Koľko platíte mesačné životné poistenie?

24. nov 2023

kto ma žp? kolko platite mesacne?

janai1
24. nov 2023

Ako ti táto informácia pomôže? Každé poistenie sa nastavuje na príjem a potreby daného človeka.

marseillefan
24. nov 2023

Nula... Na čo sú mi peniaze po mojej smrti? Lebo skutočné životné poistenie je také, že sa vypláca len v prípade smrti. Ak narážaš na tie poistky spojené s investičným sporením, tak tie bývajú nevýhodné.

deti95060810
24. nov 2023

0

klara351
24. nov 2023

@marseillefan Toto, co si napisal je extremne hluposti. Zivotne poistky sa nevyplacaju len v pripade smrti. Poistit sa da aj choroba, pripadne trvala invalidita. Predstav si, ze sa ti zajtra nieco stane a tvoja manzelka zostane s detmi, nepracujucim invalidom a hypotekou. Na to su tie peniaze.
Pre autorku, my platine 90 eur mesacne na osobu. Informacie, ktora ti.vobec nepomoze.

buberova
24. nov 2023

Doplň si do svojej otázky čo v tom máte zahrnuté a potom ti to možno viac pomôže.. lebo niekto si môže platiť 15€ a mať tam 3000€ v prípade úmrtia, má milión diagnóz a poistku uzatvorenú po 50tke ale ty si povieš že jeeej 15€ platí aká dobrá poistka. A potom tu niekto napíše že platí 100€ a si povieš aká je to blbosť.. a pritom dostane 100 000€ pri aktivovaní balíčka kritických chorôb a ďalších 300 000€ pri úmrtí...

To uvádzam iba také vymyslené príklady, nehádzala som to do kalkulačky

marseillefan
24. nov 2023

@klara351 Ak sa mi niečo stane, tak moja žena zostane s krásnymi úsporami, bez akýchkoľvek dlhov, že do smrti nebude musieť pracovať. Lebo v život som sa riadil pravidlom, že každý mesiac radšej miniem peniaze na predčasné splatenie hypotéky ako na "životné poistenie". Ale nech si každý ohodnotí svoje riziká a rozhodne sa na základe toho. Ja si však poisťujem len skutočne veľké riziká, ktoré by ma stáli desiatky tisíc eur, pretože každá poistka je finančne nevýhodná. Len si pozri pri akejkoľvek poistke kam idú tvoje peniaze a zistíš, že na krytie rizík (teda reálne na to, čo potrebuješ) ide tak cca 30% peňazí, ktoré platíš. Zvyšok sú náklady na uzatvorenie zmluvy, marža poisťovne, prevádzková réžia, daň a podobne...

buberova
24. nov 2023

@marseillefan a potom sme tu my mladí s hypotékou, kde nám to ostáva splácať ešte 27 rokov a s tým, že sme si ešte nestihli zadovážiť krásne úspory... Tých 25€ na osobu nás nezruinuje...a tých 600€ ročne čo nedáme na poistku neviem či nám splatí nejak extra veľa hypotéky.. ale samozrejme každý má iné okolností..

jarka_black
24. nov 2023

45 €, s úverom, v nasledujúcich mesiacoch idem zmluvu prerábať a znížiť mesačné poistné

slobodný syn bez fin. záväzkov platí mesačne 22 €, druhý platí 17 €
obaja majú poistky zamerané nie na smrť ale na kritické choroby, úrazy, trvalé následky, invaliditu

Ale je zbytočné to takto písať, lebo ŽP je strašne individuálne. Závisí od poistných súm, zdravotného stavu... Nedávno som robila ponuku na ŽP jednému 25-rocnému s nadváhou, vyšlo mu 30 € mesačne.

cubo2
24. nov 2023

@marseillefan keď máš krásne úspory a nemáš hypotéku a máš odrastené deti, ktoré nepotrebujú živiť z tvojich peňazí, tak ti gratulujem, dosiahol si celkom solídny životný úspech a životná poistka nemá pre teba žiadny zmysel.

