Union, Dôvera verzus Všeobecná zdravotná poisťovňa

kaji1212
24. feb 2017

Ahojte potrebovala by som poradiť ma sa nám narodiť dieťatko ale mám dilemu do ktorej z týchto poisťovní dieťatko zahlásiť ja som v unione a priateľ vo všeobecke... Ale rozmýšlala som nad Doverou a potom že by som prestúpila aj ja pretože dosť toho prepláca ako som pozerala..Pls ak by ste mi mohli napísať vaše dobre a zlé skúsenosti budem Veľmi vďačná 🙂

jajka257
24. feb 2017

@kaji1212 no ja osobne by som teraz do vseobecnej nesla. My mame Union, vsetci doma. A sme spokojni.

littleslovak
24. feb 2017

@kaji1212 ja som vo vseobecnej od narodenia a nikdy som nemala problem. akurat koncom minuleho roka som natrafila na pohotovosti na lekarku, ktora nemala zmluvu ALE so ziadnou poistovnou. zial zistila som to az pri vyberani receptu, kedy mi lekarnik oznamil, ze mu je luto ale musim zaplatit plnu sumu ak lieky chcem. no asi preto som bola na pohotovosti a v pohotovostnej lekarni ze som lieky potrebovala hned... tak som zaplatila. inak sa mi nikdy nestalo, ze by bol problem. priatel ma doveru a tiez je spokojny. vyber si ;)

loginexistuje
24. feb 2017

Vseobecka je stale najlepsia, nikdy nevies ci tvoje dieta nebude potrebovat viac zdravotnej starostlivosti...

ak nic netreba je to jedno aka poistovna ale ak nieco viac uz treba tak potom vseobecka...

unionu sa stale vyhrazaju poskytovatelia ze vypovedia zmluvy, dovera mava dost cakacky...

my sme odisli z dovery kvoli tomu nam to odporucali aj v nemocke aj specialisti.

domin85
24. feb 2017

unionka je otazka casu kedy buchnu problemy, lebo oni preplacaju lekarom strasne nizke budgety preto su cakacky v tejto poistovni na kopu veci. Co sa seobenej tyka- donedavna by som povedala ze bola docela naistotu aj ked my v nej nie sme uz len z principu- ta poistovna je obycajne vykradanie obcanov. a teraz zacinaju zavadzat veci ako "nepreplatime liecbu lludom s piercingom a tetovanim" podla mna je to len zaciatok. treba si pozriet co ma ktora poistovna vyhodnejsie co asi budete vy potrebovat a podla toho sa rozhodnut..

felycity
24. feb 2017

za mňa jednoznačne všeobecná tak ako hore je spomunuté, s tou má takmer každý dr. uzavretú zmluvu, s ostatnými sa ti môže stať, že budeš doplácať,lebo práve konkrétny dr., ku ktorému budeš musieť ísť nebude mať zmluvu s tvojou poisťovňou.

micka81
24. feb 2017

My mame Vseobecnu a nemam problem... dokonca mi vratili cast penazi za ockovanie mojej dcerky (1,5r). Prva vratena suma bola 68 eur. Neviem ci to ma aj Dovera a Union, ale mna to prijemne prekvapilo.

petuska2110
24. feb 2017

No myslím si že by si si mala vybrať medzi dôverou a všeobecnou. Ale keď si vsimnes vo sa deje vo všeobecnej ako sa snažia ušetriť lebo majú dlhy a chcú nepreplacat isté veci atď no neviem. Zatiaľ je to len o dohadoch či im dovolia nepreplacat atď. Vždy je možnosť prejsť do inej poistovne ak si neni spokojná. U nás máju všetci dôveru a nebol problém s ničím. Aj moji rodičia aj moje deti aj ja aj chlap a už sme mali všeličo možné aj nemožné všetko uhradili a na operáciu atď sa nečakalo dlho.

gabona1
24. feb 2017

My sme dôvera a ešte sme nemali problém. Ale zase ani moc nechodíme po doktoroch.

eliniatko
24. feb 2017

ja som mala donedávna union (páči sa mi ich marketing, aj požičiavanie monitoru na prvé mes. zadarmo a pod.), ale muž zavelil že ideme späť do všeobecnej, lebo x lekárov nás proste nevzalo. že union neberú. ako seriózne nás nevzali a nemal ma kto ošetriť, a pri dvoch malých deťoch behať po meste a každého prosíkať aby ma vzal je pre mňa nemožné. rovnako ak som chcela zmeniť lekára, bol problém, ak som nahlásila že som unionka, povedali že takých nových neprijímajú. aj niektoré lieky nepreplácali čo dr. povedala že škoda že nie všeobecná lebo nám to nepreplatia. mne to bolo jedno že ktorá, ale po tomto sme teda prestúpili. dôvera mi je extrémne nesympatická a dr. mi tiež povedala, že na lieky a vyšetrenia toľko nedoplácajú plus síce majú pekné akcie (že vrátia za niečo príp. taký kufrík pri narodení ieťatka a pod.), ale to je tak asi všetko. takže všeobecná. uvidím, čo prinesie budúcnosť. všetky majú určite svoje plusy a teda aj mínusy.

