Odvody počas ochrannej lehoty

karinbirosova2
11. apr 2016

zdravim 🙂
chcela som sa opytat ako to je ak my plynie ochranna lehota ak som nezamestnanaodvody zamna plati kto? musi byt na urade alebo ako to je?

jankali
11. apr 2016

Odvody platí štát, ak si reg.na úrade práce. Ochranná lehota je tuším 7 dní na nemocenské. Ak myslíš na tehotentstvo tak myslím, že ak odídeš zo zamestnania s potvrdeným tehu, tak máš platnú ochrannú lehotu. Googluj. Ak si už reg. na úrade, spýtaj sa tam. Opravte ma,doplňte🙂

karinbirosova2
autor
11. apr 2016

ja som sa bola informovat na soc. poistovni taze plynie mi ochranna lehota 8 mesiacov... ale tak nieco spominala ze nemozem sa dat na urad prace...tak neviem ako to je teraz ze kto mi plati odvody..

vlastulina1
11. apr 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

@karinbirosova2 asi by si sa mala hodit na urad prace

alenah31
11. apr 2016

@karinbirosova2 do 7 kalendárnych dní od ukončenia PP sa treba hlásiť na UP, aby ti štát hradil zdr. poistenie od prvého dňa po ukončení PP. Pokiaľ to nestihneš v tejto lehote môžeš aj neskôr, ale už ťa budú evidovať až odo dňa prihlásenia a tie dni medzi ukončením PP a evidovaním na UP si samoplatca a musíš si poistenie doplatiť či si tehotná alebo nie. Tá 8-mesačná ochranná lehota sa týka nároku na materské.