Pre rodiny, ktoré tam ešte nie sú, životné poistenie (nie investičné) má zmysel. Poisťuje sa živiteľ rodiny, zväčša otec, čo živí rodinu s manželkou na Materskej / rodičovskej a zároveň si poisťuje riziko kritickej choroby alebo trvalých následkov úrazu. Zmyslom je dostať peniaze, ak človek nemôže vykonávať svoju prácu.

cubo2
24. nov 2023

Autorka, keď ti napíšem 60 eur mesačne, dáva ti to zmysel? Nie. Treba sa pozrieť na konkrétnu životnú situáciu, akú máte hypotéku, koľko máte mesačné náklady, či a koľko máte (nezarábajúcich) detí a podobne. Dôležité: finančným poradcom (pardon, agentom) never. Sú to odrbávači, na čím vyššiu poistku ťa presvedčia, tým majú vyššiu finančnú odmenu za to (províziu). Z toho jednoznačne vyplýva, že nepracujú v tvojom záujme, ale v záujme svojom, čo najviac zarobiť. U mňa to dopadlo tak, že som si to všetko musel naštudovať sám a sám som si navrhol poistku, akú som potreboval (bola to polovica z toho, čo mi navrhovala ona).

marseillefan
24. nov 2023

@cubo2 lenže ja som nemal vždy krásne úspory... začínal som od nuly. A zabezpečený som vďaka tomu, že som robil rozumné finančné rozhodnutia. To po prvé.. a po druhé - okej, beriem, že pre niekoho sú určité riziká vysoké a potenciálne likvidačné a vtedy ich treba poistiť, ale potom nech tí ľudia len poisťujú riziká a neplatia ešte aj za investičné sporenie, čo so životným poistením nemá absolútne nič spoločné, no poisťovne to aj tak s radosťou spájajú dokopy... pričom prvé tri roky prakticky len platíš províziu za sprostredkovanie a výkupná hodnota poistky je nula.

cubo2
24. nov 2023

@marseillefan áno, je to tak. Preto treba voliť rizikové. Inak, s tými investíciami to je ešte horšie. Partners Investments - samé poplatky. Vstupný poplatok, poplatok za výkonnosť, ročný poplatok za správu.. ošklbú človeka o všetko.

romikk22
24. nov 2023

My dvaja dospelí + dve malé deti spolu platíme 95€

sweet20
24. nov 2023

preco je tu kazdy den ta ista tema? mam pocit , ze to zaklada stale ten isty jeden clovek 🤦

draik
24. nov 2023

@marseillefan
Celá debata je o rizikovom poistení, nie v spojení s nevýhodným investovaním cez poisťovňu. Ak by ste v čase, keď ste boli blízko nuly, ale už s hypo a potomkami, nebodaj skončili v invalidite resp. so zákernou chorobou, jednoducho ak by Vám vypadol príjem, tak by to bolo to najhoršie pre rodinu z hľadiska financií. Aj keď to znie morbídne, tak zrejme aj horšie, ako keby ste zomreli. Z dnešného pohľadu sa Vám môže ľahko hovoriť, že ste neplatením rizikového poistného ušetrili - ale vždy je nejaké percento ľudí, ktorí to šťastie nemajú a ktorým (rodine) môže poistenie výrazne pomôcť. Istým spôsobom je poistenie vlastne lotéria, len v opačnom garde, keďže jackpot (poistné plnenie) vlastne vyhrať ani nechcete, ale nejaká šanca na nechcenú "výhru" existuje.

marseillefan
24. nov 2023

@draik súhlasím s tým, že treba poisťovať riziká, ktoré by fakt zaboleli, veď aj ja mám poistené nehnuteľnosti a dokonca aj na autá mám havarijné poistky. Z teto debaty však vôbec nie je jasné, že je reč o čistom životnom poistení, ale súhlasím, že sú životné situácie, kedy toto poistenie zmysel má a obrovský. Len ho treba dobre nastaviť, lebo ak za invaliditu poisťovňa vyplatí 2000€, tak to veru žiaden problém nevyrieši. Pri každom poistení si treba dôkladne zvážiť, či mi stojí za to si ho vôbec platiť, lebo na krytie škodových udalostí ide obvykle len cca 30% zo sumy, ktorú za poistenie platíme, čiže väčšinou peňazí len de facto podporujeme chod poisťovní. Oveľa lepšie je mať finančnú rezervu a na prípadné krytie svojich rizík použiť ju. Človek tým v dlhodobom horizonte ušetrí veľa peňazí, ktoré by inak minul len na sponzoring poisťovní... a môže si tak vybudovať ešte väčšiu rezervu do budúcnosti.

