Priateľ mal exekúciu a chceme si vziať úver

lara45
15. júl 2021

Ahojte.Chcem sa opytat priatel mal exekuciu ktoru sme vyplatili nie je na ziadnej ciernej listine.Chceme si zobrat uver. Vraj v uverovom registri bude 5 rokov.S ktorou bankou mate vy skusenost ak ste boli v takej situacii?

ivkazba
15. júl 2021

Exekúcia nie je v úverovom registri. V úverovom registri sú úvery. Ak mal exekúciu z dôvodu nesplácaného úveru, tak áno, po splatení posledného centa tam bude negatívny záznam ešte 5 rokov. Ak úver nesplácal tak veľmi, že došlo až k exekúcii, tak žiadna banka mu v tejto chvíli nedá úver, keďže v registri je vidno, že išlo k dlhodobé nesplácanie. Skôr ako po 3 rokov nemá žiadny význam žiadať, potom podľa toho ako rýchlo do vyplatil a o aký úver a výšku šlo. Aj potom to vidím na nie pozitívne možnosti, je možné že skôr ako po 5-tich rokoch to nepôjde. Odporúčam neskúšať to kade tade, pretože každá zamietnutá žiadosť mu bude zhoršovať negatívny záznam z registra, takže si tým môže ešte viac pohoršiť.

lara45
autor
15. júl 2021

@ivkazba praveze on nemal nikdy ziadny uver .Exekuciu mal z poistovne Dôvera sa mi zda

ivkazba
15. júl 2021

@lara45 tak potom nechápem zmienku o úverovom registri (niekto ti poskytol zavádzajúcu informáciu). Ako už názov napovedá, v úverovom registri sú úvery. Záväzky zo zdravotných poisťovní s úverovým registrom nemajú nič spoločné. Takže ak išlo o ZP a exekúcia je vyplatená a ukončená a exe už nie je v centrálnom registri exekúcií, tak môže v pohode žiadať o úver.

lara45
autor
15. júl 2021

Lebo sme boli v rajfajsen banke a tak sme sa zmienili prave o tejto exekucii a jej odpoved bola ze nie lebo to bude 5 rokov v tom registri ani ziadost na nechcela nahodit

benit
15. júl 2021

@lara45 skus behnut do banky a nespominat exekuciu, ktora je uz splatena.

lara45
autor
15. júl 2021

@benit prave toto sme vcera skusili tak snad nam to prejde.Ja som len chcela vediet ci nema nieto skusenost s bankou ktora ma vyzsie percenta schvalenia uveru

ivkazba
15. júl 2021

@lara45 žiaľ, bežná skúsenosť z Raiffeisen banky, poskytovanie nesprávnych informácií. Pracovníci pobočiek často absolútne netušia, čo všetko je v úverovom registri a že register a exekúcie sú 2 odlišné záležitosti. Ak je exe už ukončená a nie je v centrálnom registri exe, tak nevidím dôvod, aby ste to v banke spomínali. Ak by bola v registri, všetky banky k tomu pristupujú rovnako, nie je žiadna banka, ktorá by to akceptovala (tam čiastočne smerovala tvoja otázka).

lara45
autor
15. júl 2021

@ivkazba anoo dakujem krasne..tiez neviem preco sa nam k tomu dotycna takto vyjadrila