a platila som 11 eur, ostatne boli kupony (11e boli tie financne kupony, co posielaju clenom klubu a 3e boli kupony na konkretny tovar - mlieko, wc papier, syr, pecivo atd)

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domireb
29. mar 2022

Kupujem veľké balenia, ceny prepočítavam na mernú jednotku (kg, L), do obchodu so zoznamom a kúpi sa, čo je na ňom.
Nešetrím cestou čo najlacnejšie nakúpiť, mne pomohlo prestať nakupovať impulzívne. vyhľadávam,porovnávam,zvažujem a na všetky "ponuky na mieru len pre Vás" sa radšej vyspím.

mijo53
29. mar 2022

@oli18 práve teraz som dotelefonovala s kamarátkou a bavili sme sa o cene bananov, oni musia mať každý deň, ja kupujem keď je cena pod 1 EUR ako napr. dnes v Kouflande. Za karfiol by som napr. 1,80 nedala

mauduska
29. mar 2022

chodím pešo (do troch kilometrov), využívam akcie, robím týždenné menu podľa ktorého nakupujem, oblečenie len sekáč. Veci do domácnosti tiež z veľkej časti fb market alebo sekáče. A nekupujem čo mi netreba, strihám sa sama, na nechty nechodím, pomasírovať ma vie aj manžel 😅 ľudia vedia minúť peniaze na také kraviny, že mi z toho hlava stojí.

edit: ešte mi napadlo, že ľudia si zvyknú kupovať kávu so sebou alebo na raňajky cestou do roboty pečivká a blbosti.. oveľa úspornejšie je vstať o 20 minút skôr, spraviť si kávu a najesť sa doma, napr. vločky, jogurt, ovocie je lacnejšie a zdravšie ako iné možnosti.

mimimoje
29. mar 2022

Nakupujem v akcii to, čo práve potrebujem, prípadne využijem v blízkej budúcnosti, ako ryža, cestoviny, hrášok v konzerve, prášok na pranie, tablety do myčky. Nepoužívam zbytočnosti ako napr. aviváž na litre, parfumy do prania, neviem aké drahé kapsuly na pranie, nemusí byť všetko úplne naj najvoňavejšie, musí to byť len čisté. Na oslavu deťom pečiem tortu, podľa mňa je 70-100€ za tortu v dnešnej dobe luxus. Nekupujem kvantum značkového oblečenia, radšej cez bazár alebo kompromis v cene-kvalite. Takisto sebe si 3x rozmyslím, čo kúpim, či to potrebujem naozaj, ak hej, tak si kúpim aj drahšiu vec. Chipsy a podobné nekupujem, keksík do školy nemusia mať najdrahší. Jogurty v akcii sú vždy nejaé, nešetrím na zelenine a ovocí ale vyberám si hlavne sezónnu zeleninu, nekupujem maliny a jahody v januári za 4€. Takisto nemusíme mať všetko to, čo je práve strašne moderné. Pri drahších veciach sledujem aj Heureku, aj na kozmetiku a pod., to vie riadne ušetriť.

eeffka
29. mar 2022

Kupim len co treba, ale to mam odjakziva. Ked chcem banan kupim si hoc aj 1kus za 6e kilo nez 6kil lebo akcia za 1e.

jaja20
29. mar 2022

V prvom rade treba prestať fajčiť a kávičkovať po kaviarňach, chodiť ku kozmetičke na obočie, nechtíky a podobne,plus značkové oblečenie, topánky a kabelky pre seba a pre deti... Lebo osobne poznám také ženy,čo stále vyplakávaju, že im to finančne nevychádza, ale napriek tomu sa týchto vecí nevzdajú.

pinkgirl
29. mar 2022

Treba hľadať možnosti kde sa to dá - znížiť napríklad svoj štandard, či už v oblasti služieb, tovarov a podobne. Nájsť prípadne cenovo dostupnejšie služby - strihanie, farbenie.
Prejsť svoj šatník nech vieš čo máš a čo ti v ňom chýba a fakt si kúpiť len nevyhnutné oblečenie, nechodiť na eshopy a po obchodoch kde to láka k míňaniu peňazí. Ak aj ideš do OC, tak len ako window shoping - len sa popozerať.
A čo sa týka kuchyne, nájsť si adekvátnu náhradu prémiových potravín za nižšiu cenu.
Dá sa ušetriť aj pri praní, nie každý kúsok oblečenia musí po 1 nosení hneď do práčky. Práčku zapínaj naplnenú, a aj na prášku sa dá ušetriť použitím domáceho pracieho slizu.
Vždy sú možnosti kde sa dajú ušetriť €, je len otázkou ako veľmi šetrne sa potrebuješ správať, čo tomu zo svojho štandardu obetuješ - chceš/vieš obetovať🙂.

ivka21
29. mar 2022

Výmena žiaroviek, naozaj sme ušetrili. Nakupujem drogériu a potraviny v akcii. Na jar sadime uhorky, papriku, paradajky. Treba sa pozrieť na účty na telefón. Pozrieť poplatky za bankový účet(sú banky kde sa neplatí) kupujem veci co potrebujem co nepotrebujem predám ďalej. Inak minule som citala, že rozmýšľať nie ako šetriť ale ako zvýšiť svoj prijem🙂to len tak na zamyslenie.

angela85
29. mar 2022

@ivka21 a tak isto rozmýšľať ako zbytočne nemit

buberova
30. mar 2022

@jaja20 súhlasím s tebou až na ten bod o kozmetičke a obočí.. každý mesiac k nej idem nech mi upraví obočko a stojí ma to presne 4€ :D to zase človeka nezruinuje.. ale je rozdiel keď niekto ide na všelijaké permanentné procedúry

andreatytler
30. mar 2022

Kym som bola slobodna, tak som vela usetrila na potravinach. Vela z nich som kupovala najlacnejsie a v akcii. Muz sa potrebuje rozmaznavat v tejto oblasti tak je po setreni. Teraz setrim uz len tak ze nejdem do obchodu a ak musim, dam si doslova klapky na oci aby som kupila len tych par veci pre ktore som tam prisla.

zmrzlinka2021
30. mar 2022

Za mna - nekupovat to, co realne nepotrebujem

luccija
30. mar 2022

Prestala som kupovať veľa časopisov, nekupujem v drogérii všetky možné prípravky interiérové vône a tretí prípravok na čistenie🙂znížila som paušál v Orange, a pozerám akcie v obchode a snažím sa variť podľa toho čo mám doma a v mrazaku.
Prestala som celkovo chodiť po obchodoch s oblečením, nábytkom, Hornbach to som vždy kúpila veľa zbytočnosti
Ale úprimne vôbec sa mi toto šetrenie nepáči🙂

galioska
30. mar 2022

nesetrim kupim co treba a zdrazovaniu sa prisposobim.

mijo53
30. mar 2022

@luccija prosím ťa aký je najnižší paušál v Orange Dik

hellwant
30. mar 2022

Na oblečení, kozmetike, nejem v reštauraciách, strihani- kupil som strojček a vlasy šup dolu doma,
nefajčím, na doprave do práce - 70 % platí zamestnávateľ, je to slusná suma, keďže 106 km za deň by bolo vidno pri tych cenach palív.
Ďalej nakupom stravy a tankovaním v Poľsku v porovnaní so Svk.