ariannazara
25. nov 2023

Muž je poistený na výšku hypo, plus úrazy-trvalé následky to už mám aj ja a krpec tiež niečo. Dokopy platíme 120 eur mesačne

mima1608
25. nov 2023

Platili sme 60 eur mesačne, od decembra nám to fin. poradkyňa prekopala a budeme platiť 47 eur. Ale neviem ako ti to pomôže, keďže nemáš šajnu, čo máme vlastne poistené 😂

mogaa
25. nov 2023

životné poistenie sa oplatí len v prípade ak si živiteľ rodiny a máš hypotéku.....inak ti je na 2 veci....ak sa ti niečo stane , máš PN v horšom prípade dostaneš ID ale neostaneš bez príjmu...isto príjem sa rodine zníži ale zrejme nie toľko ako keby si si platiť životku a tie peniaze odkladal.....

draik
25. nov 2023

@marseillefan
Nie som si istý, či ste to pochopili. Ten, kto má úvery a spol. nemá obvykle šancu si v krátkom čase vytvoriť väčšiu rezervu. A práve tým sa to poistenie môže hodiť. Ak aj zaň zaplatia "horibilných" 80 eur mesačne, ročne to nie je ani tisícka, za 10 rokov necelých 10.000 e - to nie je čiastka, ktorá by rodinu zachránila (ani v prípade zhodnotenia tejto sumy). To by sme mohli spochybňovať aj havarijné poistenie.
Podstata je, aby boli chránení živitelia rodiny. Poistenie detí na bežné úrazy zrejme až tak dôležité nebude.

drobcek17
25. nov 2023

@marseillefan tak tebe na nič🤷‍♀️ ale tvoja rodina by hádam bola rada, ak bude mať ako finančne prežiť toto ťažké obdobie po tvojej smrti. Inak nechápem ľudí, čo si neurobia životnú poistku, hlavne teda živiteľ rodiny (aj v rodine máme jedného takého a dokonca pracujúceho na stavbe)

iv007
25. nov 2023

Ja platim 35€ mesacne a mam tam okrem smrti zahrnute aj naklady na pohreb, civilizacne choroby ako diabetes, onkologicke a zenske choroby atd. a samozrejme trvale nasledky ci urazy. Snad to nikdy nevyuzijem, no ked vidim kolkym ludom robia rozne zbierky v pripade rakoviny, tak radsej som si to poistila. Nemozem sa spoliehat na tento stat, kde sa na ID caka aj rok a PNka je onicom.

iv007
25. nov 2023

@mogaa mas predstavu v akej vyske a ako dlho su schvalovane ID? Asi nie

autor
25. nov 2023

niesom zivitelkou rodiny, som mlada(21) oplatilo by sa mi teraz mat poistku vraj, a mala by som tam okrem smrti zranenie choroby, myslite ze 35 eur je vela?

autor
25. nov 2023

nemam ziadne choroby ja osobne ale v rodine ich mame dost rozmych vaznych

michal711
25. nov 2023

44eur dve osoby

mogaa
25. nov 2023

@iv007 mám a dosť reálnu ke´dže som pracovala na dôchodkovom...ID môže byť aj 1300 eur😉podstatné sú doby poistenia a zárobky🙂samozrejme aj priznané percentá práceneschopnosti, ale pri ID sa môže naďalej aj pracovať.....

iv007
25. nov 2023

@mogaa taky ID ako pises ma hrstka ludi, mozno finalne postihnutia leziaci ludia alebo na vozickoch.. Clovek s rakovinou tazko vladze pracovat, ale spoliehaj sa ty teda na nas socialny stat nadalej.

janulikt84
25. nov 2023

Ste .ladá čiže co je vela? Zalezi od Vašho prijmu..diagnóz ak dake mate...
@marseillefan
Gratulujem ak máte financnu rezervu a ak nastane Vaša smrt o rodinu mate postarené...ale čo sa stane ak budete chorý ? Nato slúži poistka aby pokryla napriklad nam čo mame hypo naše hypoteky a áno s investíciou nemá zmysel nakoľko tie penaiaze tak nepracujú akoby mali ...ale ak by u Vas nastala choroba - invalidita- peniaze aj nasporene sa rychlo minú....

autor
1. dec 2023

@iv007 moja babka ma rakovinu, vsetky liecenia a zakroky alebo vysetrenia mala zadarmo zatial, sanitka ju vezie do nemocnice, dochodok ma taky priemerny slovensky, a nemá ŽP