Znalecký posudok na stavbu

lulana79
2. feb 2022

Nevie niekto poradiť? Predložili sme banke znalecký posudok na stavbu a ich znalec to ohodnotil menej - viem s tým ja ešte nejak pracovať? Alebo jednoducho iba prijať to, čo mi navrhli oni?

98
2. feb 2022

Boli ste v banke dohodnuti, ze vlastneho znalca? Mozno vas znalec len sialene ndhodil cenu... bankovy znalec vzdy tlaci cenu dole... ale zo skusenosti v tejto banke viac ako vam oni ponukli nedostanete...

veronikaszabova
2. feb 2022

@lulana79 uz s tym nepohnes - znalci z banky malokedy akceptuju vas posudok. Banky maju nepisany zoznam znalcov, o ktorych vedia, ze nadhodnocuju znalecky. Jedine skusit druhu banku.

alenah31
2. feb 2022

@lulana79 my sme to mali zasa opačne. Fin. poradca povedal, že ak má banka svojho vlastného odhadcu bude sa banka držať jeho posudku. Ale nie každá banka si dáva robiť vlastný posudok - stačí im posudok externý (váš váš). Treba hľadať inú banku - s týmto nepohneš.

lulana79
autor
2. feb 2022

@98 banke sme museli predlozit vlastny znalecky posudok, takze sme si nasli znalca sami, co to ohodnotil - to sme odniesli banke a oni to dali este svojmu znalcovi a on to ohodnotil teda o dost menej... takze s tym ich posudkom nepohnem?

lulana79
autor
2. feb 2022

@veronikaszabova z tejto banky cerpame uver, takze menit urcite nie

98
2. feb 2022

@veronikaszabova tu pozor na viacero ziadosti, uverovy register treba davat hned viacero ziadosti... istota je cez financaka co ma dobre vzttahy v banke, vtedy castokrat banka si svoj nalecky nerobi...

jakubvojcik
2. feb 2022

@lulana79 áno tak s tým už veľmi nepohnete, už tú nehnuteľnosť majú tak nacenenú... takže ak vám to nestačí, musíte ísť do inej banky alebo si s tým vystačiť.

98
2. feb 2022

@lulana79 tak ste asi narazili na znalca co nadhodnocuje... a mozem vediet k banka? Len pre info.. 🙂