jaq
24. feb 2017

Tak ja mám veľké zdr. problémy som v Dôvere a klop klop, aj na lieky mi prispievali kým som nebola ID, čiže pre mňa dobrá voľba. Bola som na niekoľkých operáciach, jedine tam sa cca 2t čaká na schválenie, každá má svoje plusy aj mínusy. Ja by som nešla do všeobecnej, union je moc malá... takže pre mňa bolo najmenšie zlo dôvera. Ale myslím,že ani jedna nie je dokonalá.

evina313
24. feb 2017

my sme cela rodina v dovere a nelutujeme. preplacaju aj lieky. aj dospelým, aj detom do 18 r..a este som sa nestretla s nejakým problemom, nevysetrením alebo tak.

jeennyv
24. feb 2017

My mame vseobecku, predtym sme boli vo vojenskej no oni sa zlucili pred x rokmi..dovod..so vseobeckou ma kazdy lekar zmluvu vezme ta..napr. Par mojich lekarov union neberie..nemaju zmluvu..v tvojom pripade by som sa najprv rozhodla kam s babom k doktorom a ake maju zmluvy a tak vybrala..

erikavesela
24. feb 2017

@loginexistuje
My sme takto odisli z unionu

majusqa77
25. feb 2017

zisti si, ako su na tom limity v poistovniach v tvojom okoli. Teraz je napriklad halo na hornej nitre, ze vseobecka nema zazmluvnenych lekarov...

17alexis
25. feb 2017

@jaq operacia sa 2 tyzdne neschvaluje. Dovera ma 3 dni na schvalenie hospitalizacie, ale operaciu schvalia tak ako lekar napise. V snahe ma presvedcit prejst do vszp ma takto klamal dr v nemocnici, ze musim cakat 6 tyzdnov a keb som bola vo vszp, tak by to bolo menej. Volala som do dovery ci to je fakt tak a do hodiny mi potom volali z nemocnice, ze ak mi schvalia hospitalizaciu, tak o tyzden mam prist. Nezabudli dodat, ze urcite neschvalia. Schvalili. 🙂

kaji1212
autor
25. feb 2017

Dakujem všetkým za odpoved rozmýšľam nad tou dôverou ze by som tam teda prešla tak uvidíme skúsim ešte pozisťovať tie limity a skym ma zmluvu doktorka ku ktorej chcem chodiť 🙂

jaq
25. feb 2017

@17alexis oni to schvália skôr, ale nemocka skôr napísať nemôže ako o 14 dní ;) , jedine ak by šlo o urgent. Ale ak nejde o urgent človek to vydrží veď to nie je dlho aspoň si vybaví predoperačné.

loulou02811
4. okt 2017

@kaji1212
Ahoj, chcem sa opytat, ako si sa nakoniec rozhodla? Zmenila si poistovnu? Odisla si z unionu?
Ja totiz prave premyslam, ze by som chcela odist zo vszp do unionu. Mozem sa opytat, s poistovnou union si nebola spokojna?

kaji1212
autor
4. okt 2017

@loulou02811 ahoj vies co neodisla som ostala som nemala som snou ziadne problemy ja som chcela len kvoli malemu prejst vraj lepsie dovera preplaca mlieko ale ani nie je to uplne jedno tak ze som ostala 🙂 ak ti ju mam odporucit tak urcite by som isla do unionu 🙂

majusqa77
4. okt 2017

@loulou02811 prestup bol mozny do 30.9.

marinka70
20. mar 2018

Ja sem pridam svoju skusenost...som v VZP tiez som myslela ze je najlepsia statna a ze vsetci lekari s nou maju zmluvu...omyl...zacala som mat problemy s krcnou chrbticou...navstivila som neurologicku ambulanciu a zustila som ze ma zmluvu s doverou aj unionom ale vzp nie...tak som si musela vsetko platit...ako mamicka na materskej...tak sa pytam naco si vlastne platim poistovnu...myslim ze casy kedy bola vzp najlepsia su uz prec...aj pri magnetickej rezonancii su poistenci vzp na poslednom mieste....aby ste si nemysleli tak u nas neurologiu preplacaju iba v ambulancii v nemocnici...kde chioi kazdy den cca 100ludi...tak som zvolila tuto ambulanciu zial som si musela hradit vsetko...osetrenie, lieky, obstreky...kde to poistovne union a dovera to maju zadarmo..

aka13
17. jún 2018

ahojte zvažujete prestup do Dôvery ,alebo do Unionu ?

marinka70
30. aug 2018

Ste tu baby co ste v unione ? Ake mate skusenosti? Rozmyslam nad predtupom zo vzp

kinga79
17. sep 2018

@majusqa77,ale dnes je 17.9. takze este 2 tyzdne na to mame 🙂

majusqa77
17. sep 2018

@kinga79 akuratze moj prispevok je od vlani

jakubtomasovic
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinga79
18. sep 2018

@majusqa77 🙂