Opatrovateľský príspevok

13. apr 2023

prosím kde by som našla info ohľadom opatrovateľského príspevku.
dieťa chodí do špec. školy ale len v niektoré dni na 2 hodíny.
DSS moc dieťa zobrať nechce - pretože nie je v DSS škola. Takže by som musela dieťa voziť po vyučovaní do DSS. Denný stacionár v meste nie je - a to sme pomerne veľké mesto cca 70 tisíc obyv.
otázka
1. stratila by som opatrovateľský príspevok ak by som dala dieťa školopovinné do DSS na pár hodín do týždňa? v DSS to povedať nevedia.
2.mám právo vôbec chodiť do práce popr. na nejakú brigádu? Ak áno, na koĺko hodín aby som nestratila opatrovateľský príspevok?

andrejka1974
13. apr 2023

Dieťa môže byť v DSS ale aj v škole v školskom kľube celý deň moja je v DSS od 8.00 do 14.30 môže byť až do 16.30 a vy môžete pracovať na skrátený úväzok ,ale váš mesačný príjem nesmie presiahnuť dvojnásobok životného minima a z opatrovateľskeho vam vezmú 100 eur čo dostávate keď nie ste zamestnana každý mesiac musíte na úrad dávať výplatnú pásku o prijme ak presiahnete čo i len o euro vezmú vám celý opatrovateľský a dieťa nesmie byť ani na týždňovom pobyte v DSS len tak že ju denne budete voziť do DSS ráno do DSS a poobede domov ak by bola celý týždeň na opatrovateľský nemáte nárok vôbec

mogaa
13. apr 2023

TReba sa pýtať tak, odkiaľ poberáš opatrovateľský príspevok.....čiže UP......a ano pracovať môžeš ale len do určitej čiastky, nesmieš prekročiť určitú sumu, to ti tam povedia...