Žiadosť o sirotský dôchodok

nacomeno2
8. sep 2023

Ahojte. V júli som si podávala žiadosť o sirotský dôchodok, no kvôli ukončeniu prvého stupňa VŠ som musela čakať až do teraz , kým prebehne zápis na ďalší stupeň a budem oficiálne znova študent. S pani sme spísali žiadosť a dala mi číslo, aby som si zatelefonovala, keď budem mať potvrdenie o štúdiu, aby sme žiadosť dokončili. No už niekoľkokrát som tam volala, nikto nezdvíha a podľa rezervačného systému majú plno až do 27.10. Tak dlho čakať nemôžem, o týždeň začína semester a ja som v podstate finančne odkázaná už iba sama na seba, zároveň nemám toľko času behať hore dole cez pol Slovenska kvôli pracovisku v mieste môjho trvalého bydliska.
Ak pôjdem na inú pobočku , vybavia mi žiadosť aj tam, alebo budú vidieť že je požiadavka rozpracované inde a odmietnu ma ?

cocolino234
8. sep 2023

@nacomeno2 ja som čakala na vybavenie 6 mesiacov. Bola som na hrane plnoletosti, sama a bez príjmu. Neriešia, že nemáš ako existovať, jednoducho mi to vyplatili spätne odvtedy, odkedy som mala nárok. Keď som to riešila, tak som z iného mesta vždy musela chodiť do mesta trvalého bydliska, len tam mi vedeli pomôcť. Ja som to mala ale len 80km, tak mi to až taký problém nerobilo. Odporúčam si vygoogliť oddelenie dôchodkového a tam zavolať, prípadne si jednoducho vygoogli soc. poist. v tvojom meste a zavolaj na to číslo, ktoré majú v popise. To je číslo na recepciu/vrátnika a podobne, ktorý ťa prepojí. Uveď, že ti pracovníčka nedvíha a potrebuješ sa s niekym, spojiť ohľadom sirotského dôchodku. Určite na toto nemajú len jednu pracovníčku a možno ťa prepojí na inú. Ale samozrejme bude najlepšie ísť tam osobne.