Nesprávne podané daňové priznanie rok 2016

lalilla
6. mar 2024

Ahojte,

Prave som zistila ze mam zle urobene danove z roku 2016

Uprimne mlada hlupa, popri praci som mala jednorazovu brigadu za 150€, avsak som neodovzdala doklad o tom uctovnicke, ani ma to nenapadlo, takze urobila danove priznanie za dany rok ale bez tejto sumy.

Min rok som mala opat tu brigadu a az teraz mi zaslali tlacivo na dane s poznamkou ze to potrevbujem to danoveho, inak by som nato ani neprisla

Nemate skusenost ako postupovat? Chcem to napravit ale obavam sa ako to cele bude prebiehat a aka bude vyrubena pokuta

Dakujem za vase rady

babablazniva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lalilla
autor
6. mar 2024

@babablazniva nie, normalne klasicky zamestnana na full time v praci a popri nej som vykonala tu brigadu

babablazniva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lalilla
autor
6. mar 2024

@babablazniva nie pani uctovnicka z firmy kde prebehla brigada, ale to je tlacivo k dani z roku 2023 (v lete 2023 som opat mala tu istu brigada co v 2016) to uz riesim s nasou uctovnickou, kedze som to tam zabudla opat pridat, a v tom momente mi doslo ze ved tu brigadu som raz robila aj v 2016 a ze som zato ziadnu dan neodviedla, je to moja chyba, nemam nastudovane tie zakony a nenapadlo ma ze aj 150€ musim zahrnut do danoveho a teraz mam paniku ako sa to opravi z roku 2016 a ake bude pokuta

babablazniva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinaba
6. mar 2024

Na rok 2016 sa uz vykasli. Uz zaniklo pravo na vyruvenie dane.

moonlight1210
6. mar 2024

@lalilla rok 2016 je uz premlcany. Kontrolu spatne robia 5+1.
Teda v rok podania a 5 dalsich. Ak ju dovtedy neurobia, povazuje sa to za premlcane. Tusim este dalsich cca 5 rokov to potom mozu otvorit v pride riesenia trestnej cinnosti. Co u teba toto nie je.

Takze to hod za hlavu a ak zabudas, ved si dennik v mobile, kde si robila, od-do, a nafot si k tomu vzdy pasky. Budes mat zbezne info po ruke, ked prejde zas rok a pridu dane.